Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Heren 1 - Degradatie ondanks winst voor WHV

De Asperense volleyballers hebben afgelopen zaterdag hun laatste wedstrijd van dit seizoen met 2-3 gewonnen. In Oosterhout was WHV na een spannende vijfsetter de bovenliggende partij. Helaas was het niet genoeg om in de Derde Divisie te blijven. De Asperense heren zijn slachtoffer van de reorganisatie in de Eredivisie. Door het inkrimpen van de hoogste klasse is er een aangescherpte degradatieregeling waardoor WHV weer terugkomt in de Promotieklasse. Natuurlijk is het jammer dat de ploeg na enkele jaren Derde Divisie te hebben mogen spelen, weer een klasse terugzakt. Toch is het ook een mooi moment om wat nadrukkelijker de jeugd te gaan inpassen.

Vooraf was al duidelijk dat er geen kansen meer waren voor WHV om degradatie te ontlopen. Naaste concurrent Jola Olympus had, voorafgaand aan de wedstrijd van de Asperense heren, hun wedstrijd met 4-0 gewonnen. WHV kon dus enkel nog gelijk komen met tegenstander VOKO door met 0-4 te winnen. Dan nog zou de Asperense ploeg echter het onderspit delven door een slechter puntensaldo. Het enige doel was dan ook om het seizoen winnend af te sluiten en daarmee Ewout de Jong een mooi afscheid te gunnen. De passer-loper van WHV zet voorlopig helaas even een punt achter zijn actieve carrière.

Het werd een spannende wedstrijd. VOKO moest met 3-1 winnen om gelijk te komen met Jola Olympus om PD-wedstrijden te voorkomen en voelde dus de druk. De Asperense heren konden echter vrijuit spelen. Met gevarieerd spel, bij vlagen aardig wat servicedruk en een gezonde werklust was het WHV dat op een 0-2 voorsprong kwam. Met name René Roth speelde een uitstekende partij en was aanvallend nauwelijks af te stoppen.

In de derde set zakte het niveau bij de Asperense ploeg even iets terug en was de druk bij VOKO verdwenen. De thuisploeg wist de achterstand te verkleinen tot 1-2 waarna er een spannende vierde set volgde. Het spel golfde op en neer en het publiek in de sporthal in Oosterhout werd steeds luidruchtiger. Hoewel WHV aan het langste eind leek te trekken, was het toch VOKO dat er een eindsprint uitperste en met 28-26 een vijfsetter wist af te dwingen.

In deze laatste set pakte de Asperene ploeg echter nadrukkelijk het initiatief. De rug werd gerecht want er moest en zou gewonnen worden in deze laatste wedstrijd van het seizoen. Ondanks een ruime voorsprong werd het eind van de set toch nog even spannend. VOKO kwam namelijk nog erg dichtbij. Wie anders dan René Roth wist echter op 15-16 het beslissende punt binnen te slaan en daarmee de eindzege veilig te stellen.