Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

WHV speelt eerste volleybalballen in splinternieuwe sporthal De Wiel

Volleybalvereniging Wij Houden Vol nam afgelopen zaterdag hun nieuwe sporthal in gebruik. Na een dag verhuizen speelde de WHV-ers hun jaarlijkse afsluitende toernooi in de nieuwe sporthal om het seizoen af te sluiten. Bij aanvang van het toernooi heette Tiny van Dortmont als voorzitter van de sportstichting ons van harte welkom in de splinternieuwe sporthal, welke binnen 2 jaar gerealiseerd is en de zaalsport en de voetbal onderdak biedt. Voorzitter Olaf van Arkel benadrukte hoe blij we zijn met de vloer, de volleybalpalen en de netten. De topsportvloer is van hoge kwaliteit om juist het springen en vallen van de volleybalsport optimaal te ondersteunen en vaak chronische blessures te voorkomen. Ook speelde WHV al jaren met netten die niet meer aan de eisen voldeden. 

In een nog nieuw ruikende sporthal begon de avond met het ouder-kind toernooi voor kinderen tussen 6 en 12 jaar. Het jeugdlid speelde met een ouder of een oom of tante tegen een ander jeugdlid. Er werd gespeeld met de regels van Cool Moves Volley niveau 4 waarbij alleen de tweede bal gevangen mag worden. Alle teams speelden 4 wedstrijden en de uiteindelijke winnaars van de drie poules waren Quinten van Wijngaarden, Annelie van Arkel en Gwen Hagenaars. 

De toernooiorganisatie bestaande uit Peter Voorburg, Charlotte Bos en Daniel van der Neut kon direct ook het nieuwe telbord in gebruik nemen in de wedstrijdkamer. De hele opzet van de sporthal die grotendeels door Anne Blom is gerealiseerd, kwam goed uit de verf. Anne heeft op basis van jarenlange ervaring als wedstrijdsecretaris en bestuurslid een logische en efficiënte indeling gerealiseerd. Juist door zijn ervaring is er over veel details goed nagedacht. Anne heeft ook tijdens de gehele bouw een belangrijke rol gespeeld en de eerste steen met Tiny van Dortmont gelegd. 

Na meer dan 30 jaar sporten in De Schildkamp sluiten we dus wel een periode af. Dit moment liet Ralph Klaare, de eigenaar, van De Schildkamp niet zomaar voorbij gaan. Hij trakteerde de volleybalvereniging die afgelopen zaterdag ook een afscheidstoernooi speelde op een sportieve cocktail, ijsjes en een lekkere hap. Ralph benadrukte nog eens dat hij prettig heeft samengewerkt met de WHV en de sport een warm hart toedraagt. Hij ziet met de nieuwe sporthal met topsportvloer alleen maar kansen om samen te werken om topsport in Asperen te laten trainen. Daarna overhandigde hij symbolisch de scheepsbel die aan de bar hing aan Roy Groenenberg. Roy overhandigde deze bel aan het einde van de avond aan Wil de Groot die als eigenaar van sportcafé & cafetaria De Wiel. 

Tijdens het toernooi werd er gespeeld met de spelregels van zo’n 15 jaar geleden. Er zijn best veel spelregels verandert waar veel jongere volleyballers geen weet van hebben. De volleybalclub gaat in juli haar 60ste verenigingsjaar in, en maakt van haar eerst jaar in de nieuwe sporthal ook een jubileumseizoen. Om dit in te luiden werd gekozen om dit toernooi te spelen met de nieuwe spelregels: de bal moest onderhands ontvangen worden, serveren vanuit het serveervak in plaats van de gehele achterlijn, netservice werd afgekeurd terwijl dit hedendaags wel toegestaan is evenals het spelen met de voet. Grootste aanpassing bleek toch wel het puntensysteem. Vroeger konden alleen punten behaald worden als je de opslag had, terwijl nu ieder rally een punt oplevert. Deze oude spelregels bleken in alle teams toch best lastig. Eigenlijk ging iedereen wel een keer de fout in wat diverse hilarische momenten opleverde. Ook werd heel duidelijk hoeveel makkelijk de beoordeling op technische fouten is geworden. In het hedendaagse volleybal mag de eerste bal op veel meer manieren ontvangen worden. WHV had ook oud-leden uitgenodigde waarvan er een aantal ook meededen en andere het toernooi vanaf de splinternieuwe tribune konden gadeslaan. 

Komende week traint WHV één week in de nieuwe zaal om de nieuwe zaal te testen. De meeste leden zijn ook al op het beachveld actief. Zo wordt op zaterdag 18 juni het WHV beachtoernooi georganiseerd op de beachvelden van WHV. Er kunnen teams opgegeven worden via een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. op de niveaus dames en heren hoog en laag. Deelname is vanaf 16 jaar en kosten 10 euro per team.