Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Filter
 • Beachvolleybal ook voor niet volleyballers

  De afgelopen twee maanden speelden 50 kinderen van 6 tot en met 18 jaar beachvolleybal op de beachvelden van volleybalvereniging Wij Houden Vol bij het zwembad De Wiel (Leerdamseweg 39) in Asperen. 16 kinderen hadden geen volleybalachtergrond en kwamen kennismaken met deze vrij nieuwe stoere sport. Beachvolleybal is makkelijk om mee te beginnen en kinderen vinden het leuk om te doen. Zaalvolleybal is technisch best uitdagend, maar beachvolleybal daarentegen is veel toegankelijker.

  Sinds begin mei begon het beachvolleybal voor de jeugd onder strikte COVID-19 richtlijnen op zaterdagen in 3 groepen van 6-12 jaar om 10:30-12:00, 13-14 jaar om 12:30-14:00 en 15-18 jaar om 14:30-16:00. Dit seizoen hebben we ervoor gekozen om langer te trainen om daarmee meer beachspecifieke technieken dusdanig te kunnen trainen dat het echt een automatisme is geworden. Het team van trainers, bestaande uit Olaf van Arkel, Niels Reder, Bernadet Arendsen en Tjerk de Kuijper hebben een trainingsconcept ontwikkeld waarbij cruciale basisvaardigheden tijdens het openingsspel de reactiesnelheid gestimuleerd wordt, evenals de snelheid in het zand en herkenning van de balbaan. Vervolgens werd in alle trainingen gewerkt aan de specifieke beachvolleybaltechnieken en werden veel balcontacten mogelijk gemaakt. Een belangrijk onderdeel zijn de verschillende zogenaamde ‘hardcontact’-technieken die vereist zijn om te beheersen, omdat in het beachvolleybal iedere bal met hardcontact over het net gespeeld en ontvangen dient te worden. Opvallend is dat de niet-volleyballers deze technieken makkelijker leren dan de zaalvolleyballers, want die hebben meer af te leren. Ook het spelverdelen, de tweede bal ontvangen, Het zogenaamde ‘setten’ is echt anders dan de zaaltechniek. De bal mag bij beachvolleybal minder draaien, en zodoende mag de bal met langer contact gespeeld worden. In de zaaltechniek wordt met een zogenaamde driehoekje gespeeld, maar met beachvolleybal wordt de bal veel meer ingeklemd gespeeld. De technieken hebben ook een andere naam, omdat het net anders moet. In de zaal spreken we over een aanval, terwijl bij beachvolleybal wordt ‘geshot’. Regelmatig wordt gezegd dat het spelen in het zand zwaar is, maar het biedt juist veel mogelijkheden. Je kunt niet alleen veel makkelijker duiken, maar je kunt ook beter afzetten en het zand gebruiken om te remmen. Wat de kinderen ook leuk vinden is de Moonshot, waarbij de service heel hoog geserveerd wordt.

  Naast dat de kinderen het leuk hebben gevonden, geven ze zelf ook aan dat ze veel geleerd hebben. Een mooi compliment want juist daarin wil WHV zich onderscheiden. Aanvullend op de trainingen werden in de maand juni vier clinics georganiseerd op vrijdagmiddagen om niet volleyballers te introduceren in het beachvolleybal. Ook werd er beachvolleybal tijdens de gymlessen gegeven. De clinics en de gymlessen zijn onderdeel van het lokaal sportakkoord om het bewegen voor de jeugd te promoten. Na alle trainingen gaan de laatste trainingen afgesloten worden met eindtoernooien, waarbij in specifieke beachvolleybal-toenooivormen gespeeld gaat worden. In het Batman & Robin toernooi kunnen spelers promoveren naar een hogere en degraderen naar een lagere positie in de ranking. En bij het King & Queen toernooi wordt door middel van loting bepaald met welke teamgenoot je gaat spelen. Uiteindelijk wint diegene die het beste kan samenspelen. Introducés zijn altijd welkom om kennis te maken met de sport. Stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met opgave van de naam, leeftijd en telefoonnummer.

 • Jonge WHV Dames promoveren toch naar promotieklasse

  Een paar weken geleden besloot de Nederlandse Volleybal Bond (NeVoBo) om de competitie te definitief te beëindigen. Er werden verschillende methoden afgewogen waarbij de dames van WHV juiste wel of juist niet kampioen zouden zijn. Helaas werd gekozen voor de methode waarbij de huidige tussenstand gold waarbij WHV op een tweede plaats staat. Dit was een grote teleurstelling en ook geen waardering voor de prestaties van het jonge team. Trainer Ralph Sap blikt terug naar het afgelopen seizoen: ‘Het afgelopen seizoen ging goed en volgens verwachting, de meiden maakte individueel grote stappen. Maar ook als team groeide het collectief. Technisch en tactisch is iedereen beter geworden, maar ik vind dat vooral mentaal de grootste vooruitgang is geboekt. Ik heb met veel plezier gekeken naar de ontwikkeling op de trainingen en in veel wedstrijden was dat ook goed te zien.’

  De WHV dames stonden halverwege de competitie bovenaan en waren de winterkampioen, ze stonden op een prima tweede positie en hadden al zware tegenstanders gehad. Precies de week voor de wedstrijd tegen de koperloper werd de competitie stilgelegd. Een week erna had het anders kunnen zijn. Vorige week werd WHV positief verrast met het bericht dat dames 1 als beste nummer 2 naar de promotieklasse promoveert. Een doel dat we hadden en nu toch gerealiseerd wordt. Het is ook een belangrijke stap in het weer terugkomen naar divisieniveau. Geweldig nieuws want de club heeft jarenlang derde divisie gespeeld en weer onderweg om dat niveau te bereiken. Ook de heren doen bovenin de promotieklasse mee en WHV wil echt een divisieclub zijn met de sportaccommodatie en de geschiedenis van de club. Ook de continue stroom van talenten en het sterke team van trainers zou dit mogelijk moeten maken. Niels Reder, verantwoordelijk voor de technische commissie van WHV, vindt dat de meiden verdiend gepromoveerd zijn door hun degelijke technisch spel. Deze promotie geeft de huidige selectie een boost in moraal, maar ook weer een prikkel richting de aankomende talenten om het niveau te gaan halen.

