Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Heren 1 - WHV wint van directe concurrent

WHV wint van directe concurrent
De Asperense volleyballers ontvingen afgelopen zaterdag hun directe concurrent in de strijd om lijfsbehoud. Spivo uit Spijkenisse stond tot afgelopen zaterdag 1 plek onder WHV op de tiende plaats van de ranglijst. Een plek die nacompetitie tot gevolg heeft in de vorm van Promotie Degradatie wedstrijden. WHV verdedigde een voorsprong van vier punten op deze ploeg. Een belangrijke pot dus voor de Asperenaren.

WHV startte de wedstrijd prima. Met gevarieerd aanvalsspel werd de verdediging van Spivo ontregeld. Daarnaast stond de verdediging bij WHV prima op de rit. Zo liep de ploeg langzaam weg van Spivo en werd er uiteindelijk met 25-18 een gemakkelijke zege geboekt.

Deze veelbelovende start werd in het begin van de tweede set doorgetrokken en opnieuw bouwde WHV een voorsprong op. De service was niet altijd briljant maar er zat bij tijd en wijle voldoende druk op om het de tegenstander lastig te maken. Richting eind van de set werd het spel echter langzaam wat onzorgvuldiger. De passing kwam niet meer zo zuiver bij spelverdeler Niels Reder als in het begin van de wedstrijd waardoor de dreiging op de midden minder werd. Daarnaast liet de ploeg verdedigend wat meer steekjes vallen. Toch was het nog wel WHV die de set binnensleepte en een 2-0 voorsprong wist te pakken.

Helaas werd de dalende tendens die in de tweede set was ingezet, doorgetrokken in de derde set. Passend en verdedigend speelde WHV niet op het gewenste niveau en dat bracht de ploeg in problemen. Te meer omdat de ploeg het aanvallend ook niet opgelost kreeg. Er werd te veel geforceerd waardoor er fouten werden gemaakt. Ook de korte prikballen misten effect omdat de tegenstander zich hierop had ingesteld. Aan het eind van de set werd wel langzaam de eerste tekenen van herstel zichtbaar mede door wat omzettingen van coach John Kemp. Hoewel de derde set hierdoor niet werd gered, legde WHV wel de basis voor de vierde set.

De vierde set was inderdaad weer voor WHV. Hoewel het spel nog niet altijd briljant was, speelde de ploeg goed genoeg om Spivo onder druk te houden. Via onder meer enkele prima blokkeringen van Rene Roth werd een kleine voorsprong opgebouwd die niet echt meer in gevaar kwam. Dankzij deze 3-1 zege wist WHV de voorsprong op de ranglijst uit te bouwen tot 7 punten met nog vier wedstrijden op het programma. Wel moet WHV nu achtereenvolgens op bezoek bij de nummer twee en drie van de ranglijst. Komende zaterdag is Volley Tilburg de eerste tegenstander.