Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Heren 1 - WHV wint opnieuw in vijf sets

De Asperense volleyballers hadden afgelopen zaterdag Fusion uit Rotterdam te gast. Na de enerverende vijfsetter in de week ervoor tegen Sliedrecht, vocht WHV opnieuw een waar spektakelstuk uit. De Asperense volleyballers leken in de eerste helft van de wedstrijd strijdend ten onder te gaan. De ploeg knokte zich met de steun van het thuispubliek echter knap terug en boog een 1-2 achterstand in sets om naar een 3-2 zege.

WHV had in het eerste deel van de wedstrijd moeite om grip te krijgen op het spel van Fusion. De Rotterdammers speelden aanvallend sterk en hadden hun blokkering goed op orde. Daarnaast wisten ze met hun service aardig wat druk uit te oefenen op de passing van de Asperense equipe. Zowel de harde sprongservice als de onvoorspelbare floaters maakten het WHV bij tijd en wijlen lastig. In deze fase was het met name aanvoerder Stefan Arp die zijn ploeg samen met spelverdeler Niels Reder op de been hield.

Langzaam maar zeker kwam WHV echter beter in de wedstrijd. De servicedruk op de libero van Fusion werd opgevoerd die daardoor in problemen kwam. Tegelijkertijd begonnen met name de broers Stefan en Sander Arp steeds meer ballen te verdedigen in het achterveld. En ook niet onbelangrijk, diagonaalspeler René Roth haalde weer zijn vertrouwde scoringspercentage. Fusion kwam daardoor steeds moeizamer tot scoren en zag ook nog eens dat WHV de lange rally’s begon te winnen.

Waar het vertrouwen aan Asperense zijde steeds sterker werd, ebde dat aan de kant van Fusion weg. Mooi om te zien was ook dat de jonge invaller Wayne Hol op de belangrijke momenten zijn passing op orde had en aanvallend wist te scoren. Omdat de Rotterdammers bleven knokken en met omzettingen het tij probeerden te keren, bleef het tot het einde toe spannend. WHV hield het hoofd op de beslissende momenten echter koel en pakte uiteindelijk de zoet smakende overwinning.

Komende zaterdag mogen de Asperense volleyballers op bezoek bij nummer drie van de ranglijst Rowi. In Etten-Leur mag de ploeg proberen weer wat punten bij elkaar te sprokkelen. Elke punt telt namelijk in deze ongemeen spannende competitie.