  Om van de eerste klasse in de derde divisie te komen vraagt wel een visie. Ralph Sap is een divisietrainer die de ambitie is aangegaan WHV terug te brengen en ook structureel op divisieniveau te brengen. Ralph Sap: Het grote verschil is de snelheid waarmee de bal over het net gaat. Hoe hoger je komt, des te sneller zijn de ballen. Als je dan weer een stapje verder kijkt, dan zie je dat vooral het aanpassingsvermogen op divisieniveau beter is. Teams en spelers zijn individueel beter en daardoor ook beter in staat om bijvoorbeeld een mindere passer op te zoeken of een goede aanvaller af te blokken. Ook hebben de coaches vaak een beter inzicht in het spel dat er gespeeld wordt en kunnen dat dan weer beter naar hun eigen team overbrengen. Niels Reder ziet als grootste uitdaging voor de trainers Ralph Sap en Joeri van Wijk het mentale vlak. Ze hebben een seizoen gehad waarbij ze veel gewonnen hebben, maar er zaten ook zwakke wedstrijden en sets tussen die ze verloren hebben op puur mentaliteit en inzet. Als je volgend seizoen dan meer weerstand krijgt kan dat voor problemen zorgen.

  WHV heeft een jong eerste team en heeft ook met mutaties te maken. Het team mag gelukkig weer buiten volleyballen binnen de mogelijkheden die er nu zijn. Ralph Sap: ‘Op het moment zijn we buiten aan het trainen en daar zijn we bij WHV gelukkig heel snel mee! Ik weet dat er verenigingen zijn waar die mogelijkheden nog niet geboden kunnen worden. Dus we zijn weer aan het volleyballen en momenteel ben ik vooral bezig met het verbeteren van de techniek van de individuele speelsters. Je mag maar met zes spelers op een veld, dus dat is meestal drie spelers per kant. Dat lijkt niet op het zaalvolleybal, maar iedereen is erg blij en enthousiast, gezien het feit dat er weer gevolleybald mag worden. Hopelijk houden we het Coronavirus met zijn allen onder controle en kan het zo blijven en eventueel zelf iets uitgebouwd worden. Maar ik heb nog geen idee wanneer we weer met twaalf op een veld kunnen trainen en ook niet wanneer we weer de zaal in mogen. Maar ik hoop in ieder geval snel weer 2 keer in de week te kunnen gaan trainen om nog sneller stappen te kunnen zetten. Het is namelijk een jong team, ze willen graag en zijn erg enthousiast. ’ Ook Niels Reder wenst het team veel plezier met de nieuwe uitdaging, en hoopt dat het team met z'n allen de schouders eronder blijven zetten om het een succesvol en leuk jaar te maken. Ze zullen zeker tegenslagen gaan krijgen door het hogere niveau, maar dan komt het aan op pure mentaliteit.

  Op structureel op divisieniveau te blijven, zullen we moeten blijven investeren in jeugd stelt voorzitter Olaf van Arkel. We doen dat met een breed en goed opgeleid team van trainers. Naast onze eigen jeugd met veel talenten, staan we ook open voor divisiespelers van buitenaf. We moeten namelijk ook in de eerste teams een gezonde rivaliteit hebben en ook een natuurlijke doorstroom mogelijk maken. Ook de andere WHV-teams zijn cruciaal om als een springplank te fungeren en ook daar zijn spelers welkom. Nieuwe instroom zorgt weer voor nieuwe impulsen in teams op allerlei aspecten.

   

   

 • WHV Beach start met Batman & Robin

  Afgelopen zaterdag werd gestart met de Batman & Robin speelwijze. Na zes ronden gespeeld te hebben was oud-zaallid van volleybalvereniging WHV, Vincent de Bie, de winnende Batman van de dag. Vincent getogen in Acquoy speelt momenteel in de zaal tweede divisie en beachvolleybalt bij beachverenigingen in Utrecht. Vincent won vijf van de zes wedstrijden in de hoogste poule en daarmee de terechte winnaar. De wedstrijden werden gespeeld tot 15 punten, waarbij na iedere vijf punten van speelhelft gewisseld werd. 

  Sinds de oprichting in 2001 van WHV Beach wordt de King & Queen toernooivorm op de beachvelden in Asperen gespeeld, waarbij spelers steeds ingedeeld worden in een poule en waarbij het rooster bepaald met welke spelers je tegen twee andere spelers speelt. Batman & Robin is een toernooi is een soort ‘ladder’-systeem. Na ieder potje kunnen spelers promoveren naar een hoger veld of degraderen naar een lager veld. Het doel is om individueel zo hoog mogelijk te eindigen. De promotie en degradatieregels worden per persoon bepaalt doordat je of Batman of Robin was. Zo promoveert een winnende Batman naar een hogere poule en degradeert de verliezende Robin naar de lagere poule. De uitslag van de vorige wedstrijd bepaalt de indeling. Je speelt iedere wedstrijd, evenals het King & Queen-toernooivorm, met een andere speler en ook tegen iemand waarmee je daarvoor speelde. Door de promotie en de degradatie tussen de poules speelt iedereen wedstrijden op zijn of haar niveau. 

  De uitslag van de ranking van zaterdag is weer de start van een volgend toernooi dat met Batman & Robin gespeeld kan worden. Spelers die nog niet hebben meegedaan, kunnen gewoon nog ingepast worden en spelers kunnen ook enkele wedstrijden meedoen. Je behoud je reeds bereikte ranking stand en kunt vanaf daar altijd weer meedoen.

 • Nieuwe WHV Beachvolleybal King Stefan en Queen Wietske prolongeert haar titel

  Afgelopen zaterdag speelde WHV voor de 8ste keer het zogenaamde King & Queen beachvolleybaltoernooi op de beachvelden aan zwembad De Wiel in Asperen.

  Bijna 10 jaar geleden startte WHV haar beachactiviteiten met de organisatie van beachvolleybal-toernooi op het Dr. Reilinghplein.

  In 2011 toen het veld aangelegd werd, startte WHV Beach direct met deze toernooivorm waar mannen en vrouwen iedere wedstrijd met een andere medespeler tegen andere tegenstanders spelen. Diegene die goed samen weet te spelen, wint.

