Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Heren 1 - WHV start 2016 met verlies

De Asperense volleybalheren zijn het nieuwe jaar gestart met een 1-3 thuisnederlaag tegen Erasmus Volley. Dankzij deze nederlaag zakt de ploeg weer terug naar een tiende plek op de ranglijst. Toch is het verschil met nummer vier van de ranglijst Sliedrecht Sport, de tegenstander van aanstaande vrijdag, slechts vier punten groot. De teams zijn dus aan elkaar gewaagd in deze competitie.

Dat betekent dan ook dat de meeste wedstrijden worden beslist op details. Wie heeft de vorm van de dag en welke ploeg zet net dat stapje extra. En dat was afgelopen zaterdag helaas de ploeg van de Erasmus Universiteit uit Rotterdam. Met name blokkerend en verdedigend waren de Rotterdammers WHV de baas. De middenspelers van WHV kwamen nog wel regelmatig tot scoren maar op de buitenkant verliep dit moeizamer. Daarbij was de ploeg niet alert genoeg om de terugvallende ballen verdedigend op te pakken of de blokkering te omzeilen met een slimme aanvalsbal.

Verdedigend miste WHV de echte scherpte. Blokkerend werd de ploeg veelvuldig het bos in gestuurd door de spelverdeler van Erasmus die de ballen op maat kreeg aangespeeld door zijn passers. WHV probeerde de servicedruk op te voeren om het de spelverdeler moeilijker te maken maar slaagde hier echter niet in. Daarnaast was de verdediging in het achterveld niet goed genoeg. Hoewel er hard werd gewerkt, kwamen er te weinig bespeelbare ballen bij spelverdeler Niels Reder. Ook bij de minder hard geslagen ballen stond de defensie net niet goed of reageerde net te laat.

Toch was WHV niet kansloos. De tweede set wisten de Asperense volleyballers te winnen en in de derde set ging het erg gelijk op. Helaas werden enkele slordigheden de ploeg in deze set fataal en zo ging deze set toch met 24-26 naar de Rotterdammers. En daarmee was de weerstand bij WHV gebroken.

Komende vrijdag wacht de confrontatie met Sliedrecht Sport. Waar WHV thuis wist te winnen, pakt Sliedrecht in eigen huis veel punten. De Asperense volleyballers zullen dus flink aan de bak moeten.