Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Filter
 • Algemeen - Familietoernooi 2014

  Ook in het nieuwe jaar zal het volleyballen bij WHV gelukkig gewoon doorgaan! Het eerste toernooi van 2014 wat de toernooi- en activiteitencommissie wil gaan organiseren is het familietoernooi.

  Het familietoernooi wordt gehouden op vrijdag 24 januari. Het idee is eenvoudig: nodig je familie uit om tegen andere families de strijd aan te gaan! Welke familie kan er het beste volleyballen? Het is natuurlijk leuk om een team samen te stellen met niet alleen maar volleyballers, zodat we een eerlijke en leuke competitie krijgen. De teams bestaan uit 6 spelers en deelname aan het toernooi kost 25 euro per team.

  De feestdagen komen eraan, dus dat is een mooie gelegenheid om je ouders, broers, zussen, ooms, tantes, neven, nichtjes, enz. enz. op te trommelen om met jou een potje te gaan volleyballen.

  Lijkt het je leuk om met jouw familie mee te doen aan het toernooi? Geef je dan vóór uiterlijk vrijdag 17 januari op door een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

  Groeten van de toernooi- en activiteitencommissie

 • Algemeen - Bijzondere algemene ledenvergadering

  Op dit moment hebben we als WHV een grote uitdagingen om beschikking te houden over een sportaccommodatie in Asperen.
  Er zijn de laatste maanden veel ontwikkelingen geweest over dit onderwerp.
  Op dit moment loopt er vanuit de gemeente Lingewaal een haalbaarheidsonderzoek naar de bouw van een nieuwe binnensportaccomodatie, hierbij zijn alle sportverenigingen in Asperen nauw betrokken. Hierover zijn de leden de afgelopen tijd regelmatig geïnformeerd.
  Dit haalbaarheidsonderzoek bevindt zich op dit moment in de afrondende fase.

  De haalbaarheid van een nieuwe sporthal verlangt ook een grote inzet van de verenigingen zelf.
  Om de leden hierover te informeren en besluiten te nemen organiseren we op dinsdag 26 november om 20:00 een bijzondere algemene ledenvergadering in verenigingsgebouw Salem, Voorstraat 3 in Asperen. Alle leden hebben hiervoor inmiddels persoonlijk een uitnodiging ontvangen.
  Binnen het haalbaarheidsonderzoek willen als bestuur door onze leden gedragen standpunten inbrengen.

  We hopen daarom ook op een grote opkomst en inbreng van de leden tijdens de ledenvergadering.

  Tot de 26e!

  Het bestuur van WHV

 • Bedrijventoernooi 2022

  Sportief samen met collega's, natuurlijk een ideaal bedrijfsuitje!

  Vrijdagavond 18 november 2022 is het weer zover:
  Volleybalvereniging WHV uit Asperen organiseert dan het jaarlijkse bedrijventoernooi!

  Hierbij nodigen wij uw bedrijf uit een poging te wagen om de wisselbeker in de wacht te slepen. 

  Vergeet niet: Meedoen is belangrijker dan en net zo leuk als winnen!

  Meer informatie via: www.wijhoudenvol.nl/bedrijventoernooi

   

 • Heren 1 - Knappe uitzege WHV

  Afgelopen donderdag was WHV te gast bij De Burgst Breda. Ondanks wat personele problemen wisten de Asperense volleyballers deze wedstrijd met 0 – 4 te winnen. Een prima prestatie waarmee de ploeg zich vooralsnog op de vierde plek van de ranglijst weet te spelen. De sleutel tot het succes lag deze keer met name in het plezier en de ontspanning waarmee werd gespeeld.

  Het was vooraf aan de wedstrijd even puzzelen voor trainer/coach Mirjam Steenis. Met een zieke en een geblesseerde speler moest er een beroep worden gedaan op versterking vanuit Heren 2. Gelukkig waren Jari Alkema en Merlijn van Wijk bereid om mee te reizen naar Breda. De wedstrijd startte gelijk opgaand. Tot en met de 17 wisten de mannen van De Burgst aansluiting te houden. Daarna moest de ploeg het toch toestaan dat WHV bij hun wegliep. De Asperense mannen wisten met een goede servicedruk en gevarieerd aanvalsspel een gat te slaan. Tel daar nog enkele mooie blokkeringen bij op plus het alerte verdedigen van René Roth bij de tactische ballen van de thuisploeg en het recept van de winst in de eerste set is compleet.

  De tweede set ging op gelijke voet verder. Aanvallend had spelverdeler Niels Reder ruimte keuze omdat zowel op de buiten als de midden lekker werd gescoord. Daarnaast werd de tegenstander goed onder druk gehouden door de service van WHV. Ook deze set werd met opnieuw 20 -25 een prooi voor de Asperense ploeg.

  Zoals wel vaker na twee gewonnen sets was de derde een stuk lastiger. Met name op mentaal vlak is het dan altijd lastig om de concentratie goed vast te houden. Merlijn van Wijk nam de plek over van Jari Alkema die kon terugkijken op een prima debuut. Hoewel het weer even kort wennen was aan de nieuwe opstelling wist WHV dankzij een goede servicereeks van Niels Reder weer aansluiting te krijgen bij de tegenstander. En daarna wist WHV het verschil te maken door enkele fraaie punten te scoren. Stefan Arp wist een knap verdedigde maar lastige rallybal op een mooie manier scoren. De setup kwam van Ewout de Jong die de bal vanuit het achterveld nog richting net wist te krijgen. Stefan bedacht zich geen moment en ging er vol voor en met resultaat. Daarna wist spelverdeler Niels Reder nog een keer fraai het blok te omzeilen door de bal kort achter op Jonathan Heijting te spelen die wel raad wist met deze setup. En zo ging deze set met 23-25 naar de Asperense ploeg.

  De vierde set moest natuurlijk de kerst op de taart worden. En hoewel De Burgst Breda het WHV opnieuw niet gemakkelijk maakte wist de ploeg ook deze set te verzilveren. Ewout de Jong zorgde voor een stabiele passing zodat er opnieuw voldoende variatie was in de aanval. En ook nu werd het verschil gemaakt door enkele fraaie punten. Deze keer was het Niels Reder die in een ultieme blokpoging nog net 1 hand voor de bal wist te krijgen en daarmee een verloren geacht punt wist binnen te halen.

  Na deze mooie overwinning staat de volgende wedstrijd voor WHV gepland op donderdag 17 november. Dan mag de ploeg op bezoek bij SNA in Bleskensgraaf.

 • Heren 1 - WHV wint thuis van Sliedrecht Sport

  De  Asperense volleyballers hebben vorige week woensdagavond een prima overwinning weten te boeken tegen Sliedrecht Sport. De nummer 2 van de ranglijst werd op Asperense bodem met 3-1 verslagen. De heren van WHV bekleden momenteel de zesde plek op de ranglijst maar lopen een aantal wedstrijden achter op de rest van het programma.

  Zonder de geblesserde Ewout de Jong kwam de thuisploeg kwam aardig uit de startblokken. Spelverdeler Niels Reder wist met gevarieerd aanvalsspel de verdediging van Sliedrecht steeds goed open te breken. Daarnaast wist hij met regelmaat zelf ook zijn puntjes mee te pakken door direct de tweede bal te spelen. Keer op keer wist hij daarmee de tegenstander te verassen. Sliedrecht had daarentegen meer moeite om te scoren zodat WHV een mooie voorsprong wist op te bouwen. Hoewel de tegenstander eind van de set wel wat dichterbij kwam, was de eerste set met 25-23 een prooi WHV.

  De tweede set was veruit de meest spannende en turbulente set van de wedstrijd. WHV had wat meer moeite om tot scoren te komen en stuitte wat vaker op de blokkering en verdediging van Sliedrecht. Die waren daarentegen wat zorgvuldiger in het aanvalsspel dan in de eerste set. En zo ging het spel gelijk op. De gemoederen werden daarbij wat extra verhit door enkele beslissingen van de scheids waar niet altijd iedereen het mee eens leek te zijn. De verhitte strijd werd pas laat in de set beslist toen WHV uiteindelijk op 31-33 capituleerde en de stand daarmee gelijk werd getrokken.

  De derde en de vierde set wisten de Asperense mannen de regie echter weer op te pakken. Niels Reder wist opnieuw de variatie in het aanvalsspel te krijgen. Snelle middenaanvallen werden afgewisseld met tweede tempo ballen op het midden en buitenaanvallen met een slim weggelegde tweede bal. En daar kreeg Sliedrecht uiteindelijk geen vat op. De derde set werd met 25-21 gewonnen en de vierde set met 25-14.

  Een mooie overwinning voor de Asperense mannen die daarmee mee blijven doen voor de bovenste posities. Wel heeft de ploeg pas 5 wedstrijden gespeeld ten opzichte van ploegen die er al tien wedstrijden op hebben zitten. En het is maar de vraag hoe de komende weken eruit gaan zien. Trainen is de komende weken niet meer mogelijk. Wedstrijden overdag zijn in theorie nog mogelijk. Met het ter perse gaan van dit artikel was echter nog niet bekend welke keuzes de Nederlandse Volleybalbond hieromtrent gaat maken.

 • sluiting amateursport na 17:00

  Hoi allemaal, inmiddels zal iedereen ongetwijfeld hebben vernomen op de persconferentie van afgelopen vrijdag 26 november dat de amateursport na 17:00 uur in de avond niet meer mag doorgaan. Sporthal de Wiel wordt helaas ook na 17:00 uur gesloten.

  Wat dit betekent voor de wedstrijden en competities is nog niet bekend, hierin wachten we af waar de Nevobo mee komt. Als dit bekend is gaan we ook samen met de TC kijken wat de mogelijkheden zijn om eventuele trainingen in het weekend aan te bieden tot 17:00 uur. Meer informatie volgt (per mail) zo snel mogelijk zodra e.e.a. bekend is. https://www.nevobo.nl/nieuwsbericht/2021/11/26/nieuwe-maatregelen-geen-amateursport-na-17-00-uur

  Namens het bestuur,

  Martine Arp

 • Heren 1 - Volle winst voor heren WHV

  Het blijven voor iedereen momenteel bijzondere tijden. Afgelopen zaterdag speelden de Asperense volleyballers pas hun vierde wedstrijd van dit seizoen. Dit dankzij veel verschuivingen in het programma en last minute afzeggingen dankzij Corona. Gelukkig ging de wedstrijd afgelopen zaterdag in Rotterdam wel door. Net als in Asperen had RVC Libanon de Corona toegangscheck goed geregeld. Zonder publiek wisten de Asperense mannen een 0-4 overwinning te boeken.

