Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Heren 1 - WHV komt er niet aan te pas tegen koploper

Na de overwinning tegen Volley Tilburg 3 van vorige week zaterdag was Volley Tilburg 2 duidelijk een maatje te groot voor de Asperense volleyballers. Alleen in de eerste set kon WHV nog enigszins in de buurt blijven van de nummer 1 van de ranglijst. Daarna was het gedaan met de Asperense daadkracht. Geen enkel moment maakte de ploeg aanspraak op zelfs maar een setwinst. En zo moest de equipe van trainer / coach John Kemp zonder punten huiswaarts.

WHV wist van te voren dat het lastig zou worden om te winnen. De Tilburgse ploeg staat ruim aan kop met pas 1 verloren wedstrijd dit seizoen. En dat was dan nog na een spannende vijfsetter. Het doel was dan ook gezet op het winnen van 1 of 2 sets. En de start van WHV was niet eens onaardig. De ploeg bleef redelijk in het spoor zonder overigens dichtbij setwinst te komen. Uiteindelijk ging de eerste set met 25-21 naar Tilburg maar de hoop op setwinst bleef aanwezig.

De tweede set werd WHV echter met 25-10 onder de voet gelopen. Volley Tilburg schakelde een tandje hoger waardoor de Asperense ploeg de grip op hun spel volledig verloor. Slechts met grote moeite wist WHV nog tot scoren te komen maar meestal stuitte de ploeg op de Tilburgse defensie. De thuisploeg had daarentegen geen enkele moeite om tot scoren te komen. Dankzij de solide passing had de Tilburgse spelverdeler alle vrijheid om zijn aanvallers te bedienen. En zowel op de buiten, de midden als de diagonaal werd de ballen langs de Asperense blokkering geslagen. Ook de verdedigers in het achterveld hadden daar geen passend antwoord op.

En hoewel de laatste twee sets beter verliepen dan de tweede was het krachtverschil te groot om er een echte wedstrijd van te maken. Verder dan af en toe een spannende rally kwam de aangeslagen Asperense ploeg niet. En dus nemen de zorgen voor WHV toe. Met nog vijf wedstrijden te gaan staat de ploeg nog altijd op een tiende plek en moet er rekening worden gehouden met het spelen van promotie – degradatie wedstrijden. Zaterdag 4 maart is de volgende wedstrijd als WHV de nummer 2 van de ranglijst City Bril Krimpen op bezoek krijgt.