  Dit jaar was het niveau hoog en deden ook diverse oud-kings en -queens mee.

  De temperatuur was voortreffelijk, alleen het zand was door alle regen wel zwaar en plakkerig.

  Dit jaar werd er in tegenstelling tot andere jaren een winnaarspoule gespeeld voor mannen en vrouwen apart.

  De beste man en beste vrouw van 2019 waren Stefan Arp en Wietske van Dortmont.

  Dames 1 talent, Wietske prolongeerde voor het eerst in alle jaren een titel. Bij alle andere Kings en Queens ging de kroon over naar een ander.

  De WHV Beach organisatie overweegt ook om de Batman & Robin toernooi vorm te gaan inzetten. Deze toernooivorm gaat uit van een laddersysteem. De winnaars gaan steeds hoger op de ladder en de verliezers lager op de ladder. Het leuke is dat je steeds weer uitgedaagd wordt en kans houdt om hoger te komen en het toernooi te winnen. We starten met de toernooivorm op een dag, maar het is uitermate geschikt om een competitie op verschillende dagen op te zetten, waarbij de spelers kunnen kiezen wanneer en met welke regelmaat ze meedoen. Er kan gespeeld worden met teams of als individu gespeeld worden, waarbij er dan een team wint of er een Batman en Batwoman wint. Dit zomerseizoen wordt het getest om te kijken hoe het kan werken en wellicht wordt deze toernooivorm ook in de zomer van 2020 ingezet om de beachvolleyballers uit te dagen.

   

 • DJ Madness sponsort WHV Bedrijven beachtoernooi 2018

  Ondertussen is DJ Madness uit Leerdam en vriend van de Asperse volleybalvereniging Wij Houden Vol! In de loop der jaren heeft hij al op verschillende WHV Feesten gedraaid, was hij aanwezig bij de huldiging van de Nederlands Kampioenen Recreanten en heeft hij ook de warming up muziek toen gedraaid voor heren 1 en dames 1. 

  Na 2 jaar geleden ook gedraaid te hebben op het WHV bedrijventoernooi in de zaal gaat nu de samenwerking een verder vervolg krijgen. DJ Madness gaat het WHV Bedrijven beachtoernooi sponsoren! Dit toernooi wordt dan ook omgedoopt tot het DJ Madness Bedrijvenbeach. Dit geldt niet alleen voor 2018, maar ook de komende jaren! 

  DJ Madness, voor uw bedrijfsfeest, verenigingsfeest, bruiloft en andere evenementen.

  DJ Madness timmert al enkele jaren aan de weg als bedrijf dat licht en geluid aanbied voor een schappelijke prijs. Geen wens is te gek en een feest waar DJ Madness heeft gedraaid wordt nog lang over na gesproken! 

  Opgeven voor het DJ Madness Bedrijven Beach  kan nog tot uiterlijk vrijdag 29 juni via de link https://sites.google.com/view/bedrijvenbeach

 • WHVbeach toernooi ‘King and Queen 2018

  Afgelopen zaterdag is het WHVbeach toernooi ‘King and Queen 2018’ gewonnen door Olaf van Arkel en Wietske van Dortmont.

  Dit beachvolleybal toernooi werd gespeeld op de beachvolleybal velden bij zwembad De Wiel te Asperen.

  Tijdens het toernooi speelden de beachvolleybalers met verschillende partners.

  Uiteindelijk ging de finale tussen Olaf van Arkel/Wietske van Dortmont en Stefan Arp/Natalie Smith.

  Na een spannende finale mogen Olaf van Arkel en Wietske van Dortmont zich nu King and Queen of the beach 2018 noemen.

 • WHV dromen komen uit tijdens 60-jarig jubileum

  CMV-kamp
  De langgekoesterde dromen om een CMV-kamp en een blacklight toernooi te organiseren, kwamen dit weekend uit. Vanaf vrijdagmiddag was het een feest voor de WHV-jongste jeugd tot 14 jaar. Er werd begonnen met een training gegeven door diverse WHV-trainers die een speciale training verzorgde. Daarna werd er friet gegeten bij Cafetaria De Wiel die het avonddiner verzorgde. Een derde deel van de zaal werd omgetoverd tot een grote disco door DJ Roy Groenenberg waar de kinderen lekker konden dansen en spelen. De spanning liep wel steeds verder op, want met z’n allen in een grote zaal slapen is toch wel heel spannend. Na de disco werden alle luchtbedden en slaapzakken geïnstalleerd, waarbij de kinderen in kringetjes in de zaal lagen als een soort tentenkamp. Voordat de filmavond startte, kregen de kinderen eerst nog een ijsje. Vanaf de luchtbedden konden de kinderen op een groot scherm naar een leuke kinderfilm kijken. Al vroeg in de morgen werden de kinderen gewekt door een aubade gegeven door Wicky van Loo, waarna met z’n allen gezellig ontbeten werd in de sportkantine. Organisatoren Lineke Verhoef en Gerlanda van Wijk die de hele organisatie op zich hadden genomen waren erg blij met alle vrijwilligers die wilde helpen om het allemaal in goede banen te leiden. Iedere groep van kinderen had twee begeleiders om alle kinderen voldoende aandacht en ruimte te geven om zich lekker te vermaken. Het overnachten in zo’n grote zaal bleek toch wel heel erg spannend en heel erg leuk.