  De eerste twee sets verliepen bijzonder gemakkelijk. Dankzij een prima service werd de thuisploeg continu onder de druk gezet die daardoor nauwelijks tot een goede side out konden komen. Als RVC Libanon al tot een aanval wist te komen, werd die meestal gemakkelijk verdedigd en wist spelverdeler Niels Reder in de meeste gevallen wel een aanvaller vinden die het punt kon scoren. Zeker Joeri van Wijk, Stefan Arp en René Roth konden zich aanvallend heerlijk uitleven. Met 11-25 en 12-25 leek WHV op een bijzonder gemakkelijke overwinning af te stevenen.

  Het gemak van de eerste twee sets leek de Asperense volleyballers echter wat in slaap te hebben gesust. In de derde set was de concentratie ver weg gezakt en werd het spel rommelig. De servicedruk zakte in en zowel passend als aanvallend slopen er fouten in het spel van WHV. Alleen de meegereisde Rens de Ridder beef qua spel overeind in deze fase. RVC rook hun kans en putte hier kracht uit. Het vertrouwen groeide waardoor ze meer ballen begonnen te verdedigen en met minder aanvallende fouten maakten. Pas laat in de set herpakte WHV zich. De passing kwam weer wat zuiverder bij spelverdeler Niels Reder die daardoor het spel kon versnellen. En op de snelle middencombinaties met Wildrik van de Plassche had RVC geen antwoord. En hoewel de ommekeer te laat leek te komen, wisten de Asperense mannen het bijna onmogelijke te presteren. Aan de hand van een prima servicereeks van Stefan Arp wisten de mannen een 24 -18 achterstand om te buigen in een 24-26 setwinst.

  Met de gewonnen derde set was de overwinning een feit en kon de ploeg op voor de volle winst. En hoewel het spelniveau iets terugzakte bleef WHV de licht bovenliggende partij. Hoewel de verschillen niet groot waren in de laatste set wist Jonathan Heijting eind van de set het verschil te maken met zijn service. En zo werd ook de vierde en laatste set met 22-25 een prooi voor Asperense mannen.

  En dankzij de prima overwinning klimmen de Asperense mannen op naar plek 5 op de ranglijst met nog flink wat achterstand in gespeelde wedstrijden op de concurrentie. Komende zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen Forza Schouwen-Duiveland/Intermezzo. 

 • Covid-19 maatregelen per 6 november 2021 a.s. volleybalvereniging WHV

  Woensdag 3 november werd definitief bekend gemaakt dat een coronatoegangsbewijs verplicht wordt gesteld voor deelname aan georganiseerde binnensport per 6 november aanstaande. Ondanks dat we dit als vereniging liever hebben dan een lockdown die leidt tot het stilleggen van de competitie, zoals in de voorgaande twee seizoenen, raakt het ons in de kern. Een vereniging moet juist voor iedereen toegankelijk zijn en deze maatregelen staan dat in de weg.

  Helaas zal vanaf zaterdag 6 november a.s. iedereen vanaf 18 jaar, die toegang wil tot de sporthal voor een wedstrijd of training en als toeschouwer wil komen kijken tijdens een wedstrijd op de tribune, gecontroleerd worden op het coronatoegangsbewijs. Hoe vervelend dit ook is, we moeten ons aan de regels houden. We willen zo pragmatisch mogelijk invulling geven aan de controle om de impact op de vereniging zo klein mogelijk te houden.

  Voor nu zijn dit de consequenties:

  • Iedereen die de kleedkamers, zaal of de tribune wil betreden wordt gecontroleerd op een geldig coronatoegangsbewijs;
  • Begeleidende vrijwilligers zijn vrijgesteld van controle (denk daarbij aan: Trainers, Scheidsrechters, Coaches en Zaalwacht);
  • Tijdens de thuiswedstrijden op de zaterdagen zal de tribune open zijn voor toeschouwers; iedereen vanaf 18 jaar zal worden gecontroleerd door ons als vereniging op een geldige coronatoegangsbewijs;
  • Tijdens de trainingsavonden (maandag, woensdag en donderdag) zal de tribune gesloten zijn;
  • Ook voor ouders geldt dat zij, willen zij de kleedkamers of tribunes betreden, een geldig coronatoegangsbewijs moeten kunnen laten zien.

  Mocht je ideeën hebben om de controle te verbeteren geef je tips dan zeker door!

  We volgen hierin het beleid vanuit de Nevobo en NOC NSF volgens het Protocol Verantwoord Sporten. Voor veel gestelde vragen willen we verwijzen naar de FAQ van de NOC NSF: https://nocnsf.nl/wat-doet-nocnsf/sport-en-maatschappij/coronavirus-en-sport-veelgestelde-vragen.

  De controle moeten we zelf als vereniging gaan regelen, hiervoor zijn vrijwilligers nodig. Omdat we dit niet alleen kunnen willen we iedereen vragen om zich als vrijwilliger aan te melden! We moeten dit samen oplossen, op deze manier kunnen we blijven volleyballen. Geef je op als vrijwilliger door een e-mail te sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., wees lief voor elkaar en geduldig als je gecontroleerd wordt. Laten we er met elkaar het beste van maken!

 • WHV Volleybalspeeltuin staat klaar voor kleuters

  Speelt jouw kleuter graag met een bal of ballon, dan is de volleybalspeeltuin misschien iets voor jouw kleuter.

  Motorische ontwikkeling op jonge leeftijd is erg belangrijk en daarom is er de volleybalspeeltuin. Hier kunnen kleuters een basis leggen voor goede motorische vaardigheden.

  Naast zwemles en het Nijntje beweegdiploma willen wij de kleuters voldoende variatie aanbieden.

  Een teamsport met een bal geeft verschillende uitdagingen. Natuurlijk het leren met een bal om te gaan, balbaanherkenning, leren springen, reactiesnelheid en samen sporten, wat bij volleybal allemaal belangrijk is.

  We hebben een positief en gezellig team die graag met de kleuters aan de slag gaat om er iedere week een feestje van te maken.

  De ouders mogen erbij blijven, nu met Corona natuurlijk wel op 1,5 meter afstand van anderen.

  Spreekt dit u aan? Kom dan een keer kennismaken, proberen en meedoen op woensdagen tussen 16:30-17:30 in sporthal De Wiel in Asperen!

  Meer informatie is te vinden op de website van WHV: www.wijhoudenvol.nl

   

 • Heren 1 - WHV loopt tegen eerste nederlaag aan

  Na zes wedstrijden ongeslagen te zijn gebleven zijn de Asperense volleyballers afgelopen zaterdag tegen hun eerste nederlaag aangelopen. In Rotterdam was het als vierde geplaatste Fusion een maatje te groot voor WHV. Hoewel de ploeg hard werkte, stak niemand in grootse vorm en gingen er net te veel dingen mis om het de ervaren tegenstander echt lastig te maken. Met één wedstrijd minder gespeeld dan de directe concurrentie bekleden de Asperense mannen momenteel de derde plek.

  De heren van WHV waren met slechts 6 man op stap afgelopen zaterdag zonder bijloop vanuit het tweede herenteam. De start was niet eens onaardig. De ploeg kwam zelfs op voorsprong maar kon dat niet vasthouden. Fusion wist enkele goede servicereeksen neer te zetten waarbij WHV worstelde om onder de druk uit te komen. De passing lag niet altijd optimaal maar zelfs als de passing wel goed lag, kwamen de Asperense heren maar moeizaam tot scoren. Fusion had steeds een prima antwoord klaar op de aanvalskeuzes van WHV waardoor de ploeg begon te forceren en te veel fouten maakte. Hierdoor was het uiteindelijk de thuisploeg die een 1-0 voorsprong pakte.

  De tweede set leek anders te verlopen. WHV liep dankzij een goede servicereeks van spelverdeler Niels Reder uit naar een 1 -7 voorsprong en leek daarmee op weg om de stand gelijk te trekken. Fusion knokte zich echter stap voor stap terug in de set en nam uiteindelijk de regie over. Ook nu weer was de oorzaak terug te vinden in enkele missers in de passing in combinatie met een haperende aanvalsmachine. Fusion kwam daarentegen steeds makkelijker tot scoren zonder dat de Asperense ploeg daar een passend antwoord in de verdediging voor kon vinden.

  De derde set lukte er wel meer aan de kant van WHV. Prima servicereeksen, een hard werkende verdediging en meer ontspanning en souplesse in de aanval waren de ingrediënten voor het verkleinen van de achterstand naar 2 – 1. Waar de Asperense ploeg dacht aan het afdwingen van een vijfde set, had Fusion echter andere plannen. De thuisploeg schakelde een tandje bij qua servicedruk en aanvalsdrang wat WHV leek te verlammen. De ploeg kon niet mee met de versnelling en moest toezien hoe de Rotterdammers de overwinning veilig stelden.

  Komende zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Move4U in Vlaardingen op het programma.

 • Dames 1 - WHV herpakt na moeizaam begin

  Zaterdag 23 november speelde WHV Dames 1 een uitwedstrijd tegen Phoenix Dames 1 uit Zaltbommel. De dames van WHV, die goed meedraaien bovenaan de ranglijst, deden er alles aan om de winst binnen te halen. Na een moeizame eerste set herpakten de dames zich, en wonnen de wedstrijd met 3-1.  

  Ontregeld

  De wedstrijd begon moeizaam. WHV had moeite met de servicepass van de tegenstander, en in het achterveld waren er regelmatig communicatiefouten, waar de tegenstander van profiteerde. Ook de service van WHV vloog keer op keer in het net. Ondanks verschillende wissels om de service te verbeteren, lukte het de dames van WHV niet om de set nog binnen te halen. Het eindigde in 25-23.  

  De tweede set startten de dames beter. De concentratie lag hoger, en WHV ging voor elke bal. Het lukte de Asperense dames dit keer wél om met de service van Phoenix om te gaan en de set ging met een stand van 13-25 vrij gemakkelijk naar WHV. 

  De derde en vierde set gingen voor WHV tamelijk simpel. Door een serviceserie van Irene Bijl kregen de dames al snel een grote voorsprong te pakken. Hierdoor kon coach Ralph Sap de ‘jongere’ meetrainers laten meedraaien. Britt van Lier en Debora van Zandwijk pakte in de derde set hun puntjes mee, en Annelie van Arkel en Anouk van Dortmont kwamen de laatste set het veld in. WHV won de derde set met 13-25 en de laatste met 15-25.  

