Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Dames 1 - Derde zege

Afgelopen vrijdag stond in sportcomplex De Wiel de vierde competitiewedstrijd van de volleybaldames van WHV op het programma. Sliedrecht Sport werd met 3-1 verslagen, waardoor de Asperense dames dit seizoen al drie overwinningen hebben behaald.

De eerste set begon wat moeizaam voor de ploeg uit Asperen. Er werden mooie punten gescoord, maar het team was nog te afwachtend om echt een voorsprong te pakken. Mede dankzij hoge servicedruk aan het einde van de set kon WHV toch wat uitlopen en na een paar mooie aanvallen werd de set met 25-20 gewonnen.

Het team uit Asperen wist de Sliedrechtse dames ook in de tweede set meteen onder druk te zetten met goede services. Aan beide kanten werd vaak niet direct gescoord, wat resulteerde in veel lange rally’s, die vaak gewonnen werden door WHV. Mede dankzij een aantal mooie blokkeringen en aanvalscombinaties wist WHV een kleine voorsprong te pakken. De set werd gewonnen met 25-22.

In de derde set was het wat rommeliger in het veld van WHV. Er werd hard gewerkt en veel geprobeerd, maar vaak lukte het net niet. Coach Niels Reder deed verwoede pogingen om zijn ploeg weer op te peppen, maar helaas niet met succes. De set ging verloren met 15-25.

Gelukkig waren de dames van WHV deze domper gauw te boven. In de vierde set had het team uit Asperen de verdediging prima op orde. De pass kwam goed aan bij spelverdeelster Mirjam Steenis, die vervolgens haar kansen goed benutte om de aanvalsters met veel variatie te bereiken. Passer-loper Bernadet Arendsen scoorde een aantal haast onmogelijke punten en ook middenaanvalster Eline Katerberg wist de gaten in de Sliedrechtse verdediging te vinden. De blokkering aan Asperense zijde liep uitstekend, waardoor de dames uit Sliedrecht moeite hadden om te scoren. De laatste set ging verdiend met 25-17 naar WHV.

De dames uit Asperen hebben nu drie van de vier competitiewedstrijden gewonnen en doen mee in de bovenste regionen van de ranglijst. Het is nu zaak om dit vol te houden. Zaterdag 22 oktober staat de volgende wedstrijd op het programma. Er wordt dan in Oud-Beijerland gespeeld tegen het eerste damesteam van DVO.