  WHV Blacklight toernooi event
  Na het ontbijt startte het ouder-kind toernooi in het blacklight. De lijnen en de netten werden voorzien van fluorescerende plakband en er werd gespeeld met gewone volleyballen voorzien van fluorescerende verf. WHV heeft een speciaal jubileumshirt ontworpen en alle vrijwilligers kregen gesponsord door de ondernemers van het Europaplein een vrijwilligersshirt. Deze shirts zorgde voor een verbindende sfeer in de zaal. De organisatie van het blacklight toernooi, onder leiding van Daniel van der Neut had gekozen om ook discolampen te huren, waardoor het ook nog eens heel gezellig werd in de sporthal De Wiel. Daarnaast stelde de organisatie ook fluorescerende tape en schmink beschikbaar om extra op te vallen in het neonlicht, waardoor het een echt feest werd. Na het ouder-kindtoernooi ging het toernooi over in wedstrijden voor de jeugdteams. Het oriëntatievermogen wat bij volleybal erg belangrijk is, is in het donker veel minder makkelijk. De afstanden tot lijnen en zeker als er snelle ballen worden gespeeld is de balbaanherkenning ook een extra uitdaging. Het volleyballen in het blacklight was aanvankelijk een uitdaging maar de volleyballers bleken in staat de extra handicaps toch verrassende te kunnen overwinnen, waardoor er verrassend goed in de zaal gespeeld werd. Tijdens het jeugdtoernooi waren het met name jeugdteams De Meteoor uit Gorinchem die streden tegen de teams van WHV. De Meteoor viert 16 september a.s. hun 60-jarig jubileum en doet dat ook door eveneens in het blacklight te gaan volleyballen. Gezien de hoge kosten van de neonlampen werd de zaal de gehele dag intensief benut. Het toernooi werd mogelijk gemaakt door aannemingsbedrijf De Groot en Schagen uit Sliedrecht. Vanaf 16:00 startte het senioren toernooi met allerlei verschillende teams, en om 20:00 startte het onderling toernooi voor WHV-leden en oud-leden. Tijdens het seniorentoernooi waren er diverse gelegenheidsteams op de been. Zo speelde het dames 3-team dat tweemaal kampioen werd tussen 1976 en 1978 zonder ook maar een set te verliezen, mee. En ook het veteranenteam dat in 2015 nog nationaal kampioen werd. De organisatoren Bart Pietersen, Charlotte Bos, Eline Katerberg en Daniel van der Neut zijn blij met de grote aantal deelnemers en al het publiek dat nieuwsgierig een blik vanaf de tribune deed om het volleyballen in het blacklight te aanschouwen.

  Op naar de BBQ, reünie en XXL feest
  Op vrijdagavond 7 juli viert WHV haar 60-jarig jubileum met een BBQ. Mocht je nog niet aangemeld zijn doe dat dan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat het Olaf van Arkel of Rita Versluis weten. Op 16 september zal WHV een dag lang een museum inrichten met veel oude foto’s, shirts, filmmateriaal om de herinneringen met oud-leden op te halen. ’s Avonds is het grote XXL-feest, waarvoor kaartjes bij Roy Groenenberg gekocht kunnen worden.

 • Willem Arp stopt na 28 jaar als trainer

  Afgelopen woensdag voorafgaand aan het jubileumtoernooi werd ook afscheid genomen van trainer Willem Arp die na 28 jaar training geven stopt met het geven van training. De 62-jarige Willem Arp die al 35 jaar lid is van de club is een begrip binnen de club. Hij heeft heel veel WHV-ers training gegeven wat ook tijdens het ‘ren-je-rot-spel’ duidelijk werd. Willem is herkenbaar in allerlei bijzondere uitspraken die hem typeren. Hij kon als geen ander mensen motiveren om vol te houden en te blijven proberen. De laatste jaren trainde Willem de recreanten MIX waar juist allerlei nieuwe instromers starten om te leren volleyballen, gecombineerd met oud-gedienden. Willem heeft ook zijn zoons Sander en Stefan niet alleen meegetrokken in het volleybal, maar ook van jongs van aan in het trainersvak. Zowel Sander als Stefan geven al sinds jonge leeftijd training bij WHV. Bijna alle leden hebben wel van een van de drie Arpen training genoten of in de zaal of op het beachvolleybalveld.

 • Opening jubileum WHV

  Afgelopen woensdag 14 juni ging het 60-jarig jubileum van start met het jubileumtoernooi, welke werd geopend door de ereleden van WHV. In 1998 kwam oranje international Arnold van Ree, en 2008 kwam Saskia van Hintum toenmalig trainer en coach van Sliedrecht sport dames 1 en de laatste jaren assistent-coach van het Nederlandse dames team. Voorzitter Olaf van Arkel: ‘Wij hebben onze eigen toppers, en dat zijn onze ereleden’. Helaas konden Ab Verweij en Ton Dhondt er niet bij zijn, maar onder leiding van Gijs de Man openden Annie Oskam, Anton den hertog, Mini Roomer en Rita Versluis het jubileum door een banner met de geschiedenis van WHV te onthullen. Het thema van WHV in dit jubileum is trots en juist om die reden zijn ook gevraagd aan de ereleden om het te openen. Gijs licht na de onthulling een aantal punten op de banner toe, waaronder de opening van de nieuwe hal. Ook roept hij iedereen op om op 16 september naar de reünie te komen als WHV een WHV-museum inricht om de herinneringen op te kunnen halen.

  Na de opening speelden jong en oud, leden en oud-leden met elkaar volleybal, waarbij sportiviteit en elkaar laten volleyballen voorop stond. Muzieknummer uit 1957 werden afgewisseld met hits uit 2017, dit om het verschil in tijd te accentueren. Komend weekend wordt het CMV-kamp georganiseerd waarbij de jeugdleden in de nieuwe sporthal de Wiel mogen overnachten en het blacklight toernooi waarin er in het donker gevolleybald wordt met fluorescerende netten, lijnen en ballen. Deze twee activiteiten stonden al veel langer op de WHV wensenlijst en gaan dit weekend in vervulling.

   

 • Langgekoesterde WHV wensen gaan in vervulling tijdens 60 jarige jubileum

  Al een aantal jaren hadden diverse leden van volleybalvereniging WHV de wens om een CMV-kamp te organiseren voor de kinderen van 6 tot en met 12. Naast dit idee waren er andere leden die een blacklight toernooi wilde organiseren. Beide activiteiten vragen behoorlijk veel organisatie, maar gedreven door het 60-jarig jubileum en de mogelijkheden van de nieuwe accommodatie De Wiel hebben ertoe geleid dat in het weekend van 23 en 24 juni beide evenementen georganiseerd gaan worden. Deze zomer viert WHV jaar 60 jarig jubileum en er worden door allerlei WHV-ers vol trots evenementen georganiseerd.

