Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Heren 1 - Karige beloning voor goed spelend WHV

De Asperense volleyballers waren afgelopen zaterdag te gast in Etten-Leur. Vorig jaar werd WHV bij de huidige nummer 2 van de ranglijst nog kansloos met 4-0 naar huis gestuurd. Dit jaar was het een andere wedstrijd. WHV werkte hard en speelde bij vlagen prima volleybal. Toch moest de ploeg genoegen nemen met slechts één gewonnen set. Daarmee staat WHV na de eerste seizoenshelft op een tiende plek. In het nieuwe jaar zullen de Asperense mannen dus aan de bak moeten om nacompetitie te ontlopen.

WHV kwam afgelopen zaterdag prima uit de startblokken. Er werd vrijuit aangevallen aan Asperense zijde en dankzij goed serveerwerk werd de sterke aanval van Rowi ontregeld. De thuisploeg schrok van het verweer van Asperense zijde en was zichtbaar van slag. Met een slimme, tactisch bal van de goed spelende René Roth werd deze eerste set uiteindelijk in het voordeel van WHV beslist.

In de tweede set herpakte Rowi zich enigszins. De servicedruk ging omhoog en aanvallend pakte de ploeg langzaam hun normale ritme op. WHV liep hierdoor in de beginfase van de set al direct een kleine achterstand op die het niet meer gedicht kreeg. Hoewel het gat dankzij goed verdedigend werk daarna niet groter werd moesten de Asperen heren toch toestaan dat de stand gelijk werd getrokken.

In de derde set trok WHV het initiatief echter weer naar zich toe. Rowi had grote moeite met het sterke verdedigende werk aan Asperense zijde. Waar de ploeg uit Etten-Leur normaliter met hun aanvalsgeweld weinig lange rally’s hoeft te spelen, was dit nu anders. WHV knokte voor wat het waard was en nam brutaal een voorsprong in deze set. Helaas voor de ploeg stokte de productie bij de 20 punten. Opeens kwam de Asperense ploeg niet meer tot scoren en zag het de opgebouwde voorsprong als sneeuw voor de zon verdwijnen. In plaats van een 1-2 voorsprong keek de Asperense ploeg dus tegen een achterstand aan.

Bevrijd door de voorsprong maakte Rowi een vliegende start. Met ouderwets aanvalswerk liet het WHV kansloos in de eerste helft van de vierde set. Hoewel de Asperense ploeg nog wel een kleine opleving kende halverwege de set was het gat al te groot om de thuisploeg nog echt in problemen te brengen. Opnieuw een nederlaag dus voor WHV maar wel een wedstrijd waar de ploeg vertrouwen uit kan putten. En vertrouwen heeft het nodig om in het nieuwe jaar orde op zaken te stellen en enkele plekken te stijgen op de ranglijst. Zaterdag 14 januari is de volgende wedstrijd als WHV op bezoek mag in Capelle aan de IJssel om de degens te kruisen met VCN.