Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Heren 1 - WHV ten onder tegen koploper

De herenequipe van volleybalvereniging WHV bleek afgelopen weekend niet opgewassen tegen koploper Zuvo uit Zundert. Hoewel de ploeg van John Kemp grote delen van de wedstrijd prima partij bood, was Zuvo in de slotfase van de sets steeds de meer constante partij. Wel wist WHV de tegenstander een setje af te snoepen. De tweede set was een prooi voor de Asperense ploeg die daarmee toch een punt wist te pakken. En die punten zijn hard nodig in de strijd voor lijfsbehoud.

WHV startte de wedstrijd prima. De service zorgde voor veel druk op de tegenstander die daardoor moeite had om een goede side-out te spelen. Langzaam maar zeker kreeg Zuvo echter grip op het spel van WHV. De passing werd langzaam beter aan de kant van de tegenstander maar zelf ging de ploeg ook meer druk creëren middels de service. De passing richting spelverdeler Niels Reder werd daardoor onzuiverder zodat het lastiger werd om de aanvallers vrij te spelen. Die werden daardoor steeds vaker geconfronteerd met een hoge blokkering en kwamen lastiger tot scoren. En zo ging de eerste set verloren.

In de tweede set wist de Asperense ploeg wel door te drukken. Opnieuw was de servicedruk het belangrijkste recept om Zuvo onder druk te zetten. In combinatie met hard werken, leidde dit in deze set tot de overwinning en zelfs tot de hoop op de eindzege. In de derde set deed WHV dan ook weer aardig mee en leek die hoop gerechtvaardigd. Toch liet de ploeg de zege weer in de eindfase glippen. Waar Zuvo vanaf de twintig nauwelijks fouten meer maakte, slopen er bij WHV wel wat slordigheden in het spel. Het verlies van de derde set betekende niet alleen een 1-2 achterstand maar ook het einde van het geloof in een goede afloop. In de vierde set was WHV geen schim meer van de ploeg uit de eerste drie sets. Daarmee werd deze set alsmede de eindzege een prooi voor Zuvo.

Waar de ploeg uit Zundert onderweg is naar het kampioenschap moet WHV nog flink aan de bak in de laatste maanden van dit seizoen. Met nog zes wedstrijden te gaan bevindt WHV zich nog altijd op plek 9. De concurrentie ligt echter op de loer en de ploeg is nog zeker niet veilig. Komende zaterdag krijgt WHV in eigen huis de nummer drie van de ranglijst ATAK’55 op bezoek.