Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Heren 1 - WHV kansloos ten onder

De Asperense volleyballers hebben afgelopen weekend een kansloze nederlaag geleden tegen ROWI uit Etten-Leur. De nummer drie van de ranglijst kwam flitsend uit de startblokken en liet WHV eigenlijk geen moment in zijn spel komen. Pas in de laatste set hield de Asperense ploeg gelijke tred met de tegenstander. Toch liet WHV ook deze set in de slotfase nog glippen.

De Asperense volleyballers stonden vanaf het eerste fluitsignaal onder druk. De ploeg had moeite om de service van ROWI goed te controleren en kreeg de bal slechts met moeite bij hun spelverdeler. Die kon daardoor weinig anders dan de ballen hoog op de buitenkanten spelen. En daar kon WHV simpelweg te weinig power brengen om de verdediging van ROWI te verrassen. En die power had ROWI wel. De tegenstander van WHV was zuiverder in hun passing en vielen met veel overtuiging en kracht aan. En WHV had daar geen enkel antwoord op. De ploeg leek zelfs bijna geïmponeerd door het spel van hun tegenstander.

Enkel op de momenten dat WHV de passing onder controle had en er dreiging was op de midden kwam de ploeg tot scoren. Maar die momenten waren te schaars. Het voetenwerk was over het algemeen niet goed genoeg om de bal goed verzorgd bij spelverdeler Niels Reder te brengen. En zo kon ROWI zeker in de eerste drie sets over WHV heen walsen. Een prima les voor de Asperenaren omdat de zwakke plekken meedogenloos werden blootgelegd. Trainer/coach heeft nu twee weken de tijd om zijn ploeg voor te bereiden op de belangrijke wedstrijd tegen nummer 10 van de ranglijst Jola-Olympus. Een wedstrijd die WHV moet winnen om deze ploeg onder zich te houden.