  Lineke Verhoef, oud bestuurslid voor CMV bij WHV had al jaren geleden het voornemen om het CMV-kamp te organiseren. Vanuit die rol organiseerde ze al diverse activiteiten en clinics voor deze leeftijdscategorie, maar een kamp is net iets extra’s. Iets dat je jaren later nog zult herinneren en iets wat een fijne jeugd symboliseert. Waarschijnlijk is om die reden het kamp ook gekozen door de enquête die is gehouden onder de WHV-ers eind van vorig jaar, licht Lineke toe. Lineke organiseert het kamp samen met Gerlanda van Wijk. Lineke Verhoef: ‘Zowel Gerlanda als ik zijn al jaren betrokken bij de CMV en jeugd. Vanuit deze ervaring willen we in ons jubileumjaar ook graag iets betekenen voor de kinderen van WHV. Met dit speciale kinderkamp betrekken we ook de jongste leden van WHV bij het vieren van ons jubileum. We hopen een kamp vol volleybal, gezelligheid en plezier!

  Het kamp leeft enorm bij de kinderen. Ze zeggen er andere activiteiten voor af om hierbij te zijn. Veel ouderen zijn jaloers en zouden eigenlijk ook in de zaal willen overnachten. Gerlanda licht toe: ‘Logeren is voor kinderen altijd al speciaal en een beetje spannend. Als je dat dan ook nog eens in een sporthal kan doen maakt het allemaal extra leuk. Een sporthal is daarnaast een plek waar je normaal gesproken niet slaapt, dat mag doorgaans niet. Dat maakt het voor kinderen denk ik ook wat spannender en leuker. Doordat op zaterdag al het blacklight toernooi wordt georganiseerd, was het voor ons heel natuurlijk om hier gewoon bij aan te sluiten. Zo krijgen de kinderen twee unieke ervaringen: én slapen in de sporthal én volleyballen in het donker. Op vrijdag starten we met een soort speciale training voor alle CMV niveaus en de C-jeugd, gegeven door twee van WHV's beste trainers. Het avondprogramma bestaat lekkere frietjes van Cafetaria de Wiel eten, film kijken en een disco. Op zaterdag zullen de kinderen met hun ouders volleyballen.

  Ook het blacklight toernooi stond al langer op het verlanglijstje van de toernooi- en activiteitencommissie. De zaal wordt dan helemaal lichtvrij gemaakt en de netten en lijnen worden voorzien van lichtgevend tape. Er wordt gespeeld met een lichtgevende bal. Dit idee werd door veel WHV-ers gekozen omdat bijna niemand op deze manier gevolleybald heeft. Omdat de kosten van het huren van het materiaal en de lampen erg duur is, is een gehele dag gepland om zo optimaal mogelijk mensen gebruik te kunnen laten volleyballen. Daniel licht toe: ‘Het volleyballen in een zaal met blacklight is zo'n bijzondere ervaring en dat maakt veel mensen nieuwsgierig. Door het effect dat het blacklight geeft krijgt het volleyballen een nieuwe dimensie. Het belooft ook een bijzondere te worden, omdat het sporten in het donker voor een apart gevoel zorgt. Door de blacklight lampen zullen alle fluorescerende materialen oplichten, waardoor de sporthal er heel anders uit ziet dan je normaal gewend bent.‘

  Daniel organiseert dit omvangrijke toernooi met de anderen leden van de toernooi- en activiteitencommissie Bart Pieters, Charlotte Bos en Eline Katerberg. Jaarlijks organiseren zij al grote toernooi als het basisscholentoernooi en het bedrijventoernooi. Dit is een gehele dag wat nog veel meer voorbereiding vraagt en daarom helpt ook iedereen mee. Het is erg leuk om een dag te organiseren voor de vereniging en de volleyballers uit de regio die men zal blijven herinneren en waarbij je iedereen een ontzettend leuke dag bezorgd.

  We hebben de dag verdeeld in verschillende delen. Zo kunnen onze kinderen 's ochtends als afsluiting van hun CMV-kamp met hun ouders of familieleden deelnemen aan het ouder-kind toernooi. 's middags hebben we twee openbare jeugd- en seniorentoernooien waar je met het door jouw opgegeven team kan komen volleyballen tegen allerlei teams uit de regio. We sluiten de dag af met een mixtoernooi voor alle leden en betrokkenen, bij aankomst word je ingedeeld in een team en speel je de hele avond tegen bekende WHV-ers van nu en ook met oud-leden. WHV wil het jubileum wil WHV de verbinding houden met oud-leden en zij zijn zeker van harte uitgenodigd om ook mee te doen. Met dit programma kunnen we iedereen laten genieten van het evenement, dat was één van de belangrijkste redenen om de dag zo in te delen.

  De dag wordt mogelijk gemaakt door De Groot & Schagen Aannemingsbedrijf B.V. uit Sliedrecht. Onze sponsor is werkzaam in de grond- weg - en waterbouw en verzorgd onder andere riolerings- straat- en sloopwerkzaamheden. Daarbij zijn ze ook gecertificeerd voor het verrichten van bodemsaneringen. Zonder deze  hoofdsponsor was het niet mogelijk geweest om de hoge kosten te kunnen dekken. Nu hopen we dat iedereen nog lang zal praten over de donkere sporthal en de bijzondere manier van volleyballen. Het moet een belevenis worden die je niet had willen missen.

  Mocht je nog mee willen doen, geef je dan snel op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 • Spannende finales tijdens WHV Beach

  Afgelopen zaterdag werd op de Asperse beachvelden op het buiten zwembad De Wiel het jaarlijkse beachvolleybal toernooi georganiseerd. Dit toernooi is ontstaan na 3 jaren het toernooi op het Reilinghplein georganiseerd te hebben tussen 2009 en 2011. Het zand is dit jaar voor het eerst weer aangevuld met 30 ton zand uit de Lek. Sinds vorig jaar wordt er 2 tegen 2 gespeeld zoals ook tijdens officiële beachvolleybalwedstrijden het geval is. Ook dit jaar was de organisatie weer in handen van Stefan Arp die al sinds 2009 de organisatie voor zijn rekening heeft genomen.

