Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Heren 1 - Wisselvallige wedstrijd voor heren WHV

Afgelopen weekend was Volley Tilburg op bezoek in de Asperense Schildkamp. Een club die is ontstaan uit een fusie tussen VC Sarto en Triade VCT. Deze ploeg die de vijfde plek bekleedde op de ranglijst was daardoor een onbekende voor de Asperense volleyballers.

WHV zag een ploeg met ervaren spelers aan de andere kant van het net staan. Hoewel het tijdens het inslaan weinig spectaculair oogde, bleek de ploeg over een zeer degelijke verdediging te beschikken. Het blok was dankzij de lange middenspelers lastig te passeren en als het blok werd omzeild stond de ploeg ook achterin prima gepositioneerd. WHV was met name in de eerste set verrast door de sterke verdediging en kwam nauwelijks tot scoren. Ook de tactische aanwijzingen van coach John Kemp werden te weinig opgevolgd. Met maar liefst 12-25 moest WHV de set aan de tegenstander laten.

Gelukkig was de ploeg wakker geschud en herpakte zich in de tweede en derde set. Ondanks het ongelukkige uitvallen van Virgil in den Eng die door zijn enkel heen ging, wist de ploeg het niveau op te schroeven. Er was goede dreiging op de midden waardoor ook de buitenspelers wat gemakkelijker tot scoren kwamen. Daarnaast werd er verdedigend wat meer opgepakt door WHV. Zowel de tweede als de derde set werden dan ook een prooi voor de Asperense ploeg en daarmee leek WHV opnieuw op weg naar een overwinning.

Volley Tilburg weigerde echter mee te werken. Verdedigend schakelde de ploeg bij terwijl WHV op dat gebied ver wegzakte vanaf de vierde set. Er vielen te veel ballen onnodig op de grond of werden niet zuiver genoeg verwerkt. Ook serverend zakte het niveau aan Asperense zijde te ver weg waardoor de ploeg de grip op de wedstrijd verloor. En zo moest WHV toestaan dat Volley Tilburg er alsnog met een 2-3 overwinning vandoor ging. Met twee punten behoudt de Asperense ploeg in ieder geval wel de zevende plaats op de ranglijst.

Op 9 januari is pas de volgende wedstrijd. Dan ontvangt WHV de volleyballers van de Rotterdamse Erasmus Universiteit.