Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

We hadden nooit verwacht dat beachvolleybal zo populair zou worden

Vijf jaar geleden legde volleybalvereniging Wij Houden Vol twee beachvelden aan op het zwembad De Wiel langs de Leerdamse weg in Asperen, nadat zij 2 jaren op het Reilinghplein in Leerdam een beachvolleybaltoernooi hadden georganiseerd. In de eerste jaren werden er veel clinics gegeven om meer bekendheid aan het beachvolleyballen in Asperen te geven. Nog steeds organiseert WHV Beach jaarlijks diverse clinics. Zo hebben de afgelopen jaren de basisscholen clinics gevolgd evenals de sportklassen van Heerenlanden college. Omdat alle basisscholen meedoen, hebben we jaarlijks zo’n 300 kinderen die 2 keer beachvolleyballes krijgen. Daar waar het zaalvolleybal best wat oefening vraagt, lijken de kinderen veel minder moeite te hebben met de eerste beachvolleybal-lessen. Iedereen kan eraan meedoen.

De laatste jaren is er een professionele training voor jeugdleden, waardoor het spelniveau ook steeds hoger wordt. Zo is WHV Beach dit seizoen begonnen met trainingen en toernooien voor de kinderen van 6 tot 12 jaar. Net als in de zaal waar de kinderen op verschillende niveaus Cool Moves Volley spelen, heb je in de zaal ook de verschillende niveaus van het Kadijk Beach Spel Systeem (KBSS). Er worden steeds meer beachtoernooien in de regio georganiseerd. De komende weken gaat de jeugd toernooien spelen in Tilburg en Breda.

Een van de signalen dat WHV Beach aan de weg timmert is de deelname van Dwight en Wayne Hol die komend weekend deelnemen aan het NK beachvolleybal. Zij trainen ook in Dordrecht en zijn bijna dagelijks met beachvolleybal bezig. Beachtrainer en oprichter Stefan Arp heeft zich ten doel gesteld het niveau van de jeugd verder te verhogen. Naast professionele beachvolleybaltrainingen organiseerde hij dit seizoen ook een aantal professionele toernooien, waardoor de WHV beachvolleyballers ook tegen sterke tegenstanders konden spelen. Om diezelfde reden om kwaliteit te verhogen, heeft WHV Beach 3 jaar geleden een wedstrijdteam opgericht dat uitkomt in een beachvolleybalcompetitie waarin het speelt tegen teams uit Amsterdam, Katwijk en Aalsmeer. Dit wedstrijdteam werd vorig seizoen in haar tweede seizoen kampioen. Het wedstrijdteam bestaat uit heren en dames die in wisselende samenstellingen heren, dames of mixwedstrijden spelen.

In de aanloop van de start van de competitie organiseerde Joost Kramer op 11 juni een speciale beachclinic waar WK-beachvolleyballers Sven Vismans en Wessel Keemink de training verzorgden. Afgezien dat het heel erg leuk is, wordt hier ook heel veel van geleerd. Helaas bracht dit op woensdag 17 juni geen antwoord op het sterke BeeVeeStrand die op bezoek kwamen in Asperen. Helaas ging de eerste thuiswedstrijd verloren. Het belooft dus heel spannend te worden of dit geëvenaard kan worden.

De clinic was belangrijk om te doen, want de beachtechnieken ontwikkelen zich namelijk razend snel. De sport staat niet stil. Het is een van de meest populaire en snelst groeiende sporten. Je ziet ook dat de echte toppers die nu in Nederland het WK beachvolleybal spelen niet meer in de zaal en op het beachveld kunnen uitkomen. Richard Schuil en Reinder Nummerdor, internationals van weleer, waren de eersten die de overstap naar het beachvolleybal maakten en zich daar ook volledig op richten. De toppers van nu hebben al op jongere jaren voor beachvolleybal gekozen en spelen ook het gehele jaar door beachvolleybal.

WHV Beach is onderdeel van de zaalvolleybalvereniging Wij Houden Vol. We zien het eigenlijk als een commissie, zegt voorzitter Olaf van Arkel die zelf ook al jaren beachvolleybalt. Gezien de groei van de afgelopen jaren is het zeker een uitdaging om de organisatie van beachvolleybal al op te starten tijdens de afronding van het zaalseizoen. Gelukkig hebben we een groot ledenaantal en willen heel veel mensen steeds weer helpen om ook op het beachveld activiteiten te organiseren. Onze ambitie is om niet alleen zaalvolleyballers beachvolleybal aan te bieden, maar juist ook andere sporters die toch in de zomer actief willen blijven. Beachvolleybal is lekker buiten en je hoeft er geen investering voor te doen om te kunnen starten.

Het leuke van beachvolleybal is dat het door jong en oud gedaan kan worden en op alle niveaus. Het leuke van beachvolleybal is dat het heel sportief is en dat er steeds gewisseld kan worden van maatje. Op mooie zomeravonden kijken we gewoon wie er komen en delen we de teams in. Mocht je ook mee willen doen, kijk dan op de whv website www.whvbeach.nl of mail even naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.