Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Heren 1 - ten onder tegen Sliedrecht

De Asperense volleybalheren zijn afgelopen zaterdag tegen hun eerste thuisnederlaag aangelopen. Tegenstander Sliedrecht Sport bleek net wat stabieler over de gehele wedstrijd en wist een 1 – 3 zege te boeken. Hoewel WHV zich na een slechte start goed leek te herstellen, stokte de opleving eind derde set. Net niet lang genoeg om de zege binnen te halen.

WHV kwam direct onder druk te staan door het servicegeweld van Sliedrecht. De Asperense mannen kregen geen controle op de harde sprongservice en keken al direct tegen een flinke achterstand aan. De tweede helft van de eerste set ging dit langzaam beter en kwam WHV meer toe aan aanvallen. Hoewel dit te laat was voor winst in de eerste set, legde de ploeg hier de basis voor de tweede set.

Spelverdeler Niels Reder wist via zijn service al direct een mooie voorsprong op te bouwen in deze set. Deze werd met hard werken en gevarieerd aanvalsspel verdedigd. En hoewel het eind van de set nog wel spannend werd, hield WHV uiteindelijk toch het hoofd koel.

Ook in de derde set was de ploeg volop in de race voor setwinst. Met goed verdedigend werk werden de harde klappen van de hoofdaanvallers van Sliedrecht gepareerd. En zo leek de Asperense ploeg zelfs richting een 2-1 voorsprong te gaan. Helaas miste WHV eind van de set enkele kansen en zag Sliedrecht het geluk enkele keren aan hun zijde. Uiteindelijk besloot de arbiter de set te beslissen door op 25-26 te fluiten voor een vakfout. Dit tot grote frustratie van WHV dat zich van geen kwaad bewust was.

Terwijl de klap van de verloren set nog nadreunde bij WHV, schakelde Sliedrecht nog een tandje bij in de vierde set. Asperen verloor de grip op de hoofdaanvaller van Sliedrecht die veelvuldig wist te scoren in deze laatste set. Daarnaast had Sliedrecht hun blokkering beter ingesteld op het aanvalsspel van de Asperense ploeg. WHV slaagde er dus niet meer in om een vijfde set af te dwingen en moest genoegen nemen met één punt.

Volgende week wacht WHV de altijd lastige uitwedstrijd tegen het Rotterdamse Fusion.