 • Dames 1 - WHV pakt de eerste plek in de competitie weer terug

  Zaterdag 16 november speelt WHV DS1 een belangrijke wedstrijd tegen ODI DS2. Als WHV deze wedstrijd wint met minimaal 3-1 staan ze weer 1ste in de competitie.

  De wedstrijd begint heel gelijk op. Langzamerhand komt WHV op een kleine voorsprong. De focus bij beide teams ligt heel hoog. Naarmate de wedstrijd vordert wordt de voorsprong voor WHV steeds groter. De tegenstander besluit een time-out aan te vragen (14-11). Toch blijft WHV de punten scoren en krijgen ze ook veel ballen cadeau, aangezien de tegenstander veel uitslaat. WHV wint deze set met 25-19. 

  WHV begint heel sterk aan de tweede set. WHV speelster Lotte Kleijer serveert gelijk een ketser, en WHV speelster Mirjam Steenis maakt de daarop volgende punt met een hele mooie geplaatste bal. Toch blijft ODI scherp en wint een paar lange rally’s. Er wordt in een hoog tempo gespeeld, en wanneer ODI weer gelijk staat met WHV (10-10), vraagt WHV een time out aan. Deze time-out geeft WHV een oppepper en ze maken punt naar punt. De service druk ligt hoog en ook door mooie blokkeringen van WHV speelster Irene Bijl, neemt WHV een flinke voorsprong. De sfeer zit er goed in bij beide teams. Toch wint WHV deze set overtuigend met 25-14 

  De volgende set begint weer heel sterk van beide kanten. Ook gaat het heel gelijk op. WHV probeert het op te lossen door vroeg in de wedstrijd een time out te nemen (9-9). Toch blijven beide teams gelijk oplopen. Er wordt bij beide teams veel geluid gemaakt. Er wordt gezongen en gejuicht bij elk punt. Na een super kill-block van Mirjam Steenis en een hele mooie service reeks van WHV speelster Marit Herold wint WHV ook deze set met 25-16  

  WHV gaat relaxt de laatste set in. Je merkt dat de pit bij WHV wat minder is, waardoor de pit van ODI juist sterker wordt. Ook nu wordt er al vroeg een time-out aangevraagd door WHV 6-3. Toch blijft ODI de voorsprong behouden. WHV blijft vechten voor elke bal, toch blijft ODI de punten scoren. ODI wint deze set overtuigend met 25-13. 

   

 • Heren 1 - WHV blijft ongeslagen

  Ook de wedstrijd tegen koploper Sliedrecht Sport hebben de Asperense volleyballers in winst weten om te zetten. Dankzij deze mooie 3-1 thuiszege is WHV Sliedrecht, dat 1 wedstrijd meer heeft gespeeld nu tot op 3 punten genaderd. Een prima prestatie van de Asperense mannen.

  WHV startte de wedstrijd goed. De ploeg serveerde met druk en varieerde met de aanval. Al snel pakte de ploeg een mooie voorsprong totdat Sliedrecht halverwege de set de servicedruk omhoog gooide. De Asperense mannen kregen meer moeite om de side out te spelen waardoor de verdediging van Sliedrecht meer ballen kon oppakken. WHV schakelde echter bijtijds bij en was boven de 20 de meeste stabiele ploeg. Op 24-23 was het Josias Dankers die het setpunt wist te benutten door de bal slim via de blokkering van Sliedrecht uit te slaan. 

  In de tweede set was WHV niet helemaal bij de les. De passing was onzorgvuldig waardoor de aanvallers slecht moeizaam bediend konden worden. Sliedrecht had dat in deze fase beter voor elkaar en liep zo vrij eenvoudig weg bij de Asperense ploeg. Gelukkig wisten de heren zich in de loop van de set te herpakken. Te laat om de tweede set te redden maar een prima opmaat voor de derde set.

  De derde en vierde set werden met ruimte cijfers door WHV gewonnen. Dankzij een omzetting van coach Mirjam Steenis kreeg de ploeg meer grip op de service van Sliedrecht. Joeri van Wijk en Niels Reder zorgden voor veel servicedruk vanuit de kant van de thuisploeg. Daarnaast werkte de ploeg verdedigend hard en pakte dankzij onder meer René Roth ook blokkerend de puntjes mee. Verder zat er een prima variatie in het aanvalsspel. Stefan Arp en Wildrik van de Plassche kwamen regelmatig goed door op de middenpositie. Ook Tobias Pesselse en Josias Dankers, die vanuit het tweede invielen voor de afwezige Joost de Jong, speelden in afwisseling met elkaar aanvallend een prima partij. Sliedrecht kon geen passend antwoord meer verzinnen waardoor er langzaam wat frustratie in het spel sloop.

  En zo wist WHV een prima overwinning te boeken op het tot dan toe nog ongeslagen Sliedrecht Sport. Komende zaterdag mogen de heren op bezoek in Rotterdam om daar de degens te kruisen met Fusion en de zegereeks hopelijk voort te zetten.

 • FANshop van WHV Volleybal

  Op 30 november a.s. om 19:30 uur gaat de PLUS actie van start

  Op de FANshop van WHV Volleybal kan iedereen leuke en originele FANartikelen van WHV Volleybal bekijken en bestellen. En het mooie is dat u met iedere bestelling de club steunt!

  Goed om te weten als u leuke FANartikelen wilt bestellen:

  • u kunt uw bestelling afrekenen met gespaarde PLUS Teeuw ClubFund-zegels
  • bestel vóór 16-2-2019. Hierna is de actie afgelopen en sluit deze FANshop
  • levering vindt plaats via PLUS Teeuw
  • op vertoon van uw koopbevestiging kunt het bestelde artikel afhalen
  • u ontvangt per mail bericht als de producten afgehaald kunnen worden

   

  https://whv-volleybal.clubfund.nl/WebshopClub/Home

 • Dames 1 - WHV speelt een thuiswedstrijd tegen Voleco dames 2.

  Op zaterdag 17 november 2018 speelde de dames 1 van WHV een thuiswedstrijd tegen Voleco dames 2. Ook al begon WHV sterk aan de wedstrijd, hebben ze helaas verloren.

  WHV begon de wedstrijd met de mini van de week. De mini van de week was Aniek Meijdam uit CMV 6.2. Ze serveerde een mooie bal achter in het veld, waar de tegenstander moeite mee had. Zoveel moeite dat ze de bal niet meer over het net kregen.

  Daarna is de wedstrijd echt begonnen. WHV begon met slim spel. WHV speelster Esther Hoppesteyn legde de bal netjes achter in het veld waar een groot gat bij de tegenstanders zat. Daarna speelde Wietske Van Dortmont een geplaatste korte bal. Toch kon WHV het slimme spel niet altijd vast houden, en kwam Voleco steeds dichterbij. Gelukkig pakte WHV toch de winst met 25-22.

  De tweede set startte WHV weer sterk. Toch was het niet genoeg. Het was een gewaagd potje. Waarbij Voleco lang de leiding nam, en WHV dichtbij bleef. Helaas kwam WHV niet voorbij Voleco. Voleco pakte de set met 25-27 .

  Aan het einde van de set raakte WHV speelster Geneviève geblesseerd. Hierdoor kon ze in het begin van de derde set niet mee spelen. Voor haar in de plaats kwam WHV speelster Tessa Cluistra. Voleco begint sterk aan de set, daarin tegen zwakt het spel van WHV wat af. Op het einde van de derde set kon WHV speelster Geneviève toch nog mee spelen, en ze scoorde meteen een mooi punt. Helaas was dit niet genoeg. WHV maakte veel slordige fouten en verloor opnieuw een set. Dit keer met een grotere achterstand van 18-25.

  De laatste set begon WHV opnieuw zwak. Zo stonden ze bij de eerste time-out al 7-2 achter. De peptalk van Coach Ralph Sap drong niet door bij de dames van WHV. De tweede time out stond WHV met 12-3 achter. Na deze time-out maakte WHV nog mooie punten, totdat een speelster van Voleco een mooie service reeks had gescoord. Coach Ralph Sap probeerde nog, doormiddel van wissels, verandering te creëeren in het spel. Hij wisselde WHV speelster Mirjam Steenis voor Britt van lier en Lotte kleijer voor Brianna smith. Jammer genoeg bleef WHV achter staan en verloor deze set met 25-10.

 • Heren 1 - WHV te laat op toeren

  De Asperense volleyballers kenden afgelopen zaterdag een slechte start in hun wedstrijd tegen City Bril Krimpen. WHV dat te gast was in Krimpen aan de IJssel maakte een onzekere indruk. Nadat de ploeg er begin van de wedstrijd enkele keren niet in slaagde om tot scoren te komen, brokkelde het broze zelfvertrouwen snel af. Pas laat in de derde set gooiden de heren de schroom van zich af. Te laat om de derde set nog binnen te slepen maar een prima opmaat voor setwinst in de vierde set.

  WHV was niet zichzelf in de eerste twee sets. De ploeg had geen geloof in eigen kunnen en speelde verkrampt. De service werd te voorzichtig gespeeld en aanvallend ontbrak elke overtuiging. Spelverdeler Niels Reder had dan ook grote moeite om scorende spelers te vinden. Daarbij werd de ervaren middenspeler Wildrik van de Plassche ook nog eens geplaagd door wat blessures. Ook hij kon zijn stempel niet op deze wedstrijd drukken.

  City Bril Krimpen kon daardoor zijn eigen spel spelen. De ervaren equipe had geen problemen om de passing steeds gemakkelijk bij hun spelverdeler te krijgen. En nog belangrijker, de thuisploeg maakte weinig tot geen fouten in hun aanval. En al wist WHV af en toe enkele ballen te verdedigen vaak was het toch weer de Asperense aanval die de fout in ging en het punt aan de tegenstander liet. De bal stuitte of op de verdediging van Krimpen of werd uit of in het net geslagen. De onmacht straalde dan ook van WHV af en het kostte trainer / coach Hessel Reinsma grote moeite om zijn ploeg weer op de rails te krijgen. Dat lukte pas halverwege de derde set. Met hulp van zijn ervaren spelverdeler Niels Reder kwam er eindelijk wat ontspanning in de ploeg.

