Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Heren 1 - Nipte nederlaag WHV

De Asperense volleyballers zijn het nieuwe jaar gestart met een 3-2 uit-nederlaag tegen VCN uit Capelle aan de IJssel. In een attractieve wedstrijd golfde het spelbeeld op en neer zodat uiteindelijk een vijfde set gespeeld moest worden voor de beslissing. Helaas voor WHV trok de thuisploeg aan het langste eind. Wel twee punten dus voor de Asperense ploeg die deze hard nodig heeft om het gat naar de middenmoot overbrugbaar te houden.

De start van WHV was weinig overtuigend. Het spel oogde rommelig en er werden veel persoonlijke fouten gemaakt. Gelukkig kwam de ploeg langzaam in het juiste ritme. Niet op tijd om nog iets aan de eerste set te doen maar wel als opmaat naar de tweede set.

In deze set speelde WHV zoals het hoort te spelen. Via de service werd er druk gezet door onder meer René Roth en Wildrik van de Plassche waardoor de blokkering en verdediging van WHV meer grip kregen op VCN. Daarnaast was de passing aan Asperense zijde stukken nauwkeuriger zodat Niels Reder veel meer variatie kon brengen in het aanvalsspel. En daar had VCN grote moeite mee. Zeker Stefan Arp kwam in deze set enkele keren prima door.

De derde en de vierde set leken wel bijna een kopie van de eerste twee. Gedurende de derde set was de nauwkeurigheid en de focus weer even verdwenen aan de kant van WHV en kon de ploeg geen vuist maken richting de tegenstander. In de vierde set pakte het team de draad echter prima op en wist de regie weer op te eisen. Libero Sander Arp had de controle terug in het achterveld en van daaruit konden de Asperense aanvallers weer in stelling worden gebracht.

En zo moest de wedstrijd dan uiteindelijk worden beslist via een vijfde set. En ondanks een prima start van de Asperense heren zagen ze toch de overwinning wegglippen. In het tweede deel van deze vijfde set bleek VCN simpelweg net iets stabieler. Toch hield WHV een redelijk goed gevoel aan de wedstrijd over waarin bij vlagen prima spel werd vertoond.

Komende zaterdag staat er weer een leuke wedstrijd op het programma. WHV ontvangt dan thuis de nummer 11 van de ranglijst ATAK’55 uit Waspik. Uit werd nog met 2-3 verloren van deze ploeg maar hopelijk kan WHV thuis wel tot een overwinning komen.