Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Heren 1 - Tweede zege op rij

Ook de tweede thuiswedstrijd in het nieuwe sportcomplex De Wiel leverde een overwinning op voor de Asperense volleybalheren. Ditmaal was VCN, een combinatie tussen Capelle en Nieuwerkerk aan de IJssel, de tegenstander. Een prima seizoenstart zover dus voor de heren van WHV. Met opnieuw een 3-1 zege staat de ploeg nu met acht punten in de bovenste regionen. Het seizoen is echter nog jong en er komen nog voldoende lastige wedstrijden aan.

Afgelopen zaterdag was WHV met name mentaal wat sterker dan de tegenstander. VCN was aanvallend eigenlijk sterker dan de Asperense ploeg die wat werd gehinderd door kleine lichamelijke ongemakken. Zowel passer-loper Stefan Arp als middenspeler Wildrik van de Plassche kampten met wat lichte schouderproblemen waardoor de ploeg aanvallend wat minder dominant was. Gelukkig nam diagonaalspeler René Roth de ploeg op sleeptouw en scoorde veelvuldig met zijn aanval maar ook via zijn service.

Daarnaast werkte WHV hard voor de punten. Met name in het achterveld werden zo nu en dan mooie reddingen verricht. En dat hield de ploeg op de been tegen het aanvalsgeweld van VCN. Daarbij werd het spel van WHV boven de twintig wat scherper, terwijl de machine aan de zijde van VCN dan juist wat begon te haperen. De eerste en vierde set waren dan ook buitengewoon spannend. Coach John Kemp hield zijn ploeg echter goed bij de les. Daarbij pakten de keuzes van spelverdeler Niels Reder in de slotfases steeds goed uit voor WHV. Bij VCN werd de passing echter minder op de beslissende momenten en slopen er opeens wat fouten in het aanvalsspel van hun hoofdaanvaller.

Enkel de derde set was er voor WHV één om snel te vergeten. In die set lukte er even helemaal niets aan Asperense zijde terwijl VCN op volle toeren draaide. De ploeg werd dan ook volledig weggespeeld in die fase. Gelukkig liet WHV zich niet van de wijs brengen door deze verloren set en stelde in de vierde set alsnog orde op zaken.

Komende zaterdag staat de eerste uitwedstrijd op het programma. WHV mag dan op bezoek bij ATAK’55 in Waspik.