Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Dames 1 - WHV wint met 4-0!

De dames van WHV kregen afgelopen vrijdag het tweede damesteam van het Rotterdamse RVC Libanon op bezoek. Het was een leuke wedstrijd dat spannend eindigde, WHV heeft gewonnen met 4-0.

De eerste set begon WHV scherp en hadden ze een voorsprong gemaakt op de Rotterdammers. RVC Libanon kwam later in deze set wel meer in hun eigen spel maar het mocht voor hun niet baten. WHV heeft deze set afgemaakt door een goed aanvallend ritme te laten zien waar de tegenstanders geen antwoord op hadden. Het werd 25-21 voor WHV.

De dames van WHV begonnen de tweede set echter niet zo scherp als de eerste. Op het tel bord stond het 0-6 voor RVC Libanon. Zij serveerden op tactische plekken en maakte het WHV daardoor lastig. Gelukkig hervonden de Asperense dames hun eigen focus terug en hebben zij zich beetje bij beetje weer terug naar een gelijke stand gewerkt. De focus bleef er verder de gehele set in. Mirjam bediende haar aanvalsters uitstekend zodat ze vaak en verschillende mogelijkheden hadden om te scoren. Het ging na de achterstand gelijk op maar op het laatst trok WHV aan het langste eind en won deze set ook weer met 25-21.

De derde set begon in de puntentelling gelijkwaardig. Hoe verder de set vorderde hoe meer voorsprong de WHV’ers kregen. Jeugdspeelster Lotte kleijer kwam er op 20-17 erin en moest gelijk serveren. RVC Libanon gad moeite met deze service en raakte daardoor aanvallend niet in hun spel. Ook deze set won WHV met 25-21.

Toen begon de laatste set. Deze was zeer spannend, tot het einde toe. Beide teams gingen gelijk op. De Apserens dams hebben deze set echte vechtlust laten zien. De verdediging zat overal goed bij. En aanvallend was WHV creatiever dan RVC Libanon. Ondanks dat de Rotterdammers nu ook tactisch serveerden waren zij niet in machte om het aanvallend af te maken. Lange rally’s werden door WHV afgemaakt. De set eindigde met 28-26 voor WHV. Deze punten kunnen de dames goed gebruiken. En staan nu op de 6e plek van de ranglijst.

Aanstaande vrijdag 24 maart speelt WHV om 20:00 tegen Voleco dames 1 die momenteel 9e staan.