Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Dames 1 - WHV dames trekken aan het kortste eind

Vrijdag speelden de volleybaldames van WHV uit Asperen in eigen huis tegen WIK/Univé uit Groot-Ammers, de huidige nummer 3 van de competitie. De dames wisten het bij vlagen erg spannend te maken, maar verloren uiteindelijk met 4-0.

De Asperense ploeg, die op het moment onderaan de ranglijst staat, wist in de eerste helft van het seizoen een set te winnen van de ploeg uit Groot-Ammers. Het team was vastbesloten om er ook nu alles aan te doen om punten te pakken.

De dames van WHV begonnen scherp aan de wedstrijd en pakten meteen een kleine voorsprong. Maar al snel kreeg het team van WIK de opdracht om hun aanval aan te passen, en daar hadden de Asperense dames geen antwoord op. Aan het einde van de set werden er wel weer meer punten gepakt, maar het was niet genoeg voor setwinst: 17-25.

In het begin van de tweede set ging het een aantal punten gelijk op. Daarna gingen de dames van WHV echter ingehouden en steeds voorzichtiger spelen. De dames uit Groot-Ammers maakten hier dankbaar gebruik van en al gauw keek WHV tegen een enorme achterstand aan. Coach Niels Reder probeerde er alles aan te doen om de dames te motiveren, en uiteindelijk met succes. Aan het einde van de set begon het spel aan Asperense zijde weer te lopen en had het team vaker een antwoord op het sterke spel van WIK.

Deze lijn werd meteen goed doorgezet in de derde set. De dames speelden vol beleving en overtuiging en lieten met mooie aanvallen van onder andere Celine Bloem zien dat ze echt wat in te brengen hebben tegen de nummer 3 van de competitie. De aanvallers van WIK hadden moeite met het goede blok van Stefanie van Vliet en Eline Katerberg, en als ze er wel voorbij konden komen stond de verdediging van WHV klaar om de ballen weer netjes bij spelverdeelster Mirjam Steenis te brengen. Zij wist de dames uit Groot-Ammers bovendien flink onder druk te zetten met haar service. De dames behaalden een flinke voorsprong: 13-7. Daarna kwam WIK echter weer in het spel en had WHV meer moeite om te scoren. Wendy de Bie wist het lange blok van de tegenstander nog een aantal keer mooi te omzeilen met slimme prikballetjes, maar uiteindelijk trokken de dames van WHV na een spannende set met 23-25 net aan het kortste eind.

In de vierde set lieten de Asperense dames meteen zien dat ze er nog steeds voor wilden gaan om een set binnen te slepen: na een goede servicereeks van Stefanie van Vliet stond er direct een stand van 5-0 op het scorebord. De dames deden er alles aan om deze voorsprong vast te houden, maar konden niet voorkomen dat WIK langszij kwam en de Asperense ploeg weer in wist te halen. Da dames van WHV probeerden nog vanalles, maar verlieten het veld uiteindelijk met een stand van 16-25.

Volgende week zaterdag neemt WHV het om 17:00 uur in Barendrecht op tegen de dames van Spirit.