  Dit jaar waren de poulewedstrijden erg spannend. De teams hielden elkaar goed in balans, waardoor het tijdens wedstrijden spannend was, maar ook in de einduitslag dichtbij elkaar zat. Bij de mix wonnen vader Wim van den Boomgaard met dochter en Dagmar van den Boomgaard. Bij de heren was het heel spannend in de winnaarspoule. Het duo Niels Reder/ Wildrik van de Plassche wonnen van Virgil in den Eng/Vincent de Bie. Duo Olaf van Arkel/Stefan Arp wonnen van Niels Reder/Wildrik van de Plassche en vervolgen wonnen Virgil in den Eng /Vincent de Bie weer van Olaf van Arkel/Stefan Arp. Omdat ook het aantal setpunten gelijk was, werd een heuse finale gespeeld tot 15 punten en wisselen van speelveld om de 5 punten. Deze was uitermate spannend en werd nipt gewonnen door Olaf van Arkel/Stefan Arp van Virgil in den Eng/Vincent de Bie. De prijswinnaars krijgen een versnapering van Sportcafé / Cafetaria De Wiel aangeboden welke de beachvolleyballers de gehele dag verzorgde.

  WHV is heeft een succesvolle week in de nieuwe zaal gekend. Er waren geen noemenswaardige problemen, dus de club kan zich richten op de beachseizoen. De jeugd traint op dinsdag en de senioren kunnen kiezen wanneer ze trainen of onderlinge wedstrijden spelen. Mocht je interesse hebben om ook te komen beachvolleyballen, kijken dan op de website van WHV whvbeach.nl of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 • WHV speelt eerste volleybalballen in splinternieuwe sporthal De Wiel

  Volleybalvereniging Wij Houden Vol nam afgelopen zaterdag hun nieuwe sporthal in gebruik. Na een dag verhuizen speelde de WHV-ers hun jaarlijkse afsluitende toernooi in de nieuwe sporthal om het seizoen af te sluiten. Bij aanvang van het toernooi heette Tiny van Dortmont als voorzitter van de sportstichting ons van harte welkom in de splinternieuwe sporthal, welke binnen 2 jaar gerealiseerd is en de zaalsport en de voetbal onderdak biedt. Voorzitter Olaf van Arkel benadrukte hoe blij we zijn met de vloer, de volleybalpalen en de netten. De topsportvloer is van hoge kwaliteit om juist het springen en vallen van de volleybalsport optimaal te ondersteunen en vaak chronische blessures te voorkomen. Ook speelde WHV al jaren met netten die niet meer aan de eisen voldeden. 

  In een nog nieuw ruikende sporthal begon de avond met het ouder-kind toernooi voor kinderen tussen 6 en 12 jaar. Het jeugdlid speelde met een ouder of een oom of tante tegen een ander jeugdlid. Er werd gespeeld met de regels van Cool Moves Volley niveau 4 waarbij alleen de tweede bal gevangen mag worden. Alle teams speelden 4 wedstrijden en de uiteindelijke winnaars van de drie poules waren Quinten van Wijngaarden, Annelie van Arkel en Gwen Hagenaars. 

  De toernooiorganisatie bestaande uit Peter Voorburg, Charlotte Bos en Daniel van der Neut kon direct ook het nieuwe telbord in gebruik nemen in de wedstrijdkamer. De hele opzet van de sporthal die grotendeels door Anne Blom is gerealiseerd, kwam goed uit de verf. Anne heeft op basis van jarenlange ervaring als wedstrijdsecretaris en bestuurslid een logische en efficiënte indeling gerealiseerd. Juist door zijn ervaring is er over veel details goed nagedacht. Anne heeft ook tijdens de gehele bouw een belangrijke rol gespeeld en de eerste steen met Tiny van Dortmont gelegd. 

  Na meer dan 30 jaar sporten in De Schildkamp sluiten we dus wel een periode af. Dit moment liet Ralph Klaare, de eigenaar, van De Schildkamp niet zomaar voorbij gaan. Hij trakteerde de volleybalvereniging die afgelopen zaterdag ook een afscheidstoernooi speelde op een sportieve cocktail, ijsjes en een lekkere hap. Ralph benadrukte nog eens dat hij prettig heeft samengewerkt met de WHV en de sport een warm hart toedraagt. Hij ziet met de nieuwe sporthal met topsportvloer alleen maar kansen om samen te werken om topsport in Asperen te laten trainen. Daarna overhandigde hij symbolisch de scheepsbel die aan de bar hing aan Roy Groenenberg. Roy overhandigde deze bel aan het einde van de avond aan Wil de Groot die als eigenaar van sportcafé & cafetaria De Wiel. 

  Tijdens het toernooi werd er gespeeld met de spelregels van zo’n 15 jaar geleden. Er zijn best veel spelregels verandert waar veel jongere volleyballers geen weet van hebben. De volleybalclub gaat in juli haar 60ste verenigingsjaar in, en maakt van haar eerst jaar in de nieuwe sporthal ook een jubileumseizoen. Om dit in te luiden werd gekozen om dit toernooi te spelen met de nieuwe spelregels: de bal moest onderhands ontvangen worden, serveren vanuit het serveervak in plaats van de gehele achterlijn, netservice werd afgekeurd terwijl dit hedendaags wel toegestaan is evenals het spelen met de voet. Grootste aanpassing bleek toch wel het puntensysteem. Vroeger konden alleen punten behaald worden als je de opslag had, terwijl nu ieder rally een punt oplevert. Deze oude spelregels bleken in alle teams toch best lastig. Eigenlijk ging iedereen wel een keer de fout in wat diverse hilarische momenten opleverde. Ook werd heel duidelijk hoeveel makkelijk de beoordeling op technische fouten is geworden. In het hedendaagse volleybal mag de eerste bal op veel meer manieren ontvangen worden. WHV had ook oud-leden uitgenodigde waarvan er een aantal ook meededen en andere het toernooi vanaf de splinternieuwe tribune konden gadeslaan. 

  Komende week traint WHV één week in de nieuwe zaal om de nieuwe zaal te testen. De meeste leden zijn ook al op het beachveld actief. Zo wordt op zaterdag 18 juni het WHV beachtoernooi georganiseerd op de beachvelden van WHV. Er kunnen teams opgegeven worden via een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. op de niveaus dames en heren hoog en laag. Deelname is vanaf 16 jaar en kosten 10 euro per team.

