Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Heren 1 - WHV wint thriller tegen Sliedrecht

De Asperense volleyballers hebben afgelopen vrijdagavond een heuse thriller gespeeld tegen de equipe van Sliedrecht Sport. In de bijzonder spannende wedstrijd ging het spelbeeld op en neer. Uiteindelijk was het WHV die met 2-3 aan het langste eind trok.

Om kwart over zeven moest WHV afgelopen vrijdag aantreden in Sliedrecht. Vanaf de eerste set was het al direct spannend. Sliedrecht speelde verdedigend alert, had redelijk wat servicedruk en beschikte over twee veel scorende aanvallers. De Asperense volleyballers zetten daar de nodige werklust tegenover en wisten via de middenspelers Vincent de Bie en Wildrik van de Plassche de verdediging van Sliedrecht toch met regelmaat te verschalken. Met 23-25 was de eerste set voor WHV. De tweede set verliep moeizamer voor de Asperense heren. De servicedruk van Sliedrecht nam toe waardoor het midden minder kon worden aangespeeld. Hierdoor stuitte WHV te vaak op de verdedigende linie van de tegenstander. Met 25 - 19 ging deze set zonder veel kansen naar Sliedrecht.

De derde set leek op dezelfde manier te verlopen als de tweede. WHV kwam op een redelijk grote achterstand te staan. Richting het einde van de set kwam WHV echter langzaam steeds dichter bij. En waar in de slotfase de aanvallers van Sliedrecht niet meer voluit durfden, deed René Roth dat aan Asperense zijde wel. Spelverdeler Niels Reder maakte in de spannende slotfase de juiste keuze en bracht zijn diagonaalspeler enkele keren goed in stelling. Met 24-26 pakte WHV een 1-2 voorsprong.

De vierde set ging weer aardig gelijk op. WHV leek een kleine voorsprong te nemen onder meer door goed serveren van Ewout de Jong en Stefan Arp. Aan het eind van de set werd deze voorsprong echter weer weg dankzij de servicedruk van Sliedrecht. In de spannende slotfase had WHV net even pech en was net niet zuiver genoeg zodat met 29-27 de stand weer gelijk werd getrokken. Een vijfde set moest dus uitkomst brengen. WHV startte goed maar moest ook nu toestaan dat Sliedrecht in de slotfase de stand weer gelijktrok. Trainer/Coach John Kemp instrueerde zijn blokkering echter goed. Een knap driemansblok van René Roth, Vincent de Bie en Stefan Arp zorgde voor het verlossende punt. Komende zaterdag speelt WHV in eigen huis tegen het Rotterdamse Fusion.