Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Dames 1 - Dames WHV sluiten competitie af met klein lichtpuntje

De dames van WHV hebben de competitie van 2015-2016 in de Schildkamp afgesloten met een verlies van Next Volley Dordrecht, maar wonnen de laatste set: 1-3.

Voor beide teams stond er in de laatste competitieronde niets meer op het spel. Next Volley is in de middenmoot geëindigd en maakten geen kans meer op promotie, terwijl WHV twee ronden geleden al zeker was van degradatie. Met oog op volgend seizoen stelde coach Niels Reder Natalie Smith op als Libero. Smith, die al het hele seizoen meetraint bij de dames, speelde de eerste twee sets zeer verdienstelijk en toonde zich van grote waarde in de verdediging van WHV. Mede door de goede passing aan de kant van WHV gingen beide teams in de eerste set gelijk op. Bij een voorsprong van 21-19 voor de Asperense dames sloeg de spanning echter toe en slopen de foutjes in het spel. Next Volley maakte daar dankbaar gebruik van en trok de set met 23-25 naar zich toe.

In de tweede set had WHV moeite om de teleurstelling van de eerste set van zich af te zetten. Al snel keken de dames tegen een ruime achterstand aan. De blokkering aan Asperense kant kreeg geen grip op de aanval van Dordrecht. Met 18-25 ging ook de tweede set naar Dordrecht.

Ook in de derde set kwam WHV onvoldoende aan spelen toe om veel invloed te hebben op de stand. Er werd afwachtend gespeeld en gereageerd op het spel van Dordrecht, in plaats van dat WHV zelf het initiatief nam. Hierdoor werd het uiteindelijk 14-25 voor Dordrecht.

Coach Reder pepte zijn team op om de laatste set op eigen bodem te houden. Vol goede moed ging het team terug het veld in, vastberaden om de laatste wedstrijd in de Schildkamp (volgend jaar nieuwe sporthal) positief af te sluiten. En zo geschiedde. Na enkele goede passes met daaropvolgend scorende aanvallen, was het vertrouwen bij WHV terug. Rianda Kroon-Kleppe wisselde geslagen ballen af met tactisch geplaatste ballen, waar de verdediging van Next Volley geen grip op kreeg. Daarop volgde de hard geslagen ballen van Stefanie van Vliet, die keer op keer de blokkering van Dordrecht wist te omzeilen. Bij 24-18, in het voordeel van WHV, kreeg Van Vliet een publiekswissel, omdat zij na dit seizoen bij WHV vertrekt. Daarna rondde WHV de set goed af, het werd 25-18.