Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Dames 1 - Dames WHV laten winst ontglippen

De dames van WHV speelden afgelopen vrijdag tegen Spirit uit Barendrecht en lieten na winst in de eerste twee sets, de volgende drie sets liggen: 2-3 verlies.

Spirit, de tegenstander waar WHV eind vorig seizoen nog op spectaculaire wijze van won en daarmee het kampioenschap in de promotieklasse binnenhaalde, kwam met een vrijwel gelijke selectie als vorig seizoen naar Asperen. Het team van WHV kende begin dit seizoen echter diverse wijzigingen en moet het bovendien nog stellen zonder twee basisspelers (blessure en zwangerschap). Desalniettemin was de focus goed en gingen de Asperense dames in de eerste set voortvarend van start. Het tempo van de wedstrijd lag direct hoog en Spirit had moeite om aan te haken. WHV nam al snel een voorsprong in de stand en gaf deze de hele eerste set niet meer uit handen. De eindstand van 25-18 was tekenend voor het overtuigende spel van WHV.

In de tweede set kon WHV dit goede spel voortzetten. Spelverdeelster Mirjam Steenis bracht veel variatie bij het aanspelen van haar aanvalsters. Daarnaast was er een matig blok aan Barendrechtse zijde en zodoende had Spirit veel moeite met de aanval van WHV. Jeugdspeelster Romy van Wijk (13) werd door coach Niels Reder in het veld gewisseld en speelde zeer verdienstelijk. Ze bracht servicedruk en extra stabiliteit in de pass. De set ging met 25-22 naar WHV.
Ook in de derde set startte WHV sterk en nam een ruime voorsprong. Maar halverwege kwam Spirit overtuigend terug. WHV kreeg de pass onvoldoende onder controle en ook de aanvalsvariaties van WHV werden door Spirit doorzien. Bij een stand van 23-23 kwam Spirit aan service en scoorden de Barendrechters twee punten op rij: 2-1.

In de vierde set leek de spreekwoordelijke koek op. Waar WHV de winst van de wedstrijd in de vorige set had kunnen binnenhalen, was dit nu ineens niet meer zo zeker. Het goede spel van de eerste set werd niet meer geëvenaard en Spirit maakte hier vanzelfsprekend direct gebruik van. De vierde en vijfde set, en daarmee de winst in de wedstrijd, gingen naar Spirit.

Aanstaande vrijdag speelt WHV om 20:00 uur thuis tegen Spivo uit Spijkenisse.