Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Heren 1 - Problemen voor WHV groeien

Na de 3-2 nederlaag in Made van vorige week werd afgelopen zaterdag in eigen huis van ROWI verloren. Met een 1-3 einduitslag wist WHV slechts één punt mee te sprokkelen. En dat zou zomaar eens te weinig kunnen zijn om het dreigende degradatiespook af te wentelen. Dankzij de aangescherpte promotie degradatieregeling staat de Asperense volleybalploeg met nog één wedstrijd te gaan op een tiende plek. Een plek die rechtstreekse degradatie zou betekenen.

De eerste drie sets afgelopen zaterdag gingen gelijk op. Beide ploegen stonden enigszins gehavend aan de start waardoor de wedstrijd een enigszins rommelige start kende. WHV toonde echter veel vechtlust en was daardoor in de eerste helft de bovenliggende partij. De nummer drie van de ranglijst ROWI wist echter langzaam meer structuur in hun spel te krijgen en kreeg meer vat op de Asperense ploeg. En zo zag WHV in de loop van de eerste set de voorsprong langzaam verdwijnen. Na enkele slordigheden in de slotfase moest de ploeg de set aan de bezoekers laten en keek daarmee tegen een 0-1 achterstand aan.

De tweede set golfde het spel op en neer. Zodra ROWI de kans kreeg om hun sterkste aanvallers aan te spelen was WHV kansloos. De kunst was dan ook om druk te zetten en het spel van de tegenstander te ontregelen. Bij vlagen lukte dat aardig maar het was lastig om dat een hele set vast te houden. Eind tweede set leek het er even op dat ROWI er met de buit vandoor zou gaan echter WHV knokte zich terug. Onder aanvoering van de ervaren spelverdeler Niels Reder die al zijn vechtlust in de strijd gooide, perste de ploeg er een eindsprint uit. Met resultaat want uiteindelijk wist de thuisploeg de stand op 1-1 te brengen.

De derde set was wederom bijzonder spannend. WHV knokte voor wat het waard was opnieuw aangejaagd door Niels Reder die werkelijk voor elke bal ging. In de slotfase leken de Asperense volleyballers zelfs de zege te gaan grijpen maar dat liet ROWI toch niet gebeuren. De lengte en de aanvalskracht van de tegenstander gaven uiteindelijk net de doorslag waardoor WHV toch op een 1-2 achterstand kwam.

Na deze mentale tik was de ploeg gebroken. In de vierde set stroomde het geloof en de energie weg uit de Asperense equipe. De grip op het spel van de bezoekers was volledig verdwenen en WHV kwam nauwelijks meer tot scoren. De 1-3 nederlaag was daarmee dan ook onafwendbaar.

Nu alleen de wedstrijd tegen nummer 8 van de ranglijst VOKO nog op het programma staat, lijken de kansen om degradatie af te wenden uiterst klein geworden. Enkel een 0-4 zege in de slotwedstrijd van 22 april biedt wellicht nog een kleine kans.