Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Heren 1 - Gevoelige nederlaag voor WHV

De Asperense volleybalheren hadden afgelopen zaterdag de nummer 10 van de ranglijst Jola Olympus uit Made op bezoek. Een mooi moment om de afstand naar de staart van de ranglijst wat te vergroten. Helaas pakte dit anders uit en liep WHV tegen een 1-3 nederlaag aan. Net als in de voorgaande weken liet de ploeg het na om boven de 20 punten door te drukken.

De eerste set startte WHV wat rommelig. Vanwege wat omzettingen in de ploeg was het even zoeken naar de juiste posities. Toen dat eenmaal duidelijk was kwam WHV echter prima op stoom en liep zelfs uit naar een voorsprong van 19-14. Normaal gesproken zou dat voldoende moeten zijn voor de setwinst echter niet voor de Asperense ploeg op dit moment. Opnieuw kroop er onzekerheid en onrust in de ploeg waardoor het spel rommelig werd. De tegenstander rook bloed en schakelde een tandje bij. En zo zag de thuisploeg zijn voorsprong verdwijnen en moest zelfs toestaan dat deze eerste set naar Jola ging.

In de tweede set dreunde de klap nog na en was WHV de onderliggende partij. De passing was wat onrustig zodat de setups veelal noodgedwongen op hoog buiten moesten. Daarbij lukte het de Asperense aanvallers onvoldoende om de verdediging van Jola te verschalken. De bezoekers hadden hun blokkering en veldverdediging namelijk prima ingericht op het Asperense spel.

De derde set wist WHV, na een moeizame start, weer beter in hun spel te komen. Aanvoerder Stefan Arp gaf het goede voorbeeld door harde ballen af te wisselen met slim geplaatste ballen. En ook de middenaanvallers konden weer wat vaker worden bereikt. Dit mede door het goede spel van libero Joost de Jong in deze fase. Toch lukte het ondanks de voorsprong opnieuw niet om de set af te maken. Jola voerde de druk in eindfase van de set op en zag de Asperense ploeg daar ook nu weer onder bezwijken.

Gelukkig werd de vierde set wel een prooi voor WHV en zo wist de ploeg toch nog een punt over te houden aan dit duel. Door deze nederlaag moet de ploeg echter wel toestaan dat Jola nu evenveel punten heeft. Volgende week wacht in Etten-Leur de confrontatie met de nummer 2 van de ranglijst Rowi.