Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Dames 1 - WHV dames pakken een puntje

Afgelopen zaterdag reisden de volleybaldames van WHV uit Asperen af naar Zuiddorpe voor een wedstrijd tegen het eerste damesteam van Sterre-Voorwaarts. Na drie verloren sets wisten de dames van WHV het laatste puntje nog binnen te slepen.

De ploeg uit Asperen moest voor deze wedstrijd afreizen naar het Zeelandse Zuiddorpe, vlakbij de Belgische grens. Het team was flink gehavend: twee dames ontbraken en drie dames waren ziek geweest en daardoor niet topfit. Gelukkig ging Natalie Smith mee om het team van WHV te versterken, zodat coach Wim van den Boomgaard toch nog een wisselmogelijkheid had.

De eerste set verliep voorspoedig. Er werd aan beide kanten van het net hard gewerkt en de teams deden weinig voor elkaar onder. De dames uit Asperen stonden zelfs op set point, maar vervolgens vielen een aantal ballen net verkeerd, waardoor de set met 26-24 nipt verloren ging.

Deze tegenslag kwam het team in de tweede en derde set feitelijk niet meer te boven. Aan het begin van deze sets ging het nog gelijk op, maar in beide sets was het spel van WHV niet stabiel en goed genoeg om echt punten te scoren. De aanvallers hadden wat moeite met het blok aan de zijde van Zuiddorpe, en in de aanvalsverdediging was WHV niet scherp genoeg om de korte prikballen eruit te lopen. De sets gingen verloren met 25-14 en 25-16.

De laatste set verliep totaal anders. Sterre-Voorwaarts pakte al gauw een voorsprong en kon uitlopen tot 9-4. Daarna kwam WHV op de service van Rianda Kroon-Kleppe echter langszij. De pass aan Asperense zijde kwam goed aan bij spelverdeelster Mirjam Steenis, en de aanvalsters wisten met harde aanvallen en slimme prikballen de gaten in de verdediging van de ploeg uit Zuiddorpe prima te vinden. Met een lange servicereeks van Wendy de Bie, waarbij de coach van de tegenpartij zelfs twee time-outs nam, kwam WHV op een voorsprong van 13-19. Deze voorsprong werd niet meer uit handen gegeven, en WHV won de laatste set overtuigend met 25-17.

Op zaterdag 16 april speelt het team van WHV haar laatste uitwedstrijd van dit seizoen in Capelle aan den Ijssel tegen het vierde damesteam van VCN. Een week later staat de laatste thuiswedstrijd op het programma.