Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Dames 1 - WHV dames winnen van directe concurrent Voltena

De volleybaldames van WHV wonnen afgelopen zaterdag de belangrijke topper tegen Voltena. In Nieuwendijk werd het 0-4 voor WHV, waarmee de Asperense dames hun tweede positie op de ranglijst verstevigden.

De thuiswedstrijd tegen dit jonge, talentvolle team werd in november 2014 nog met 1-3 verloren. En anders dan de uitslag doet vermoeden, was het een spannende wedstrijd die veel vermaak bood voor het aanwezige publiek. De jonge meiden van Voltena begonnen de eerste set brutaal met een 7-0 voorsprong. Aan de kant van WHV ontbrak de focus: de servicepass bereikte spelverdeler Astrid Dhondt onvoldoende en er werd te weinig rendement uit de aanval gehaald. Halverwege de set krabbelde WHV op en wist tot 16-16 terug te komen. Deze positieve flow kon worden doorgezet en de setwinst was met 24-26 voor de Asperense dames.

Coaches John Kemp en Niels Reder lieten hun formatie in de tweede set staan, maar opnieuw keek WHV snel tegen een aanzienlijke achterstand aan. Daarop volgde een wissel en mocht Jennita Bovenschen haar team gaan versterken. En met succes, Voltena had geen antwoord op de variërende aanvallen van Bovenschen, wat zichtbaar tot frustratie leidde. Opnieuw kwam de stand halverwege de set dicht bij elkaar, maar dit keer stoomde WHV overtuigend door naar 17-25.

In de derde set werden Rianda Kroon en Petra Huijssen naast elkaar opgesteld, wat voor een boomlang blok aan de kant van WHV zorgde. Voltena voelde zich hierdoor genoodzaakt meer tactisch geplaatste ballen te spelen, maar die werden er meestal met gemak uitgelopen door de verdediging van WHV. Dit in tegenstelling tot de verdediging van Voltena, die vaak te laat reageerde op kort geplaatste ballen van WHV. Met 19-25 ging de derde set naar WHV.

De gretigheid van de jonge Nieuwendijkse dames was ook in de vierde set volop aanwezig, maar dit keer liet WHV het niet tot een grote achterstand komen. Tot 9-9 ging de stand gelijk op, maar daarna nam WHV overtuigend de leiding in het spel, wat zorgde voor een mentaal breekpunt bij Voltena. Fouten die eerder niet gezien waren slopen in het spel en het werd 14-25 voor WHV.

Zaterdag 28 februari speelt WHV thuis tegen WIK/Univé, nummer tien van de ranglijst.