  En dat betaalde zich uit. De spanning leek langzaam uit de spieren weg te vloeien om plaats te maken voor souplesse en techniek. Het gevolg was dat de servicedruk omhoog ging en de ballen aanvallend wel goed werden geraakt. De laatste anderhalve set leek er dan ook een hele andere ploeg te staan. Frustratie had het veld geruimd voor ontspanning en plezier. En dan blijkt er opeens veel volleybal in de ploeg te zitten. Helaas was de achterstand in de derde set al te groot om nog te overbruggen. Maar de lijn werd in de vierde set prima doorgetrokken. En zo kon de ploeg toch nog een punt mee naar huis nemen. De belangrijkste winst was echter het herstel van het vertrouwen in het laatste deel van de wedstrijd.

  WHV dat nu vierde staat op de ranglijst heeft komende zaterdag vrijaf. De eerstvolgende wedstrijd is op 24 november in Rotterdam tegen Volley Zuid.

 • Dames 1 - Ondanks matig spel toch een punt voor dames WHV

  Het eerste damesteam van volleybalvereniging WHV uit Asperen speelde afgelopen zaterdag opnieuw tegen koploper HLB/Van Daal. Deze ploeg uit Den Dungen was op 3 november jl. nog de tegenstander in de thuiswedstrijd in Asperen. Toen wist WHV een puntje in eigen huis te houden en ook afgelopen zaterdag bleef WHV niet zonder setwinst. HLB won met 3-1. 

  Met de vorige wedstrijd nog vers in het geheugen, wisten de Asperense dames wat hen deze wedstrijd te doen stond: hard werken, veel servicedruk geven en variëren in de aanval. Deze opdrachten werden voorafgaand aan de wedstrijd herhaald door coach Niels Reder.

  In de eerste set bleek al snel dat ook HLB geleerd had van de vorige wedstrijd en met veel geplaatste ballen maakten zij het de verdediging van WHV erg lastig. Door moeilijke serviceballen wist WHV de druk echter wel hoog te houden op HLB en ging de stand lange tijd gelijk op. Het was echter onvoldoende voor de setwinst en deze ging met 25-20 naar HLB.

  De tweede set stond in schril contrast met de eerste, aangezien WHV al snel tegen een 9-2 achterstand aankeek. Het leek er even op dat al het kruid in de eerste set verschoten was, want er werd nauwelijks tegengas gegeven aan het aardige spel van HLB. Met 25-12 voor HLB was de tweede set snel voorbij.

  Met een donderpreek van coach Niels Reder werd het team uit Asperen weer op scherp gezet. Harder werken dan de tegenstander was het devies en dit gebeurde ook. De middenaanvalsters van WHV hielden de blokkering van HLB goed bij zich, waardoor de aanvalsters op buiten vrij spel kregen en veelvuldig scoorden. Spelverdeelster Mirjam Steenis speelde bovendien geregeld een verrassende tweede bal door, in plaats van de set-up te geven en scoorde daarmee menigmaal. Met 22-25 won WHV de derde set.

  De laatste set werd een pittige strijd. WHV nam brutaal de leiding met een goede servicereeks van Jennita Bovenschen. Daarentegen kwam HLB goed terug, door eveneens veel servicedruk te geven. Tessa Cluistra – libero bij meisjes A – werd in het spel gebracht om de verdediging te versterken. Het attractieve gevecht met lange rally’s werd besloten door HLB, die daarmee de wedstrijd naar zich toe trok.

  WHV staat momenteel op de elfde – een na laatste – plaats in de ranglijst en bevindt zich in de gevarenzone wat betreft degradatie. De dames uit Asperen zullen in de komende maanden nog hard aan de slag moeten om dat te voorkomen. Zaterdag 2 december speelt WHV om 17:00 uur in de Wiel in Asperen tegen Next Volley Dodrecht. Dordrecht staat momenteel op de vijfde plaats.

 • Heren 1 - WHV laat zich bijna verrassen

  De Asperense volleyballers waren afgelopen zaterdag te gast bij de Eindhovense Studenten Volleybalvereniging Hajraa. Op papier een makkelijke wedstrijd voor de heren van WHV. Hajraa bekleedde de tiende plek van de ranglijst terwijl de Asperense ploeg bovenin meedraait. Opnieuw bleken de heren echter moeite te hebben om de wedstrijd echt te maken. Hoewel de eerste set met veel gemak werd binnengehaald, verloor de ploeg de tweede en speelde een bijzonder moeizame derde set. Op karakter wist WHV de derde set nog binnen te slepen waarna de vierde geen problemen meer opleverde. Een 1-3 uitzege dus voor de ploeg uit Asperen.

  De eerste set hoefde WHV eigenlijk alleen maar met druk te serveren. Met name Wayne Hol en Stefan Arp scoorden veel op hun service en lieten Hajraa geen moment in hun spel komen. En kwam de passing een keer goed aan bij de spelverdeler dan werd er eigenlijk weinig mee gedaan. Met 15-25 pakte WHV een 1-0 voorsprong en dacht een gemakkelijke middag tegemoet te gaan.

  De tweede set liet Hajraa zich echter van een hele andere kant zien. De servicedruk ging omhoog en WHV kwam opeens onder druk te staan met hun side-out spel. De Asperense ploeg had aanvallend eigenlijk nog nauwelijks iets hoeven doen en had grote moeite om daarin hun ritme te pakken. De passing was slordig waardoor de middenspelers niet bereikt konden worden en alle druk op de buitenspelers kwam te liggen. En die kwamen nauwelijks langs het Eindhovense blok. Daarnaast zakte de service van de Asperense mannen naar een bedenkelijk niveau terug. Er werd te veel fout geserveerd wat de frustraties nog eens extra versterkte.

  De tweede set werd dan ook kansloos verloren alhoewel aan het eind van de set wel een kleine opleving zichtbaar was. Toch wist WHV dat aanvankelijk niet door te trekken. Ook de eerste helft van de derde set was weer veel te slordig waardoor de ploeg al snel tegen een 15 – 7 achterstand aankeek. Pas aan het eind van de derde set wist WHV zich te herpakken. Eindelijk werd er energie in het spel gelegd en werd de angst afgegooid. Met een stand van 22-17 leek het echter te laat om het tij nog te keren. Toch wist WHV zich de achterstand alsnog om te buigen. Aanvoerder Stefan Arp nam zijn ploeg prima op sleeptouw mede geholpen door een goede invalbeurt van Niels Reder. En zo werd de set alsnog met 24-26 op karakter binnengesleept.

  Daarna was het ook gedaan met de daadkracht bij Hajraa. WHV was weer bij de les en de zuiverheid was weer terug in het spel waardoor ook de midden weer volop dreiging had en er veel gemakkelijker gescoord kon worden. Met de 1-3 zege nam de ploeg vier punten mee naar Asperen en blijft voorlopig op de derde plek staan. Komende zaterdag speelt WHV thuis tegen hekkensluiter Volley2B. opnieuw een wedstrijd dus waar de ploeg zelf het spel moet maken.

 • Heren 1 - Week vol uitersten voor WHV

  De Asperense volleyballers hebben een wisselvallige week achter zich liggen. Vorige week woensdag speelde de ploeg nog een uiterst teleurstellende wedstrijd tegen het lager geklasseerde Vollido. Met een 4 – 0 nederlaag werd WHV vanuit Hendrik-Ido-Ambacht huiswaarts gestuurd. Zaterdag revancheerde de ploeg zich uitstekend tegen Volley-Zuid uit Rotterdam. In eigen huis knokte de ploeg zich naar een 4 – 0 winst toe waardoor WHV momenteel de derde plek op de ranglijst inneemt.

  De wedstrijd tegen Vollido was er één om snel te vergeten. WHV kwam veel te gemakzuchtig het veld in wat vervolgens meedogenloos werd afgestraft door de ervaren tegenstander. De Asperense volleyballers waren overal net een stap te laat. Hierdoor was het spel onzuiver was en vielen veel ballen onnodig op de Asperense helft. Overduidelijk een gebrek aan strijd en agressie.

  WHV had dus wat goed te maken afgelopen zaterdag. Ondersteund door het eigen publiek legde de ploeg veel meer energie in hun spel. En hoewel het spelniveau af en toe nog wel even wegzakte, bleef de ploeg knokken. Libero Joost de Jong had de verdediging veel beter staan dan de woensdag ervoor waardoor er meer lijn in spel zat. En in elke fase van de wedstrijd was er wel iemand die opstond om de belangrijke punten binnen te halen.

  In de eerste sets werd er veel gescoord via de middenaanvallers Brian en Wildrik van de Plassche en passer-loper Dwight Hol. In de derde set werd een achterstand omgebogen in een voorsprong door prima spel van onder meer Joeri van Wijk. Hij maakte in die fase zowel aanvallend, passend als serverend het verschil. In de vierde set stond aanvoerder Stefan Arp op om de ploeg er doorheen te slepen. En tijdens alle sets was er altijd René Roth op de diagonaal. Zodra de passing even moeizaam ging, kon spelverdeler Wayne Hol de bal altijd kwijt op hem in de wetenschap dat hij er nog wel iets van kon maken. Wayne Hol pakte zelf ook nog zijn punten mee door enkele goede servicereeksen.

  Daarnaast was het coachende duo John Kemp en Niels Reder ook lekker actief. Er kwam veel sturing van de zijlijn om de juiste focus te behouden, op de juiste plekken te serveren en voldoende aanvalsvariatie te brengen. Niels Reder kwam in de vierde set zelfs nog even zelf het veld in om wat rust te brengen in de verdediging. En zo werd duidelijk dat als iedereen vanuit zijn taak speelt met voldoende energie en agressie dat WHV voor iedereen lastige tegenstander kan zijn.

  Komende zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Hajraa op het programma. De Eindhovense studenten staan in de onderste helft van de ranglijst maar WHV weet inmiddels dat het zich niet kan  permitteren om tegenstanders te onderschatten.

 • Heren 1 - WHV op ervaring afgetroefd

  De Asperense volleyballers hadden afgelopen zaterdag City Bril Krimpen op bezoek. Dit beloofde vooraf een interessante ontmoeting te worden. WHV stond op een gedeelde tweede plek op de ranglijst met evenveel punten als de bezoekers die daar echter één wedstrijd meer voor nodig hadden. Tijdens de wedstrijd werd echter duidelijk dat de Asperense mannen het moesten afleggen tegen de ervaring die de ploeg uit Krimpen met zich meebracht. Met 1-3 wist WHV slechts één punt aan deze ontmoeting over te houden.

