Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Heren 1 - WHV zakt terug op ranglijst

Na een 3-1 nederlaag tegen Voleco uit Oudenkerk aan de IJssel zakten de Asperense volleyballers terug naar de negende plek op de ranglijst. En daarmee lijkt de inzet voor dit seizoen opnieuw lijfsbehoud te worden. Na een goede seizoenstart leek er wellicht even meer mogelijk. Inmiddels heeft de herenploeg van WHV echter te veel punten gemorst. Ook tegen naaste concurrent Voleco kwam WHV niet verder dan één gewonnen set.

Er zat echter meer in afgelopen zaterdag. De Asperense ploeg kwam prima uit de startblokken. De servicedruk van onder meer Virgil in den Eng was goed waardoor de aanvalskracht van Voleco werd ingedamd. Daarnaast liet WHV met gevarieerd aanvalsspel de verdediging van de tegenstander kansloos. Zeker René Roth en Joeri van Wijk scoorden veel in deze fase. De eerste set ging dan ook met 18-25 relatief gemakkelijk naar WHV.

In de tweede set kenden de Asperense volleyballers een minder goede start. Al snel keek de ploeg tegen een 6-0 achterstand aan door een goede servicereeks van de thuisploeg. Toch krabbelde WHV daarna weer op. Met hard werken en knappe verdedigende acties wist de ploeg het tij te keren en leek eigenlijk op weg naar een 0-2 voorsprong. Helaas wist WHV de setpunten die het kreeg niet te verzilveren en leek enigszins te verkrampen in de slotfase. Voleco daarentegen hield het hoofd wel koel en verzilverde direct hun eerste setpunt. En zo ging de set met 26-24 naar de thuisploeg.

In de derde set golfde het spel op en neer. Voleco kende af en toe wat servicereeksen waarbij WHV moeite had om de passing onder controle te houden en de bal goed bij de spelverdeler te krijgen. Daarentegen liet de ploeg bij vlagen schitterende reddingen zien op de harde klappen van de thuisploeg. Toch kostte het langzaam steeds meer moeite om de sterke blokkering van Voleco te omzeilen. Dit met name omdat het spel langzaam wat onzorgvuldiger werd en er minder snelheid en variatie in het aanvalsspel gelegd kon worden. Maar het was opnieuw WHV die als eerste bij de 20 punten grens aankwam. Helaas stokte de productie bij de 23 punten. Wederom leek het zelfvertrouwen even weg te zakken en ging de ploeg forceren met als resultaat dat ook deze set werd weggegeven aan de tegenstander.

Deze klap kwam WHV niet meer te boven. In de vierde set kon de ploeg geen vuist meer maken en was het Voleco die het spel domineerde. En daarmee was de 3-1 nederlaag onvermijdelijk geworden. Toch kan de ploeg uit de goede fases moed putten voor de komende wedstrijden. Met name aankomende zaterdag wacht WHV een belangrijke wedstrijd als de nummer 10 van de ranglijst, Jola Olympus, op bezoek komt in Asperen.