 • Dag Schildkamp, Hallo De Wiel

  Na decennia in De Schildkamp gespeeld te hebben, verhuizen we op zaterdag 11 juni van De Schildkamp naar de nieuwe sporthal De Wiel. ’s Avonds spelen we het toernooi in De Wiel, en gaan tussen 19:30-20:00 naar De Schildkamp om daar aan de bar op gepaste wijze afscheid te nemen. We sluiten het ouder-kind toernooi dus daar af en maken de start voor het toernooi in de Schildkamp. DJ Madness zal de muziek weer verzorgen, dus het beloofd weer gezellig te worden! Alle oud-leden en betrokkenen bij WHV zijn van harte uitgenodigd om mee te doen! 

  In de week van 13 juni zijn ook de eerste trainingen in de nieuwe zaal. Op 20 augustus zal de opening zijn. 

  Let wel: In de nieuwe sporthal is strenge discipline. Het is niet toegestaan op schoenen waarmee je buiten bent geweest in de sportzaal te lopen. We zullen dus wel even de schoenen moeten wisselen.

   

 • King Niels Reder en Queen Eline Katerberg winnen beachtoernooi

  Vorige week speelden de beachvolleyballers van Wij Houden Vol tegen elkaar om de titel King & Queen of the beach. Dat is een toernooi-vorm waarbij alle spelers iedere wedstrijd met iemand anders tegen 2 andere spelers beachvolleyballen.

  Het toernooi werd wederom georganiseerd door Stefan Arp op de nieuwe beachvelden aan De Wiel in Asperen, welke net voorzien waren van 30ton nieuw Lek-zand. Dit type zand werd ook gebruikt bij het WK beachvolleybal vorig jaar en speelt echt optimaal. Inmiddels is het toernooi een begrip.

  In 2011 waren Wim van de Boomgaard en Jennita Bovenschen-de Graaf de eerste King en Queen geworden in de WHV-geschiedenis. Nog niet eerder in al die jaren werd een King noch Queen voor een tweede keer gekroond.

  Na de poule-wedstrijden werden de halve finales gespeeld en daarna de finale. De winnaars en de nieuwe King 2016 Niels Reder en Queen 2016 Eline Katerberg leken de finale eenvoudig te winnen, maar het werd toch nog een spannend eindspel. Niels Reder is de eerste King die nu 2 keer gewonnen heeft. Verliezend finalisten Olaf van Arkel en Eline Verhoeven mogen zich vice King en Queen noemen.

 • Eerste WHV beachvolleybal toernooi

  Zaterdag 30 mei organiseerde volleybalvereniging WHV haar eerste competitieve beachvolleybal toernooi. De club welke sinds 4 jaar, over 2 beachvolleybalvelden beschikt, organiseerde al wel meerdere recreatieve toernooien, maar kende nog geen competitief toernooi voor hoger spelniveau.

  Dit jaar deden er 5 damesteams en 7 mannenteams mee met het beachvolleybaltoernooi op de beachvelden aan zwembad De Wiel.

  Het Beachvolleybaltoernooi ging van start met de poulewedstrijden van de dames, welke voor de toeschouwers erg leuk waren om naar te kijken. Bij het damestoernooi werd de finale uiteindelijk gespeeld tussen de teams 'de zussen de Graaf' en 'Teampie'. De finale ging gelijk op, maar halverwege de wedstrijd nam het team 'de zussen de Graaf' de leiding en wonnen de finale uiteindelijk met geruime afstand, eindstand: 21-9.

  De beachvolleybalwedstrijden bij de mannenteams waren ook van een leuk en goed niveau en daar werd de finale uiteindelijk gespeeld tussen de teams 'Wik-Unive' en 'Arpies'. Vanaf het begin af aan nam 'Wik-Unive' de leiding en daardoor werd deze finale overtuigend gewonnen door 'Wik-Unive'. Zowel de winnaar bij de dames als bij de mannen, kregen de hoofdprijs overhandigd, gesponsord door Cafetaria 'De Wiel'. WHV kijkt terug op een succesvolle en erg leuke dag dag, want voor een eerste beachvolleybal toernooi was het niveau en de animo boven verwachting. Volgend beachvolleybalseizoen zal WHV daarom zeker weer een WHV beachvolleybal toernooi organiseren.

 • Interland 5 Juli

  Beste volleyballers,

  De Lange Mannen (het Nederlands herenvolleybalteam) spelen de komende weken in de World League. De mannen zijn tot nu toe redelijk goed bezig met een 3-0 winst op Korea en 3-2 winst op Portugal. Op zaterdag 5 juli zullen de Nederlandse mannen, 31ste op de wereldranglijst, het op moeten nemen tegen Tsjechië die 22ste op deze lijst staan.

  Als vereniging zijn we van plan om de Nederlandse mannen aan te moedigen deze laatste wedstrijd van de World League in Nederland. Dit willen we gaan doen met een zo groot mogelijke groep! Als het je leuk lijkt om mee te gaan, kun je je opgeven met een mailtje naar onderstaand adres. Geef in dit mailtje het volgende aan:

  • Je voor- en achternaam 
  • Hoeveel personen van 13 jaar of ouder er mee gaan (Nevobo lid of niet?)
  • Hoeveel personen van 5 t/m 12 jaar of 65+ er mee gaan (Nevobo lid of niet?)
  • Of je ook nog zelf wilt rijden (en zo ja, hoeveel extra plaatsen heb je dan nog over i.v.m. het rijschema)

  Het belangrijk om te vermelden of deze personen Nevobo-lid zijn of niet, in verband met de kosten. De kosten van de toegangskaarten moet je op de dag zelf aan ons betalen. Dit geldt niet voor de bestuurders, omdat deze kaartjes betaald worden door de meerijders ter compensatie van de brandstofkosten en de moeite. Wanneer alle aanmeldingen binnen zijn, wordt er een rijschema gemaakt, rondgestuurd en de definitieve kosten bekend gemaakt. De kosten zijn namelijk afhankelijk van het exacte aantal deelnemers en of men Nevobo-lid is of niet.

  Wat: Interland Nederland – Tsjechië
  Datum: zaterdag 5 juli 2014
  Tijdstip vertrek bij de Schildkamp: 13:00 u
  Tijdstip wedstrijd: 15:00 u
  Plaats: Topsportcentrum Rotterdam (Van Zandvlietplein 20, 3077 AA Rotterdam)
  Kosten: 5 t/m 13 jaar of 65+: €5 à €10
               Vanaf 13 jaar: €10 à €15
  Parkeren is gratis op vertoon van je e-ticket!
  Aanmelden: Uiterlijk 28 juni door een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met het onderwerp “Interland 5 juli”.
  Voor wie: Voor alle WHV-leden en eventuele aanhang. CMV-ers zijn uiteraard ook welkom, bij voorkeur wel met begeleiding van ouders.