  WHV startte de wedstrijd met te weinig overtuiging. De servicedruk was te laag en aanvallend speelde de ploeg te voorzichtig. De ploeg uit Krimpen kwam dan ook niet in problemen en wist de eerste set zonder problemen binnen te halen.

  De tweede set kroop WHV wat meer uit zijn schulp. Trainer coach John Kemp bracht de niet geheel fitte René Roth in de ploeg waardoor er wat meer lijn in het spel kwam. Aanvallend kwam er meer variatie en overtuiging waardoor de druk op de tegenstander toenam. Omdat ook de service beter begon te lopen wist WHV de set binnen te halen en daarmee de stand weer gelijk te trekken. Waar iedereen daarna hoopte dat de Asperense heren deze lijn zouden doortrekken, volgde er echter een uiterst matige derde set.

  Er leek ineens nog maar weinig te lukken aan de zijde van de thuisploeg. Zelf had WHV maar weinig grip op de aanvallers van Krimpen. Elke bal die het net over kwam ging of via de handen van de blokkering uit of werd slecht verwerkt in het achterveld. En in plaats van harder te gaan werken, stonden de spelers steeds vaker naar elkaar te kijken en was er verwarring over wie welke bal moest pakken. Omdat ook de servicepass aan Asperense zijde terugviel werd het lastiger om zelf de side-out te spelen. Regelmatig stuitte WHV op de solide verdediging van de bezoekers die zich goed hadden ingesteld op het spel van de thuisploeg.

  Na de derde set redelijk kansloos verloren te hebben, herstelde de ploeg zich in de vierde set aanvankelijk prima. Sterker nog in de eerste helft van de set pakte WHV een voorsprong van drie tot vier punten en leek het op weg om een vijfde set af te dwingen. Toch zakte halverwege de set het niveau weer te ver terug. De thuisploeg werd rommelig en onzuiver en gaf het initiatief over aan de tegenstander die dat dankbaar aanpakte.

  Een leerzame wedstrijd voor de jonge Asperense ploeg. WHV laat zich nog wat te makkelijk uit balans brengen als de tegenstander de angel uit de ploeg weet te halen. Komende woensdag wacht echter alweer de volgende wedstrijd. Dan mag de ploeg op bezoek in Hendrik-Ido-Ambacht. En direct daarna op zaterdag volgt de thuiswedstrijd tegen Volley-Zuid uit Rotterdam.

 • Dames 1 - Dames WHV tonen spierballen tegen koploper

  Afgelopen vrijdag speelde het eerste damesteam van WHV tegen koploper HLB/Van Daal uit Den Dungen. Na een spannende strijd, met winst voor WHV in de eerste set en een tribune vol publiek, eindigde de wedstrijd in een 1-3 overwinning voor HLB. 

  Het team van WHV bestond deze wedstrijd uit elf spelers, aangezien de vijf vaste, talentvolle jeugdspelers door coach Niels Reder gevraagd zijn alle thuiswedstrijden mee te spelen. Lotte Kleijer begon met een plek in de basis en toonde haar waarde al snel na de start van de wedstrijd. Naast een mooi blok had zij aan het einde van de eerste set een lange serviceserie die WHV op een aanzienlijke voorsprong bracht. Servicedruk was sleutelwoord in de eerste set en bracht de ploeg uit Den Dungen vaak in moeilijkheden. Daarbij speelde WHV opportunistisch, omdat er in een wedstrijd tegen een koploper niets te verliezen valt. Met 25-20 trok WHV de eerste set naar zich toe.

  In de tweede set zette het aanvallende spel van WHV zich voort. Libero Natalie Smit speelde een voortreffelijke wedstrijd en leverde veel passes af, zette maar medeverdedigers op scherp en hield vele ballen van de vloer. Desondanks had HLB constant een kleine voorsprong waar WHV niet op wist in te lopen. De jonge ploeg uit Den Dungen werkte hard en voerde de opdrachten die vanaf de kant gegeven werden goed uit. Door gretigheid slopen er bij WHV juist wat meer foutjes in en zodoende eindigde de set in 19-25 in het voordeel van HLB.

  De derde en vierde set speelden de Asperense dames een goed spel, waar weinig op aan te merken was, maar het was niet zo aanvallend als in de eerste set. In deze sets bleek HLB toch een maatje te groot. Ze speelden constanter, meer geplaatst en de vaak lange rally’s besloten zij meestal in hun voordeel.

  WHV’s coach Niels Reder was na afloop erg tevreden over het spel van zijn dames en benadrukte het contrast met de wedstrijd van vorige week.

  Komende weken spelen de dames van WHV niet. Pas 25 november om 12:45 uur spelen ze weer, opnieuw tegen HLB van Daal, dit keer in Den Dungen.

 • Heren 1 - WHV komt te kort tegen koploper

  De Asperense volleyballers hadden afgelopen zaterdag koploper Volley Tilburg 2 op bezoek. Vooraf werd er nog gehoopt op een kleine stunt. Tijdens de wedstrijd moest WHV deze hoop echter laten varen. Hoewel de ploeg hard werkte, ontbrak de echte vorm. En tegen dit soort ploegen moet nu eenmaal alles kloppen om te kunnen winnen. Met 0-4 moest WHV alle punten aan Volley Tilburg laten.

  De eerste set ging nog het meest gelijk op. De Asperense ploeg kwam aardig uit de startblokken en wist het de bezoekers lastig te maken. Passend had WHV het spel goed op de rit en zo kon de Tilburgse verdediging worden geslecht. Met name Stefan Arp kwam aanvallend goed door in deze eerst set. Toch hield Volley Tilburg het gat klein. Aan het eind van de set werd een setpunt van WHV routinematig weggewerkt en daarna namen de bezoekers de regie over. Met 24-26 werd de Asperense ploeg op een 0-1 achterstand gezet en daarna verloor WHV de controle.

  Vanaf de tweede set zakte het vertrouwen weg en werd de passing minder zorgvuldig. De dreiging van WHV op het midden werd minder en minder waardoor het steeds lastiger werd om de goede blokkering van Volley Tilburg te omzeilen. Daarnaast had de Asperense ploeg geen passend antwoord op de aanvalskracht van zowel de passer-loper als de diagonaalspeler van de tegenstander. Met name blokkerend schoot WHV daarbij te kort.

  Eind tweede set bracht coach John Kemp zijn vaste spelverdeler Niels Reder weer binnen de lijnen. Dit na te zijn begonnen met het jonge talent Wayne Hol die zijn speelminuten moet pakken op dit niveau. Hoewel hij zeker niet onverdienstelijk speelde, kon de ploeg met Niels Reder weer terugvallen op de vaste patronen. Volley Tilburg bleef echter een maatje te groot. Aanvallend maakten de bezoekers nauwelijks fouten en WHV bracht te weinig servicedruk om dit te ontregelen. De Asperense ploeg had daarentegen veel meer moeite om aanvallend tot scoren te komen.

  Pas in de tweede helft van de vierde set leefde WHV weer wat op. Dankzij een goede servicereeks van Wildrik van de Plassche kwam de ploeg weer in de buurt van Volley Tilburg. De bezoekers schakelden echter bijtijds bij en wisten alsnog de set te beslissen en lieten WHV hiermee puntloos achter.

  Zaterdag 3 december is de eerstvolgende wedstrijd voor WHV. Dan mag de ploeg op bezoek in Ouderkerk aan de IJssel om aan te treden tegen Voleco een ploeg uit de middenmoot.

 • Dames 1 - WHV Dames 1 wint met 3-2

  Afgelopen zaterdag reisde het eerste damesteam van WHV af naar Oud-Beijerland om met 3-2 winst weer terug te keren naar Asperen.

  Het was een erg afwisselend en spannende wedstrijd. De eerste set begon goed voor WHV, na een mooie servicereeks van spelverdeelster Mirjam Steenis stond er een voorsprong van 0-10 op de borden. De set ging naar WHV (13-25), alles verliep soepel aan de asperse kant en het tweede damesteam van DVO biedde weinig weerstand. Dit was echter anders in de tweede set, beide kanten werkten hard en er was meer sprake van een wedstrijd. Na een spannende slotfase ging de set naar DVO (25-22).

  De derde set begon met een achterstand voor de asperse dames maar er werd hard gewerkt en er werden mooie aanvallen gemaakt van onder andere Bernadet Arendsen. Uiteindelijk lukte  het om de set binnen te slepen (21-25).

  Waar in de derde set WHV net een stapje meer zette, ging DVO DS2 in de vierde set net wat beter. De set ging naar DVO (25-20).

  Het was tijd voor de vijfde en ontzettend spannende set, intussen was de zaal volgelopen met DVO supporters en keek WHV aan tegen een 14-11 achterstand. Romy van Wijk moest onder hoge druk serveren, met een ace en 2 knalharde services bracht zij de stand terug naar 14-14. Het was alles of niks, WHV deed er alles aan om te winnen en dat lukte. De set (15-17) en daarmee de wedstrijd gingen naar WHV.

  Komend weekend speelt WHV DS1 geen wedstrijd.

 • Heren 1 - WHV kan voorsprong niet verzilveren

  De Asperense volleyballers hebben afgelopen zaterdag in Krimpen aan de IJssel een 3-2 nederlaag geleden tegen City Bril Krimpen. Een duel in de middenmoot van de derde divisie. WHV begon de wedstrijd met één punt voorsprong op de ranglijst. Door deze nederlaag bezetten beide ploegen nu de vijfde en zesde plaats op de ranglijst met 18 punten uit 7 wedstrijden.

  De wedstrijd kende twee gezichten. De eerste twee sets waren voor WHV. Dankzij een goede servicedruk bracht de ploeg het team van City Bril in problemen. De thuisploeg had dan ook moeite om aanvallend een vuist te maken. De Asperense verdediging kwam daardoor niet in grote problemen en zo kon WHV de rally vaak overnemen. Met gevarieerd spel wist spelverdeler Niels Reder de blokkering van de tegenstander te omzeilen. Met name Joeri van Wijk kwam in de beginfase van de wedstrijd veel tot scoren.

