Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Dames 1 - Volley Tilburg D3

Zaterdag  5 maart reisden de dames uit asperen af naar tilburg om in het topsportcentrum  tegen de nummer 3 van Volley Tilburg uit te komen. Volley Tilburg dames 3 is nog in de race om de tweede plek en daarmee ook kansmakend op promotie naar de tweede divisie,  waar whv dames 1 niets meer te verliezen heeft, lekker willen volleyballen en zoveel mogelijk punten proberen te behalen. 

De wedstrijd begon erg moeizaam. De asperse dames kwamen niet snel uit de startblokken. Door een goede service aan de kant van de tilburgse dames ontstond er direct een achterstand. Naarmate de set vorderde kwamen de asperse dames op gang en konden iets inlopen. Helaas was de achterstand zo groot dat de eerste set werd verloren, maar de mood zat er wel in.

De tweede set pakten de asperse dames direct een aantal punten door goede serviceseries van Eline Katerberg en Mirjam Steenis. De Tilburgse dames leken wat verrast te zijn door het goede spel aan de asperse kant. De asperse dames hadden er zin in en ging vol zelfvertrouwen verder de set in. De eerste time out was dan ook aan de tilburgse kant die inmiddels tegen een achterstand aankeken van 3-10. Nu was het zaak dat de asperse dames dit vol konden houden. Er werd besloten niet in de houden en er vol voor te gaan. WHV nam het risico en dat pakte goed uit. Zoals buiten de lijnen werd gezegd: geluk dwing je af. Dat deden de asperse dames dan ook. De achterstand werd wel wat ingelopen maar verder dan 5 punten afstand kwamen de tilburgse dames niet. De set werd gewonnen.

De derde en vierde set verliepen wat minder goed voor WHV. De winning mood zat er nog steeds in de bij de asperse dames maar door hoge servicedruk ontstond direct een achterstand. Wanneer de pass wel onder controle was werd er aan het net niet direct gescoord en konden de tilburgse dames zover uitlopen dat het voor WHV niet meer in te halen was. WHV heeft diverse malen nog wat mooie serviceseries gemaakt maar ook die konden helaas niets veranderen aan de opgelopen achterstand.

Ondanks het verlies zijn de asperse dames met 1 punt en opgeheven hoofd weer terug gereisd naar asperen. 

De volgende wedstrijd staat gepland op vrijdag 18 maart tegen de koplopen Voltena D1.