Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Heren 1 - WHV handhaaft zich in Derde Divisie

De Asperense volleyballers hebben zich in hun laatste wedstrijd van het seizoen in veiligheid gespeeld. Op deze laatste speeldag konden er nog vier ploegen op de tiende plek eindigen die nacompetitie tot gevolg heeft. Met een 3-1 zege op angstgegner Udenhout klom WHV echter uiteindelijk nog op naar de achtste plek op de ranglijst. Een mooi afscheid van sporthal De Schildkamp waar de ploeg mooie successen heeft beleefd. In deze hal is de herenploeg immers van de 1e klasse via de Promotieklasse opgeklommen naar de Derde Divisie.

Hoewel het belang van de wedstrijd groot was, leefde de ploeg uiteindelijk voldoende ontspannen naar de wedstrijd toe. De tegenstander Udenhout was een oude bekende van WHV waar al menig spannen duel mee is uitgevochten. Enkele jaren geleden streed WHV nog met Udenhout voor de tweede plek in de Promotieklasse en dus voor een ticket voor de nacompetitie. De Asperense ploeg wist toen ternauwernood de ene set te winnen die het nog nodig had en speelde zich vervolgens naar de Derde Divisie.

Nu was de setting anders. WHV had een overwinning nodig om zich veilig te spelen en Udenhout speelde enkel voor de eer. De ploeg was namelijk al gedegradeerd. WHV startte de wedstrijd prima met een goede servicedruk en veel variatie in de aanval. Langzaam maar gestaag bouwde de ploeg een voorsprong op en hoewel de machine richting eind van de set wel wat minder soepel draaide, wist WHV op een 1-0 voorsprong te komen.

De tweede set leek de Asperense ploeg echter de weg even kwijt te zijn. Het spel haperde en Udenhout werd opeens de bovenliggende partij. De servicedruk aan de kant van de tegenstander ging omhoog waardoor de side-out bij WHV moeizamer verliep. Daarnaast legde Udenhout meer power in hun aanval. En zo werd de stand weer gelijk getrokken en moest WHV alles uit de kast gaan trekken. Gelukkig rechtte de ploeg zijn rug en pakte de draad weer goed op. Libero Sander Arp herpakte zich uitstekend en voerde de regie in het achterveld waardoor spelverdeler Niels Reder zijn aanvallers goed in stelling kon brengen. Daarnaast zorgde onder meer Ewout de Jong voor een prima servicedruk. En zo walste de ploeg uiteindelijk met 25-12 over Udenhout heen.

Ook in de vierde set denderde de machine door. Aanvoerder Stefan Arp continueerde zijn sterke spel en Vincent de Bie en Wildrik van de Plassche zorgden voor variatie met hun snelle middenballen. In combinatie met enkele mooie blokkeringen van René Roth was dit uiteindelijk het recept voor de overwinning. Op punt 24 kreeg Vincent de Bie zijn publiekswissel. Hij speelde voorlopig zijn laatste wedstrijd voor WHV. Wegens een verhuizing zal de ploeg hem moeten gaan missen.

Na de winst moest de equipe van trainer/coach John Kemp wachten op de uitslagen van de concurrentie. Pas later op de avond kwamen de verlossende berichten dat de overwinning voldoende was geweest. En zo speelt WHV ook volgende jaar in de schitterende, nieuwe sportaccommodatie De Wiel in de Derde Divisie.