  Toch werd de eerste set nog even spannend door enkele goede servicereeksen van Krimpen. Gelukkig voor WHV vielen de laatste ballen goed en kwam de ploeg alsnog op een 0-1 voorsprong. De tweede set ging wat gelijker op maar was in de slotfase minder spannend. De Asperense equipe bouwde een kleine voorsprong op dankzij onder meer het goede aanvalswerk van Virgil in den Eng op het midden en Stefan Arp op de buitenkant. Laatstgenoemde wist uiteindelijk met enkele goede services de set veilig te stellen.

  Met een 0-2 voorsprong leek een overwinning een kwestie van tijd. Hier dacht City Bril echter anders over. De servicedruk ging omhoog en de verdediging van de thuisploeg werd steeds beter afgestemd op het aanvalsspel van WHV. De Asperense volleyballers kwamen daardoor steeds moeizamer tot scoren. Steeds vaker stuitten de aanvallers van WHV op het vijandelijke blok. En werd de bal er langs of over geslagen dan werd deze in het achterveld opgepakt. De Asperense verdediging kreeg daarentegen steeds minder grip op het aanvalsspel van Krimpen. Te vaak en te gemakkelijk vielen de ballen aan Asperense zijde op de grond en langzaam sloop de frustratie in het team. WHV kreeg het tij dan ook niet gekeerd en zag Krimpen op 2-2 komen.

  Toch lieten de volleyballers in de vijfde set een kleine opleving zien. Halverwege de set pakte de ploeg zelfs een voorsprong en leek het alsnog een overwinning te worden voor WHV. Te vroeg begon de machine helaas te haperen en stokte de productie weer. En zo ging de zege alsnog naar de thuisspelende ploeg.

  Volgende week ontvangt WHV thuis de huidige nummer 1 van de ranglijst Volley Tilburg 2. Het zou leuk zijn als de ploeg voor eigen publiek de koploper wat punten kan afsnoepen.

 • Heren 1 - WHV wint van hekkensluiter Tilburg

  De Asperense volleyballers pakten afgelopen zaterdag in eigen huis tegen Volley Tilburg 3 hun eerste 4-0 zege van dit seizoen. Ondersteund door het enthousiaste thuispubliek en op basis van hard werken en geloof in eigen kunnen werd Tilburg zelfs met 4-0 weer huiswaarts gestuurd. Daarmee pakte WHV vijf bijzonder welkome punten.

  WHV moest het afgelopen zaterdag helaas doen zonder routinier Wildrik van der Plassche. Zijn positie werd waardig opgevuld door René Roth, welke een plaag was voor de tegenstander. Het publiek zag afgelopen zaterdag een ploeg die met elkaar en voor elkaar wilde werken. En dat gaf iedere individuele speler het vertrouwen om zijn niveau te halen. WHV had controle over de passing en verdediging, waardoor alle aanvallers van Asperen veelvuldig konden scoren.

  WHV was in staat om de tegenstander dermate onder druk te zetten, dat de eerste drie sets door WHV werden gewonnen met 25-18, 25-19 en 25-17. Om de vierde set ook te winnen en dus het belangrijke vijfde punt binnen te halen, wist WHV dat het moest blijven samenwerken en met passie moest blijven strijden. Na een matige start van de vierde set stond WHV al snel 9-2 achter. Door te blijven geloven in eigen kunnen en door te strijden als leeuwen knokte WHV zich terug in deze set en was WHV in staat om net op tijd op gelijke hoogte te komen. Na een bloedstollende en spannende slotfase, wist WHV de laatste set te winnen met 29-27. Een prima teamprestatie dus van de ploeg uit Asperen en een mooie opsteker voor de komende wedstrijden.

  Door deze 4-0 overwinning stijgt WHV naar de zesde plek op de ranglijst. De volgende wedstrijd is op 12 november. Dan gaat WHV op bezoek bok City Bril Krimpen, de nummer zeven van de ranglijst. Dat beloofd dus een spannende wedstrijd te worden.

 • Dames 1 - Dames WHV onderuit in Nieuwendijk

  Afgelopen zaterdag speelde Dames 1 van WHV tegen het als tweede geplaatste Voltena uit Nieuwendijk. Dit jonge team is erop gebrand te promoveren naar de tweede divisie, terwijl de Asperense dames strijden om uit de degradatiezone te komen. Helaas voor het team uit Asperen werd de wedstrijd in een kleine anderhalf uur besloten met een 4-0 winst voor Voltena.

  De eerste set was WHV niet opgewassen tegen de aanvalskracht van Voltena. Aan de kant van WHV werd onvoldoende servicedruk gebracht om het de dames van Nieuwendijk moeilijk te maken. Aan het einde van de set stond er 25-12 op het scorebord. In de tweede set leek dit spel zich voort te zetten, maar de tweede helft van deze set wist WHV de achterstand terug te brengen tot slechts enkele punten. Twijfels ontstonden aan de kant van Voltena en een sterk blok van Eline Katerberg van WHV bracht nog meer onzekerheid bij de Nieuwendijkse aanvallers. Bij een stand van 20-16 keerde het tij echter weer en besloot Voltena de set met 25-17.

  De derde en vierde set had WHV het moeilijk. Een paar harde aanvallen van diagonaal Stefanie van Vliet konden het verschil niet maken. De vechtlust van de tweede set was met vlagen terug te zien, maar bracht onvoldoende antwoord op het spel van Voltena. Setstanden van 25-11 en 25-14 laten duidelijk zien dat WHV ook in de laatste twee sets weinig in te brengen had.

  Vrijdag 11 december a.s. speelt WHV thuis om 21:15 uur tegen Sterre-Voorwaarts uit Zuiddorpe.

 • Heren 1 - Opnieuw 4-0 zege WHV

  De heren equipe van de Asperense volleybalvereniging WHV raakt inmiddels op toeren. Na de moeizame seizoenstart werd voor de tweede week op rij een 4-0 overwinning geboekt. Dit maal was Jola Olympus uit Made het slachtoffer. Dankzij deze overwinning klimt de ploeg nu naar een zevende plek op de ranglijst.

  WHV kwam flitsend uit de startblokken afgelopen zaterdag en nam direct een voorsprong. De servicedruk lag hoog, verdedigend speelde de ploeg alert en ook de aanval draaide soepel. Toch kwam de ploeg uit Made echter langzaam beter in zijn spel. De servicedruk nam wat toe en met name blokkerend maakten de middenspelers van Jola het de aanvallers van WHV moeilijk. De Asperense volleyballers zagen de voorsprong verdampen en zo werd de slotfase uiteindelijk toch nog spannend. Dankzij onder meer de sterk spelende Rene Roth pakte WHV uiteindelijk toch de beslissende punten en stelde de eerste set met 25-23 veilig.

  In de rest van de wedstrijd was het eigenlijk gedaan met de spanning. De veerkracht bij Jola Olympus leek gebroken terwijl de Asperense machine op volle toeren draaide. Verdedigend pakte WHV veel op waardoor de bezoekende ploeg steeds meer fouten ging maken. De Asperense aanvallers scoorden daarentegen gemakkelijk op aangeven van de geroutineerde spelverdeler Niels Reder. Met twee keer 25-16 werden de tweede en de derde set binnengehaald en de overwinning veilig gesteld. In de vierde set walste WHV zelfs met 25-11 over Jola heen en bekroonde daarmee een prima wedstrijd.

  Komende zaterdag heeft WHV een vrij weekend en de week erna komt de nummer vijf van de ranglijst Volley Tilburg op bezoek in Asperen. Hopelijk kan de Asperense ploeg dan weer het energiepeil van afgelopen wedstrijd in de wedstrijd leggen.

 • Open Poort wint het WHV basisscholen volleybaltoernooi

  Afgelopen vrijdag is bij volleybalvereniging WHV het jaarlijkse volleybaltoernooi voor basisscholen gehouden. Het toernooi was dit jaar wederom een groot succes. Aan het toernooi namen 10 scholen met in totaal 23 teams deel. Dit betekent dat er die avond circa 140 kinderen uit de gemeente Lingewaal en omgeving actief waren op het volleybalveld.

  De finale ging dit jaar tussen de Noachschool uit Schoonrewoerd en de Open Poort uit Asperen. Vorig jaar had de Noachschool de beker in de wacht weten te slepen. In de spannende finale was dit keer de Open Poort sterker, waardoor zij zich de winnaar mochten noemen van het toernooi en daarmee de wisselbeker mee naar huis mochten nemen.

  Bijgevoegd: foto van winnaar Open Poort uit Asperen

 • Heren 1 - WHV breekt de ban

  De Asperense volleyballers pakten afgelopen zaterdag in eigen huis tegen Sliedrecht Sport hun eerste zege van dit seizoen. Ondersteund door het enthousiaste thuispubliek trok WHV de stijgende lijn van de afgelopen periode door. Op basis van hard werken en geloof in eigen kunnen werd Sliedrecht zelfs met 4-0 weer huiswaarts gestuurd. En daarmee pakte WHV vijf bijzonder welkome punten.

  De voorbereiding werd enigszins verstoord door een tweetal handblessures bij Sander Arp en Wildrik van de Plassche. Daarentegen was de ontspannen teammeeting op vrijdagavond bij trainer/coach John Kemp waardevol. Het publiek zag afgelopen zaterdag een ploeg die met elkaar en voor elkaar wilde werken. En dat gaf iedere individuele speler het vertrouwen om zijn niveau te halen. Rene Roth scoorde weer veelvuldig door hard geslagen smashes af te wisselen met slim geplaatste ballen. Stefan Arp was aanvallend zeer nuttig vanachter de drie meter en Vincent de Bie speelde sterk aan het net maar was ook verdedigend goed op dreef. Met daarbij opgeteld de servicedruk van Niels Reder en Virgil in den Eng werd het voor Sliedrecht een lastige middag.

  Sliedrecht Sport beschikt niet over sterke middenaanvallers maar heeft op de buiten en de diagonaal wel een tweetal kanonnen ter beschikking. Als die draaien, maken ze het elke ploeg lastig. WHV wist er echter voor te zorgen dat beide heren geen stempel konden drukken op de wedstrijd. Een prima prestatie dus van de ploeg uit Asperen en een mooie opsteker voor de komende wedstrijden. Komende zaterdag speelt WHV opnieuw thuis en dan kom Jola Olympus uit Made op bezoek. Een oude bekende van vorig seizoen waar het toen tot twee keer toe een spannende wedstrijd opleverde.