  Stuur dus snel een mailtje met je aanmelding en hopelijk (uiteraard helemaal in het oranje) tot de 5e!

  Groetjes,
  Monique van Kempen
  Oranje Ambassadeur WHV

   

 • Beach - WHV Beach Toernooi

  Helaas gaat het beachtoernooi niet door in verband met te weinig aanmeldingen.

  Als vervanging hiervan zal er tussen 9.00-12.00 uur op 5 juli "Vrij beachvolleyballen" zijn. Wanneer je mee wilt doen met deze gezellige ochtend gratis beachen, kun je dat even doorgeven aan Stefan of Martine.

  Volgend jaar hopen we er weer een leuk toernooi van te maken! 

 • Beach - King & een Queen 2014

  Volleybalvereniging WHV heeft weer een King & een Queen 2014.

  In 2011, 2012 werd het toernooi King & Queen of the beach gehouden. In 2011 wonnen Wim van de Boomgaard en Jennita Bovenschen-de Graaf en in 2012 wonnen Niels Reder en Wendy de Bie.

  Dit jaar werd de traditie weer in ere hersteld door Stefan Arp en Martine de Graaf die de organisatie van dit toernooi op zich namen. Het toernooi werd gespeeld op de beachvelden van WHV op zwembad de Wiel in Asperen. In de morgen speelden de jeugd van 10 tot en met 16 jaar om de velbegeerde titel en ’s middags konden de senioren hun opwachting maken.

  Bijzondere aan deze toernooivorm is dat iedereen iedere wedstrijd met een andere beachvolleyballer speelt. Wie uiteindelijk de meeste punten verdiend na 5 of 6 wedstrijden per poule wint.

  Bij de jeugd wonnen Dwight Hol en Celine Bloem het toernooi, en bij de senioren kunnen Virgil in den Eng en Martine de Graaf zich King & Queen 2014 noemen. 

  Klik hier voor de foto's

 • Beach - King & Queen beachtoernooi

  Aanstaande zaterdag 7 juni is ook het King & Queen beachtoernooi bij
  WHV-beach! Gezellig een zaterdag beachvolleyballen met z'n allen! Ben je
  WHV-lid, beachlid, VAT-lid of op een andere manier betrokken bij WHV en ben
  je minimaal 16 jaar oud? schrijf je dan in! Je wordt op deze zaterdag door
  de organisatie ingedeeld in een team! 

  Het toernooi vanaf 16 jaar begint om 13:30 uur en het is helemaal gratis!
  Wil je graag meedoen? Meld je dan nu aan door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., met daarin je naam en je telefoonnummer.
  Neem voldoende water mee, het wordt tropisch warm!

 • Beach - King & Queen junioren beachtoernooi

  Aanstaande zaterdag 7 juni is het King & Queen junioren beachtoernooi bij
  WHV-beach! Gezellig op zaterdagochtend beachvolleyballen met z'n allen! Ben
  je WHV-lid, beachlid, VAT-lid of op een andere manier betrokken bij WHV en
  ben je tussen de 10 en 16 jaar oud? schrijf je dan in! Je wordt op deze
  zaterdagochtend door de organisatie ingedeeld in een team!

  Het toernooi tot 16 jaar begint om 09:30 uur en het is helemaal gratis!
  Wil je graag meedoen? Meld je dan nu aan door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., met daarin je naam en je telefoonnummer.
  Het voorspelt erg goed weer te worden, dus neem genoeg water mee!

 • Afsluitend toernooi

  Maandag 17 juni is de laatste keer dit seizoen dat we in de zaal volleyballen. Zoals elk jaar heeft de TAC weer een afsluitend toernooi georganiseerd. We hopen natuurlijk op een hoge opkomst, zodat er veel teams kunnen strijden om de (erg lekkere) prijzen!

  Alle senioren, A t/m C jeugdleden, recreanten en VAT-ers mogen mee doen! We beginnen om 20:00 uur, maar omdat we nog teams moeten vormen en we je de gelegenheid willen geven om even in te spelen zou het fijn zijn als iedereen er om 19:45 uur is!

 • WHV op bezoek bij Oranje!

  Voor iedereen die de eerdere berichtgeving gemist heeft; WHV bezoekt op zaterdag 22 juni de World League interland van Nederland tegen Portugal in Apeldoorn (wedstrijd start 16:30). Tot aanstaande donderdag 13 juni kun je je nog opgeven door de volgende gegevens te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.:
  - Naam
  - Aantal personen ouder dan 13 jaar (vergeet jezelf niet mee te tellen)
  - Aantal personen van 12 jaar en jonger
  - Of je zelf rijdt of met iemand mee wil rijden
  - En (als je zelf rijdt) hoeveel plekjes je over hebt in de auto

  De kosten zullen zo tussen de 10 en de 15 euro bedragen en zijn te betalen op de dag zelf. Het precieze bedrag is afhankelijk van het aantal WHV-ers dat meegaat. Mensen die met een volle auto rijden, hoeven niet te betalen. Zo compenseren we de benzinekosten! We zullen rond 14.30 uur vertrekken vanaf de Schildkamp.

 • Heren - BOOT-KEMP 4 MEN

  Op verzoek zal John Kemp ook een BOOT-KEMP voor de stoere mannen van WHV organiseren. Het spektakel zal plaats vinden op maandag 24 juni 2013 om 20:00 uur in het Lingebos. Daar zal blijken wie zich een echte vent mag noemen en wie er nog een jongetje is. OPGEVEN OMDAT JE MOE BENT...? IS GEEN OPTIE!!!

  Voel je je een man en wil je strijden tegen de mannen van je team (of van een ander team uit de club) en vooral de strijd aan gaan met jezelf? Meld je dan aan bij John Kemp via de telefoon, Facebook of mail. Als je je aanmeldt ben je verplicht te komen. De BOOT-KEMP gaat bijna altijd door (uitzondering is onweer). Vol is vol dus wees er snel bij.