Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Dames 1 - WHV verliest van HLB van Daal

De Dames van WHV vertrokken afgelopen zaterdag naar het Brabantse Den Dungen, om daar van de nummer 4 van de ranglijst punten af te nemen. Deze punten zijn nodig om te handhaven in de Promotieklasse en WHV ging met goede moed de wedstrijd in.

WHV begon de eerste set niet erg scherp, er werd wat afgetast en er werden wat persoonlijke foutjes gemaakt. Gelukkig kwam hier na een 4-0 achterstand verandering in. De focus was daar en de pass onder leiding van Natalie Smith was constant. Een harde servicereeks van Romy van Wijk zorgde ervoor dat we op een voorsprong kwamen en de ballen daarna werden afgemaakt door de rest. Met een uiteindelijk score van 21-25 zat de Asperense sfeer er goed in.

De tweede set begonnen we zoals we geëindigd zijn. Maar de ballen die HLB van Daal voorheen niet goed raakten, waren in deze set een stuk beter. Het tempo werd ontzettend opgeschroefd en hun tactiek bleek: zo hard mogelijk binnen de lijnen slaan. Het blok was door de snelheid in het spel vaker te laat waardoor de verdediging voor een moeilijke uitdaging stond. De set ging naar HLB van Daal met 25-16.

De derde set was eigenlijk gelijk aan de tweede set. Maar de positiviteit van het Asperense team was gelukkig niet verdwenen, er werd aan de kant veel aangemoedigd. De set was echter voor HLB van Daal; 25-15.

WHV voelde dat er nog een punt of 2 te halen viel. In de laatste set moest dat gebeuren. Met Celine Bloem op de middenpositie en Wietske van Dortmont die voor ons inviel op de buitenpositie gingen we deze strijd aan. De passes waren weer constant en we speelden ons eigen spel met ons eigen tempo. Prikballen en een paar mooie services van Bernadet Arendsen zorgden ervoor dat we een voorsprong pakten. De laatste punten werden spannend, HLB van Daal kwam terug en wij maakten iets meer foutjes. HLB van Daal won nipt met 25-23.

Aanstaande vrijdag speelt WHV thuis tegen DVO 2, een directe concurrent in de ranglijst. De kansen zijn er, maar dan moeten de dames vol aan de bak.