 • Heren 1 - WHV dichtbij stunt tegen koploper

  Tegen koploper ATAK’55 waren de Asperense volleyballers dichtbij hun eerste seizoenzege. Met Ewout de Jong weer terug in de basis kwam WHV goed uit de startblokken en wist de tegenstander te verrassen door veel durf en energie in het spel te leggen. Met veel servicedruk vanuit onder meer Stefan Arp en Virgil in den Eng werd het side-out spel van de tegenstander onder druk gezet. Mede hierdoor kon de verdediging onder leiding van de hard werkende libero Sander Arp veel ballen oppakken. De sterk spelende spelverdeler Niels Reder had zijn aanvallers vervolgens voor het uitzoeken. Met name Rene Roth op de diagonaal stak in goede vorm maar ook de combinatie op het midden met Wildrik van de Plassche draaide soepel.

  En zo pakte WHV in Waspik brutaal een 0-2 voorsprong en leek een stunt aanstaande. Helaas wilde ATAK’55 hier voor eigen publiek niet aan meewerken. Langzaam kwam de ploeg beter in de wedstrijd. De servicedruk aan de kant van de tegenstander ging omhoog en zakte daarentegen aan de zijde van WHV wat terug. De derde set ging dan ook vrij duidelijk naar ATAK maar de vierde set was wel weer gelijk opgaand. Daarbij had WHV net wat pech in deze set. Ballen die op een ongelukkig moment vanuit het andere veld het spel verstoorden en het geblesseerd uitvallen van Sander Arp. En zo ging deze set uiteindelijk toch nipt verloren en moest WHV uiteindelijk toch een vijfde set toestaan.

  In deze vijfde set leek het alsof WHV niet meer de energie kon opbrengen die het de rest van de wedstrijd had getoond. De ploeg kwam al vrij snel op achterstand door wat onzorgvuldigheden en daarmee was het pleit snel beslecht. Desondanks een wedstrijd die vertrouwen moet geven aan de Asperense equipe. Zeker ook dankzij de complimenten van het publiek van Waspik dat had genoten van de wedstrijd en het spel en de vechtlust van WHV. Komende zaterdag ontvangt WHV in eigen huis de nummer 2 uit de competitie Sliedrecht Sport.

 • Dames 1 - Dames WHV krijgen geen vat op de service van Odi, maar nemen door hard werken toch een puntje mee naar Asperen.

  Afgelopen zaterdag speelden de dames van WHV tegen Odi in Middelbeers. Na de gewonnen wedstrijd tegen Spivo, waren de dames vast van plan om ook nu weer alles te geven. Ze gingen daarom dan ook voortvarend van start. Er werd hard gewerkt. Libero Jolijn Onvlee raapte onmogelijke ballen van de grond. Tot 19-19 bleef het gelijk op gaan. Helaas hadden de dames daarna geen antwoord op de uitstekende service van Odi en werd de eerste set verloren met 25-19.

  Ook de tweede set begonnen de dames van WHV weer met frisse moed. Ondanks de verloren set werd er goed gespeeld. Diagonaal speler Stefanie van Vliet scoorde met harde ballen vanaf de 3 meter en passer-loper Bernadette Arendsen plaatste een prachtige bal precies in de hoek van het veld op positie 1. Op een stand van 14- 12 in het voordeel van Odi kwam de nummer 9 van Odi aan service. De dames van WHV hadden geen antwoord op deze service en keken binnen de kortste keren tegen een achterstand aan van 12-23. Passer loper Romy van Wijk scoorde nog een mooie bal via het blok van Odi. Helaas was het niet voldoende om het tij te keren. De set werd verloren met 25-14.

  De derde set liep WHV eigenlijk steeds achter de feiten aan. Het kreeg geen vat op deze set. De set werd kansloos verloren met 25-13.
  Toch bracht dit de dames van WHV niet van hun stuk. In de vierde en laatste set was er immers een nieuw kans en die werd met beide handen aangegrepen. Er werd vol overtuiging geserveerd en de controle over de service was vele malen beter. Wellicht te danken aan de tactische aanwijzingen van coach Wim van den Boomgaard. Er werd veelvuldig gescoord over de midden door zowel Wendy De Bie als Eline Katerberg. De stand liep gelijk op tot 20-20, waarop passer loper Celine Bloem een keiharde bal scoorde vanaf de buiten positie. Het bleef enorm spannend, maar de dames van WHV konden een punt mee naar Asperen nemen bij een eindstand van 24-26.

 • Heren 1 - Opnieuw 3-1 nederlaag WHV

  WHV is afgelopen zaterdag opnieuw tegen een 3-1 nederlaag aangelopen. Tegen titelkandidaat ZUVO in Zundert moesten de Asperense volleyballers hun vierde nederlaag op rij incasseren. Toch is er wel degelijk een stijgende lijn zichtbaar in het Asperense spel. En dat geeft hoop voor de komende wedstrijden.

  In de eerste set had WHV nog te veel moeite met de servicepassing om een goede side-out te spelen. Vanaf de tweede set kreeg de ploeg meer controle op de service van ZUVO en kwam de ploeg langzaam beter in zijn ritme. Helaas liet WHV eind van deze set te veel steken vallen zodat de tegenstander er met de winst van door kon. 

  De derde set leek uiteindelijk dan toch naar de Asperense ploeg toe te gaan. WHV kwam met verzorgd spel op een verdiende 16-21 voorsprong. Toen ging het echter alsnog mis. De passing kwam enkele keren wat minder verzorgd aan en ZUVO pakte verdedigend een paar mooie ballen op waardoor de stand gelijk werd getrokken. De spannende slotfase werd uiteindelijk met 32-30 in het voordeel van ZUVO beslist.

  De Asperense heren trokken het goede spel echter door in de vierde set en wisten deze wel te verzilveren. Al met al was het grootste verschil dat ZUVO iets zorgvuldiger was in de verdediging en meer servicedruk wist te brengen. WHV had duidelijk te veel moeite met de vrije lichte bal en serveerde te vaak uit.

  Komende zaterdag heeft WHV vrij en daarna mag de ploeg op bezoek in Waspik. De ploeg kan dan weer beschikken over Ewout de Jong die na een maand vrijwilligerswerk in Zuid-Afrika weer terug.

 • Dames 1 - WHV Dames pakken 5 punten in Groot-Ammers

  Zaterdag 8 november speelde de vrouwen van volleybalvereniging tegen het 2e team van Wik-Unive in Groot-Ammers. Helaas waren Petra Huijsen en Rianda Kroon-Kleppe nog geblesseerd, maar konden Diana den Otter en Bernadet Arendsen invallen.

  Na het beginsignaal moesten de dames even inkomen. Maar gelukkig na 10 punten waren de Asperense dames warm en kwamen ze tot scoren. Astrid Dhondt speelde de blokkering aan de andere zijde weg, waardoor de aanvallers vrij of met een halve blokkering konden aanvallen. De eerste set werd gewonnen met 16-25.

  Ook de tweede en derde set was WHV te sterk voor Wik Unive. Libero Jolijn Onvlee had het achterveld en de servicepass onder controle en de passes kwamen netjes aan bij de spelverdeler. Deze sets werden met 19-25 en 14-25 gewonnen.

  De vierde set werd Mirjam Steenis spelverdeler en had WHV duidelijk overmacht. Ook deze set werd met 9-25 gewonnen en haalde zo de volle winst.

  De eerst volgende wedstijd is op vrijdagavond 21 november 2014 te Zierikzee.

 • Heren 1 - Moeizame wedstrijd WHV

  De Asperense volleyballers speelden afgelopen zaterdag niet hun beste wedstrijd van het seizoen. Tegen het degelijk spelende Jola Olympus uit Made moest WHV zelfs alle sets aan de tegenstander laten. En zo liep de ploeg van trainer/coach Max Smidt tegen zijn eerste 0-4 nederlaag aan. En dat nog wel in eigen huis.

  De Asperense heren kwamen maar niet echt op toeren afgelopen zaterdag. Hoewel de start nog wel aardig was met enkele prima blokkeringen zakte het niveau snel weg. Mede overigens door wat snelle tactische aanpassingen aan de zijde van de tegenstander. Daarbij konden de middenaanvallers van WHV te weinig worden gebruikt en hadden de buitenaanvallers het bij vlagen zwaar om de verdediging van Jola te verschalken.

  De heren uit Made hadden beduidend minder moeite om de Asperense verdediging te slechten. De passing aan de zijde van Jola lag beter verzorgd en daarnaast bracht de ploeg aardig wat variatie in hard geslagen ballen en ballen die tactisch werden weggelegd. Zeker door de laatste categorie liet de Asperense equipe zich keer op keer verrassen.

  WHV heeft nu een paar weken vrij en kan die tijd gebruiken om te werken aan de passing en de verdediging. De volgende wedstrijd is pas op 29 november en dan moet WHV op bezoek in Bruinisse bij de nog ongeslagen koploper.

 • Uitslag CMV toernooi

  Op zaterdag 23 november mocht WHV weer een CMV toernooi organiseren. Weer ontzettend veel teams hadden zich aangemeld: 8 teams voor CMV niveau 2, 25 teams voor CMV niveau 3 en 11 teams voor CMV niveau 4. Super dat we iedere keer weer zoveel enthousiaste kinderen mogen ontvangen in de Schildkamp.

  Het toernooi was weer in twee rondes verdeeld. De eerste ronde speelde niveau 2 en 3 wedstrijdjes en in de tweede ronde was niveau 4 aan de beurt. De uitslagen per poule zijn hieronder te zien.
  Bij deze wil ik alle vrijwilligers bedanken voor hun inzet. Top dat er altijd mensen zijn die willen helpen! Het was weer een gezellig en sportief toernooi!

 • Algemeen - Uitslag + foto's basisscholentoernooi 2013

  Op vrijdag 15-11-2013 is bij volleybalvereniging WHV het jaarlijkse volleybaltoernooi voor basisscholen gehouden. Het toernooi was dit jaar wederom een groot succes. Aan het toernooi namen 12 scholen met in totaal 24 teams deel. Dit betekent dat er die avond circa 170 kinderen uit de gemeente Lingewaal en omgeving actief waren op het volleybalveld.

  Het was dit jaar een geheel Asperense finale die ging tussen de Open Poort en de Zandheuvel. In deze spannende finale was de Open Poort net iets sterker, waardoor zij zich de winnaar mochten noemen van het toernooi en daarmee de wisselbeker mee naar huis nemen. De wedstrijd om de derde plaats werd gewonnen door De Bloeiende Betuwe uit Rhenoy. 

 • Beker - Wij Houden vol in de Beker?

