Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Dames 1 - WHV wint zwaarbevochten topper in eigen huis

De dames van volleybalvereniging WHV uit Asperen hebben afgelopen zaterdag de wedstrijd tegen directe concurrent Spivo gewonnen met 3-2. Spivo (Spijkernisse) staat op de vierde plaats, terwijl WHV op de tweede plaats mee strijdt om het kampioenschap.

Ruim een half uur voor aanvang van de wedstrijd stroomden de tribunes in de Schildkamp vol met supporters uit Spijkernisse. De mannen van WHV speelden voorafgaand namelijk tegen de heren van Spivo en dus zat de sfeer er al goed in.De eerste set begon Spivo voortvarend. Zowel qua spel als verbaal werd duidelijk gemaakt dat ze voor de volle winst zouden gaan en hun achterstand op de ranglijst wilden goedmaken. WHV leek nog onvoldoende focus te hebben en wist geen goed antwoord te geven op de aanvalskracht van Spivo. Met 17-25 ging de eerste set naar de dames uit Spijkernisse.

In de tweede set wisten coaches Kemp en Reder hun dames scherper te krijgen en een verbetering aan te brengen in de blokkering van WHV. Hoewel dit de aanval van Spivo bemoeilijkte, wist WHV nog onvoldoende zelf te scoren. Na de tweede set stond het 0-2 voor Spivo, maar er was een duidelijke verbetering zichtbaar aan de kant van WHV. De blokkering van WHV sloot beter, waardoor de verdediging in het achterveld tot een betere passing kwam. Daaruit kwamen harde en snelle aanvallen van Jennita Bovenschen en Pia Dhondt voort, die werden afgewisseld met de geplaatste ballen van Mirjam Steenis. Door deze dreiging aan het net kon WHV de leiding in de wedstrijd overnemen en wonnen de Asperense dames de derde en vierde set overtuigend.

Bij een stand van 2-2 beslist een vijfde set welk team er met de winst vandoor gaat. Hoewel het voor de ranglijst maar één punt verschil oplevert, waren beide teams vastberaden de winst naar zich toe te trekken. Het advies dat de coaches van WHV hun team meegaven: speel voluit en dus met risico, anders pakt Spivo de set. Deze taak wist WHV goed tot uiting te brengen en al snel nam het team de voorsprong. De vijfde set, die tot vijftien punten gaat, leek bij een 13-10 voorsprong voor WHV in Asperen te blijven, maar door een paar snelle aanvallen van Spivo en pech aan de kant van WHV, werd het 14-14 gelijk. Een direct scorende aanval van middenaanvalster Rianda Kroon en aansluitend een korte geplaatste service besloten de eindstand in 16-14 voor WHV.

Aanstaande zaterdag gaat WHV in ’s-Gravendeel op bezoek bij hekkensluiter Benevia.