Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

WHV Dames 1 – Fusion Dames 1

Vrijdagavond 24 februari speelden de dames van WHV thuis tegen de jonge meiden van Fusion Dames 1 uit Rotterdam. De vorige wedstrijd werd gewonnen met 3-2. De dames van WHV kunnen de punten om aan te sluiten bij de middenmoot goed gebruiken. In de laatste wedstrijden worden veel sets nipt verloren, waardoor WHV wat achter is gebleven met het verzamelen van punten. Momenteel staan de dames van WHV op de 8e plek. Fusion Dames 1 is hekkensluiter dit seizoen. Er is voor WHV een grote kans om tegen Fusion Dames 1 een aantal punten binnen te halen. Na een kort peppraatje van coach Niels Reder waren de dames van WHV gebrand om de punten binnen te slepen. De vorige wedstrijd hadden de dames van Fusion veel moeite met de service. Er werd afgesproken deze wedstrijd vooral veel servicedruk te leveren.

Vanwege ziekte werd er een en ander geschoven. De wedstrijd begon met jeugdspeelster Wietske van Dortmont op de diagonaal en Celine Bloem speelde op de middenpositie. De eerste set verliep goed voor beide teams. Er werd lekker gevolleybald en het spel ging gelijk op. In alle vorige wedstrijden liet WHV de punten vooral liggen in het laatste deel van de set. Deze laatste punten moest WHV een tandje bijzetten. De servicedruk hielp hierbij. Fusion kreeg moeite met de pass brengen waardoor WHV zelf de kans had het spel af te maken. De eerste set werd gewonnen met 25-22.

De tweede set moesten de dames van WHV dit spelletje volhouden. De tweede set begon goed. Alle dames hadden een goede service en maakten ook zelf de aanval goed af. De voorsprong liep al snel op. WHV speelde een eigen spel en de set werd snel beslist. In het einde van de set mochten jeugdspeelsters Tessa Cluistra en Lotte Kleijer nog een aantal punten op de buitenaanval meedraaien. Lotte Kleijer mocht haar eerste bal beginnen met een service, die direct scoorde. De tweede set was voor WHV met een eindstand van 25-17. De derde set moest dit spel volgehouden worden werd afgesproken. De set begon goed. De voorsprong liep op naar 13-9 voor de dames van WHV. Toch komt dan het mentale gedeelte van het volleyballen naar voren. De service van Fusion had WHV in de derde set niet helemaal onder controle waardoor aanvallen en scoren lastig was.Fusion benutte deze kans goed. Zij maakten het spelletje nu af. Al snel had Fusion een enorme voorsprong genomen. Jennita Bovenschen die na 1,5 jaar na blessure en zwangerschap weer bij het team aansloot werd ingewisseld om te helpen in de pass. Jennita bracht met haar ervaring direct rust en een goede pass. Helaas was het niet genoeg om de wedstrijd weer naar de kant van WHV te trekken. De derde set ging naar de dames van Fusion met een eindstand van 16-25.

Het zou toch niet gebeuren dat wij hier de punten laten liggen? Nee, dit mocht niet gebeuren. De vierde set moest WHV een tandje bijzetten en dit volhouden. Zo groot mogelijke voorsprong maken. Dit gebeurde ook. WHV liep snel uit. Aan het einde van de set kregen de dames van Fusion weer wat grip op de wedstrijd, maar dit mocht niet meer baten. De set ging naar WHV met een stand van 25-19. Hiermee is de wedstijd gewonnen door WHV met 3-1 en 4 punten in the pocket voor de race om aan te sluiten bij de middenmoot.

Vrijdag 3 maart speelt WHV weer een thuiswedstijd in “De Wiel” in Asperen. Dit keer tegen Volley2B die momenteel als derde staan geplaatst. Het belooft een mooie wedstrijd vol strijd te worden.