Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Heren 1 - WHV bezwijkt onder servicedruk Sliedrecht Sport

De Asperense volleyballers hebben afgelopen vrijdag in Sliedrecht een 3-1 nederlaag geleden. WHV had veel moeite met het controleren van de service van de tegenstander en kwam daardoor nooit echt in het juiste ritme. Alleen de derde set werd door de Asperense equipe gewonnen dankzij onder meer een sterke servicereeks van René Roth.

In de eerste set was WHV zeker niet kansloos tegen de nummer twee van de ranglijst. Hoewel de ploeg even moest acclimatiseren gezien het vroege tijdstip van de wedstrijd pakte het vrij snel de draad op. Omdat ook Sliedrecht in deze fase nog wat slordig speelde, wist WHV zelfs een voorsprong te pakken. Toch kon de ploeg niet doordrukken en liet Sliedrecht Sport orde op zaken stellen. De servicedruk ging wat omhoog aan de kant van de tegenstander en de twee hoofdaanvallers werden in stelling gebracht. En zo zag WHV de voorsprong alsmede de kans op setwinst verdwijnen. Vanaf 21 – 21 kwam de Asperense ploeg nauwelijks meer tot scoren en kwam zo op en 1-0 achterstand.

De tweede set was WHV de onderliggende partij. De ploeg worstelde te veel met de service van Sliedrecht en had grote moeite om de side-out te spelen. De thuisploeg was veel zorgvuldiger in hun spel en liet WHV redelijk kansloos. Gelukkig wist de Asperense ploeg in de derde set de rollen om te draaien. Nu was het Sliedrecht die moeite had om de service onder controle te krijgen en de side-out te spelen. En hoewel de opgebouwde voorsprong richting einde van de set nog wel iets terugliep, was deze set uiteindelijk een gemakkelijke prooi voor WHV.

Even koesterde de ploeg hoop dat dit kon worden doorgezet in de vierde set om zo een vijfde en beslissende set af te dwingen. Dat bleek echter ijdele hoop. Aanvankelijk kon WHV nog wel bijblijven maar in de loop van de set bezweek de ploeg opnieuw onder de servicedruk van de tegenstander. Het kostte te veel moeite om de ballen bij de spelverdeler te krijgen zodat er aanvallend geen vuist gemaakt kon worden. De ploeg van trainer / coach John Kemp moest dan ook genoegen nemen met één punt.

Komende zaterdag krijgt WHV het Rotterdamse Fusion op bezoek. Een ploeg uit de middenmoot waar WHV het meestal wel lastig mee heeft. Toch heeft de Asperense ploeg zeker kansen tegen deze tegenstander en zal dan ook vol aan de bak moeten.