Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Heren 1 - WHV verzuimt zichzelf veilig te spelen

De Asperense volleyballers hebben zichzelf afgelopen week in een lastige positie gemanoeuvreerd. Door slechts 1 punt te pakken in twee wedstrijden staat de ploeg nog altijd in de gevarenzone. Donderdag werd eerst met 3-1 verloren van Erasmus Volley. Een nederlaag die op zich was ingecalculeerd gezien het feit dat deze ploeg strijdt voor een tweede plek op de ranglijst. Niet ingecalculeerd was de redelijk kansloze 4-0 nederlaag die WHV leed tegen directe concurrent Spivo.

De Asperense ploeg verdedigde afgelopen zaterdag een voorsprong van vijf punten op Spivo. WHV had minimaal een 2-3 overwinning nodig om zich definitief veilig te spelen. Dat leek haalbaar zeker nadat deze ploeg enkele weken terug nog met 3-1 werd verslagen. Er ontvouwde zich echter een compleet ander scenario. De Asperenaren werd vanaf het eerste fluitsignaal overrompeld door de daadkracht van Spivo dat met ziel en zaligheid vocht voor hun laatste kans.

De ploeg uit Spijkenisse verdedigde sterk, gooide aanvallend de remmen los en maakte maar weinig fouten. Dat leek WHV te verrassen dat daar maar weinig tegenover wist te zetten. De ploeg oogde onzeker en leek wanhopig te zoeken naar antwoorden die het maar niet kon vinden. Waar bij Spivo alle ballen goed vielen, lukte het bij WHV allemaal net niet. Zelfs de factor geluk leek volledig op de hand van de ploeg uit Spijkenisse te zijn.

Enkel in de vierde set leek het redelijk gelijk op te gaan maar op 23-23 stagneerde de productie van WHV dat simpelweg te weinig vertrouwen had. En zo moest de ploeg lijdzaam toestaan dat Spivo de volledige vijf punten binnenhaalde. En daarmee staan beide ploegen nu gelijk op de ranglijst met nog slechts één wedstrijd te gaan. Dat betekent dat de strijd om het ontlopen van de promotie – degradatiewedstrijden nu weer helemaal open ligt. Enkel een 4-0 zege in de aanstaande thuiswedstrijd tegen Udenhout biedt WHV volledige zekerheid. De Asperense volleyballers zullen komende zaterdag dus alles moeten geven wat ze in huis hebben in hun allerlaatste wedstrijd in sporthal De Schildkamp.