Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Heren 1 - WHV klimt naar achtste plek

De Asperense volleybalheren waren afgelopen zaterdag te gast bij nummer twee van de ranglijst Volley Tilburg. Deze ploeg moest met 4-0 winnen om in de race te blijven voor het kampioenschap. Vandaar ook de aanwezigheid van kampioenskandidaat ZUVO die het wedstrijdverloop met spanning volgde. Voor WHV betekende elke setwinst simpelweg een punt dichter bij lijfsbehoud.

De eerste set kende WHV een wat matige start. De ploeg moest wennen aan de immens grote zaal en was zoekende. Halverwege de eerste set kwamen de Asperense volleyballers echter langzaam wat beter in hun spel. Net te laat om de eerste set te winnen maar hoopgevend voor de tweede set.

Helaas trok de ploeg deze tendens niet door. Het spel zakte weer wat terug waarbij de verdediging te weinig overtuiging toonde en de aanvallers bang leken om fouten te maken. Met enkele servicereeksen liep Volley Tilburg weg van WHV en pakte zo een 2-0 voorsprong.

De derde set klopte het spel van WHV wel. De passing lag goed verzorgd waardoor spelverdeler Niels Reder zijn vertrouwde, scorende combinaties kon spelen met middenspeler Wildrik van de Plassche. Door deze dreiging op de midden kon aanvoerder Stefan Arp ook enkele malen genadeloos hard uithalen op de buitenkant. Daarnaast hadden Virgil in den Eng en Vincent de Bie lekker veel servicedruk en pakte Joeri van Wijk enkele mooie blokpunten mee. Hiermee wist WHV de derde set te pakken wat het kampioensfeest inleidde op de tribune bij de spelers van ZUVO.

Of WHV nu was afgeleid door het tumult op de tribune is niet duidelijk. Maar waar het in de verwachting lag dat de ploeg nu zou doordrukken en op jacht ging naar een vijfde set was dit in het spel niet terug te zien. De vierde set was rommelig en startte eigenlijk al dramatisch door na een tweetal servicebeurten van Volley Tilburg met 8-1 achter te staan. De concentratie leek weg waardoor de ploeg steeds een stap te laat bij de bal was. Daarbij was het voetenwerk onder de maat zodat de controle ontbrak.

Met 3-1 pakte WHV echter wel een nuttig punt mee en klom daarmee naar de achtste plek op de ranglijst. Doordat directe concurrent Spivo ook nog eens met 4-0 verloor was het uiteindelijk een nuttig weekeinde voor WHV. Donderdag 14 april staat de uitwedstrijd met Erasmus Volley op het programma. Een ploeg die met Volley Tilburg strijd voor de tweede plek.