Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

King Niels Reder en Queen Eline Katerberg winnen beachtoernooi

Vorige week speelden de beachvolleyballers van Wij Houden Vol tegen elkaar om de titel King & Queen of the beach. Dat is een toernooi-vorm waarbij alle spelers iedere wedstrijd met iemand anders tegen 2 andere spelers beachvolleyballen.

Het toernooi werd wederom georganiseerd door Stefan Arp op de nieuwe beachvelden aan De Wiel in Asperen, welke net voorzien waren van 30ton nieuw Lek-zand. Dit type zand werd ook gebruikt bij het WK beachvolleybal vorig jaar en speelt echt optimaal. Inmiddels is het toernooi een begrip.

In 2011 waren Wim van de Boomgaard en Jennita Bovenschen-de Graaf de eerste King en Queen geworden in de WHV-geschiedenis. Nog niet eerder in al die jaren werd een King noch Queen voor een tweede keer gekroond.

Na de poule-wedstrijden werden de halve finales gespeeld en daarna de finale. De winnaars en de nieuwe King 2016 Niels Reder en Queen 2016 Eline Katerberg leken de finale eenvoudig te winnen, maar het werd toch nog een spannend eindspel. Niels Reder is de eerste King die nu 2 keer gewonnen heeft. Verliezend finalisten Olaf van Arkel en Eline Verhoeven mogen zich vice King en Queen noemen.