Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Heren 1 - WHV wint van directe concurrent

De Asperense volleybalheren hadden afgelopen zaterdag een belangrijke wedstrijd op het programma staan. De uitwedstrijd tegen naaste concurrent Jola Olympus betekende een confrontatie tussen de nummers 9 en 10 van de ranglijst. En er was WHV veel aan gelegen om deze negende plek vast te houden. In een wedstrijd waarin de kansen op en neer golfden, was het uiteindelijk de Asperense ploeg die aan het langste eind trok. Wel hadden ze hier uiteindelijk vijf sets voor nodig.

Hoewel de selectie van WHV wat was geteisterd door griepgevallen kwam de ploeg uitstekend uit de startblokken in Made. Dankzij een goede servicedruk van onder meer Niels Reder en gevarieerd aanvalsspel werd het spel van de tegenstander ontregeld. En zo kon de ploeg eenvoudig afstand nemen en werd met 19-25 een 0-1 voorsprong gepakt. Helaas werd het spelniveau in de tweede set niet vastgehouden. Er sloop gemakzucht in het spel van de Asperenaren. WHV werd minder zuiver in de passing en was te voorzichtig in de aanval. En Jola maakte daar dankbaar gebruik van. Slechts 14 punten wist WHV in deze set te pakken.

Gelukkig pakte de equipe van John Kemp de draad in de derde set weer op. De verre van fitte aanvoerder Stefan Arp toonde karakter door voorop in de strijd te gaan. René Roth pakte enkele prima blokkeringen en Vincent de Bie kwam enkele malen mooi door op het midden. Daarnaast waren Virgil in de Eng en Sander Arp lekker actief in het achterveld. Toch werd het aan het einde nog even spannend omdat WHV Jola weer dichterbij liet komen. Desondanks kwam WHV op een 1-2 voorsprong en kon de ploeg op jacht naar een 1-3 overwinning.

De start in de vierde set was veelbelovend. Al snel stond er een 2-6 voorsprong op het bord en leek de zege in aantocht. Waarschijnlijk dacht de ploeg op dat moment dat de overwinning al binnen was want daarna sloop de gemakzucht in de ploeg. Het spel werd veel te slap waardoor Jola de regie kon overnemen en de achterstand wist om te buigen in een voorsprong. Tegen het einde van de set kwam WHV dankzij een servicereeks van Wildrik van de Plassche wel weer aardig terug. De inhaalreeks strandde echter op de 23 zodat een vijfde set uitkomst moest bieden.

Die vijfde set werd echter wel een prooi voor WHV. Door de inhaalreeks eind vierde set stond de ploeg al weer op het goede spoor. Dit wisten de Asperense heren prima door te trekken in de laatste beslissende set. En zo kon de overwinning mee naar Asperen. De volgende wedstrijd zal lastiger worden als WHV op 27 februari thuis koploper Zuvo ontvangt.