Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Heren 1 - WHV kan voorsprong niet verzilveren

De Asperense volleyballers hebben afgelopen zaterdag in Krimpen aan de IJssel een 3-2 nederlaag geleden tegen City Bril Krimpen. Een duel in de middenmoot van de derde divisie. WHV begon de wedstrijd met één punt voorsprong op de ranglijst. Door deze nederlaag bezetten beide ploegen nu de vijfde en zesde plaats op de ranglijst met 18 punten uit 7 wedstrijden.

De wedstrijd kende twee gezichten. De eerste twee sets waren voor WHV. Dankzij een goede servicedruk bracht de ploeg het team van City Bril in problemen. De thuisploeg had dan ook moeite om aanvallend een vuist te maken. De Asperense verdediging kwam daardoor niet in grote problemen en zo kon WHV de rally vaak overnemen. Met gevarieerd spel wist spelverdeler Niels Reder de blokkering van de tegenstander te omzeilen. Met name Joeri van Wijk kwam in de beginfase van de wedstrijd veel tot scoren.

Toch werd de eerste set nog even spannend door enkele goede servicereeksen van Krimpen. Gelukkig voor WHV vielen de laatste ballen goed en kwam de ploeg alsnog op een 0-1 voorsprong. De tweede set ging wat gelijker op maar was in de slotfase minder spannend. De Asperense equipe bouwde een kleine voorsprong op dankzij onder meer het goede aanvalswerk van Virgil in den Eng op het midden en Stefan Arp op de buitenkant. Laatstgenoemde wist uiteindelijk met enkele goede services de set veilig te stellen.

Met een 0-2 voorsprong leek een overwinning een kwestie van tijd. Hier dacht City Bril echter anders over. De servicedruk ging omhoog en de verdediging van de thuisploeg werd steeds beter afgestemd op het aanvalsspel van WHV. De Asperense volleyballers kwamen daardoor steeds moeizamer tot scoren. Steeds vaker stuitten de aanvallers van WHV op het vijandelijke blok. En werd de bal er langs of over geslagen dan werd deze in het achterveld opgepakt. De Asperense verdediging kreeg daarentegen steeds minder grip op het aanvalsspel van Krimpen. Te vaak en te gemakkelijk vielen de ballen aan Asperense zijde op de grond en langzaam sloop de frustratie in het team. WHV kreeg het tij dan ook niet gekeerd en zag Krimpen op 2-2 komen.

Toch lieten de volleyballers in de vijfde set een kleine opleving zien. Halverwege de set pakte de ploeg zelfs een voorsprong en leek het alsnog een overwinning te worden voor WHV. Te vroeg begon de machine helaas te haperen en stokte de productie weer. En zo ging de zege alsnog naar de thuisspelende ploeg.

Volgende week ontvangt WHV thuis de huidige nummer 1 van de ranglijst Volley Tilburg 2. Het zou leuk zijn als de ploeg voor eigen publiek de koploper wat punten kan afsnoepen.