Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Heren 1 - Derde nederlaag op rij voor WHV

Afgelopen zaterdag speelden de heren van WHV hun eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Tegenstander was ROWI, een ploeg uit Etten-Leur, waar vorig seizoen nog twee keer van werd gewonnen.  De inzet was dan ook de eerste zege van deze competitie. Dat pakte echter anders uit. Opnieuw liepen de Asperense volleyballers tegen een 1-3 nederlaag aan waardoor de ploeg na drie wedstrijden nu onderaan de ranglijst bungelt.

In de eerste set had WHV moeite met de service en de blokkering van ROWI. Er gingen dan ook veel punten verloren bij het spelen van de side-out. De bal werd of te gemakkelijk ingeleverd of hard in de vijandelijke blokkering geslagen.  De tweede set krabbelde de ploeg echter op. Er kwam meer servicedruk op de tegenstander en ook de dreiging van de middenspelers werd hoger. Hierdoor werd het lastiger voor ROWI om de Asperense aanval te blokkeren. En zo wist WHV de stand weer gelijk te trekken.

Hoewel de derde set nog aardig begon, zakte het  niveau van WHV uiteindelijk weer te ver terug. De dreiging op het midden werd langzaam minder en verdedigend was er nog te veel onrust. Hoewel er hard werd gewerkt door de ploeg ontbrak het vertrouwen en de overtuiging bij de spelers. En zo zag de Asperense equipe de laatste twee sets naar ROWI gaan. Trainer/coach John Kemp was direct na de wedstrijd al bezig met een plan van aanpak. Zijn speerpunten voor de komende weken waren duidelijk: “Meer structuur in de verdediging en dreiging creëren op de midden”.