  De tweede ronde van het bekertoernooi staat 23 november 2013 op het programma. Zo wel het heren talententeam, dames 1 en heren 1 spelen op 23 november in Boekel. Op deze dag zal het heren talententeam het opnemen tegen VC Unitas H1 om 15.45 uur, Dames 1 om 12.00 uur tegen HORNERHOF/HHC DS 1 en heren 1 om 13.45 tegen Voleco H1.
   
  Helaas is het dames talententeam van WHV niet door de eerste ronde heen gekomen. De leuke en goede wedstrijd in de eerste ronde werd helaas verloren door de dames. Het heren talententeam is de eerste ronde wel doorgekomen, dit door het terug trekken van Podarwic H1. Zowel Dames 1 als Heren 1 waren de eerste ronde vrijgeloot.
   
  Het lijkt dus een leuke en gezellige WHV-bekerdag te worden in Boekel! Bij deze ben je van harte uitgenodigd om te komen kijken bij deze wedstrijden! Wanneer je geen vervoer hebt, kun je misschien wel meerijden met één van de teams. Geef dit dan even zo vroeg mogelijk en duidelijk aan bij de aanvoerders/trainers van deze teams.
   
  12.00 uur WHV DS 1 - HORNERHOF/HHC DS 1
  13.45 uur WHV HS 1 - Voleco HS1
  15.45 uur WHV HS 2 (talententeam) - VC Unitas HS 1
   
  Locatie:
  Sporthal de Burcht
  Bernardstraat 11
  5427 AM Boekel 
   
  Wellicht tot 23 november!!! 
 • Dames 1 - De ommekeer?

  7.30 stappen de eerste leden van dames 1 in de auto. Het is stil op de A15. Wat doen wij zo vroeg al op de weg denkt u? Nou dat vragen wij eenzame rijders ons ook af. Om 8.00 uur zijn we allemaal in Waardenburg voor een ontbijtje in de vergaderzaal van Niels. Na de eerste kopjes koffie en thee wordt het ons duidelijk waarom we hier zo vroeg aanwezig zijn. We krijgen van de trainers een pittig staaltje volleybal uitleg. Wie staat waar en wat zijn de afspraken. Onze verdediging staat of valt met onze blokkering is de belangrijkste les. Ik zal u verder niet vermoeien met alle afspraken die gemaakt zijn maar het mag duidelijk zijn dat we met deze informatie op zak aan de wedstrijd zijn begonnen.

  De reis naar het Brabantse Boekel is nog lang. Ter plaatse blijkt dat wij het thuisspelende team zijn en dus onze eigen tellers hadden moeten verzorgen??? Gelukkig hebben we daarmee wat assistentie van H1 gekregen die ook daar hun thuiswedstrijd moesten spelen (en ook geen tellers mee hadden genomen).

  De eerste 2 sets tegen promotieklasser Hornerhof uit Horn kenmerken zich in het zoeken en uitvoeren van de zojuist gemaakte afspraken. Het jonge en toppromotieklas meedraaiende team krijgt daardoor vleugels. De eerste set wint WHV met 26-24. De tweede set gaat verloren met 21-25. En dan begint het systeem langzaam te landen en start de WHV machine met draaien. Alle dames zetten hun beste beentje voor. Het moet gezegd; ‘dat blok van WHV draait fantastisch’!. Wanneer de blokkering niet scoort zit de verdediging precies goed zoals  ’s morgens afgesproken. Het collectief van WHV zegeviert nu wel. Lange rally’s worden gewonnen en twijfelballen in ons voordeel beslist. De derde set 25-23 is binnen.

  De 4e set maken we het nog even spannend. Er is moeite om het lange blok van Hornerhof te passeren en we beginnen de set met een achterstand van 2-7. Opeens is daar een klik in de hoofden van de WHV dames, “nu gaan we het doen”. De blokkering van Rianda en Petra gaat als een trein en de verdediging staat weer als een huis. Zo moet je dus winnen 25-20 is een overtuigende laatste set.

  Eer naar werken, het is gelukt!

  As. zaterdag spelen we om 12.30 in de Lockhorst in Sliedrecht. Dit jonge team van Nico Westerbeke is een goede bekende van een aantal van ons. We denken dat we een ommekeer hebben kunnen maken en we gaan dat ook as zaterdag in praktijk brengen. Komen jullie ons helpen?

 • Heren 1 - WHV vloert ongeslagen koploper

  De volleybalheren van WHV hebben afgelopen zaterdag in een spannende wedstrijd koploper Were-Di de eerste competitie nederlaag bezorgd. In het boeiende schouwspel gingen de kansen op en neer. Uiteindelijk gaf de miraculeuze ontsnapping van de Asperense volleyballers in de derde set de doorslag. WHV wist een achterstand van 17-23 uiteindelijk alsnog om te buigen in een 29-27 winst en kwam daarmee op een 2-1 voorsprong. Deze mokerslag kwam de ploeg uit Gemert niet meer te boven en zo kon WHV de wedstrijd met 3-1 in hun voordeel beslissen.

  De Asperense heren kenden een prima start tegen de bezoekers uit Gemert. Met een prima servicedruk en vlot aanvalsspel werd de druk op Were-Di opgevoerd. Dit samen met enkele goede blokkeringen zorgde ervoor dat WHV gemakkelijk bij de tegenstander wegliep. De eerste set werd dan ook een relatief eenvoudige prooi voor de ploeg uit Asperen.

  In de tweede set rechtte de koploper echter de rug. De servicedruk aan Asperense zijde zakte iets terug en daardoor werd de aanvalskracht van de ploeg uit Gemert duidelijk zichtbaar. Daarnaast schroefden de heren van Were-Di de servicedruk flink op wat het side-out spel aan Asperense zijde onder druk zette. In de slotfase kwam WHV nog wat dichterbij maar dat was onvoldoende om nog aanspraak te maken op de zege. De stand was waarmee gelijk getrokken zodat de wedstrijd weer helemaal open lag.

  De derde set leek een herhaling te worden van de tweede set maar mondde uiteindelijk uit in een waar spektakelstuk. De ploeg van trainer/coach Max Smidt beet zich vast in de set en knokte zich wonderbaarlijk terug. In de dankzij het aanwezige publiek sfeervolle ambiance startte WHV de inhaalrace vanaf een achterstand van 17-23. Het inbrengen van de jonge Virgil in den Eng pakte opnieuw goed uit. Hij pakte gelijk enkele punten voor de ploeg waarna de onvermoeibare aanvoerder Stefan Arp aan service kwam. Onder impuls van zijn service en het sterke aanvalsspel van Rene Roth kwam WHV punt voor punt terug in de set. De spannende slotfase werd uiteindelijk beslist door twee blokkades van routinier Wildrik van de Plassche.

  In de vierde set profiteerde WHV van de klap die Were-Di in de derde set had gekregen. Het energiepeil bij WHV lag hoog en zo kon de ploeg snel een voorsprong opbouwen. De sterk spelende Ewout de Jong liet zien hoe allround hij is geworden met zowel sterk passend als aanvallend werk. Spelverdeler Niels Reder bediende daarbij zijn aanvallers weer ouderwets op maat. En hoewel Were-Di tegen het einde van de set nog iets terugkrabbelde kwam de zege niet meer in gevaar. Een mooie overwinning voor WHV in een sportieve en aantrekkelijk wedstrijd.

  WHV – Were-Di: 3-1 (25-16, 21-25, 29-27, 25-19)

 • Dames 1 - Weer geen punten voor Dames WHV

  Afgelopen zaterdag speelde het eerste damesteam van WHV tegen de nummer drie in de ranglijst Next Volley Dordrecht. Net als vorige week lukte het de dames uit Asperen niet om een punt te behalen, het werd 0-4 voor Next Volley Dordrecht.

  Next Volley Dordrecht is reeds jaar en dag tegenstander van WHV, tegen wie altijd een leuke wedstrijd gespeeld kan worden. Het team bestaat uit enkele ervaren speelsters op leeftijd, aangevuld met jonge talentvolle speelsters. Deze combinatie zorgt voor technisch mooi volleybal, waar WHV altijd een goede, prettige tegenstander aan heeft. Eén van de ervaren speelsters in deze wedstrijd, Jadi Postema, speelde tot enige tijd terug bij Next Volley Dordrecht, maar maakte aan het begin van het huidige seizoen de overstap naar WHV. Hier speelt zij zeer verdienstelijk op zowel de passer-loper als de diagonaalpositie.

  Met enige ‘inside information’ kon WHV dus aan de wedstrijd beginnen. De stemming was goed en er werd in de eerste set opportunistisch gevolleybald. Next Volley bracht veel servicedruk in het spel, maar de passing van WHV verliep naar behoren, waardoor er goed aanvallend gespeeld kon worden. Tot halverwege de set ging het gelijk op en nam WHV zelfs geregeld een kleine voorsprong. Daarna slopen er foutjes in het spel van WHV, waar Next Volley efficiënt gebruik van maakte. De twee time-outs van WHV coach John Kemp brachten niet het gewenste resultaat en WHV verloor de set met 19-25.

  In de tweede set werkten de dames van WHV hard om de set in de wacht te slepen. Middelaanvalster Petra Huijssen werd erin gewisseld, waarmee er aanzienlijk meer lengte aan het net van WHV werd gebracht. Dit bleek een welkome versterking: menig aanval van Next Volley werd dankzij haar blok verijdeld. Desondanks kon WHV het verschil niet maken en kwam het ook in de tweede set net te kort: 19-25 voor Next Volley.

  De derde en met name de vierde set leken de Asperense dames de handdoek in de ring te gooien. De servicedruk van Next volley werd hoger en er ontstond onrust in de passing aan de kant van WHV. De positieve kant van het verhaal was de gretigheid van de speelsters aan de kant van WHV, maar dit werd tevens een valkuil: door deze gretigheid gebeurde het geregeld dat er ballen voor andermans neus werden gepakt wat niet tot het gewenste resultaat leidde. De dames aan het net speelden eveneens niet langer vrijuit en brachten te weinig aanvalsdruk om tot scoren te komen. Hoogtepunten in deze sets waren enkele aanvallen van Pia Dhondt die vanwege de snelle set-up van Astrid Dhondt door het blok van Next Volley geslagen werden en daar snoeihard op de grond belandden.

  Next Volley Dordrecht won de wedstrijd in Asperen met 0-4.

  Aanstaande zaterdag wordt er gespeeld voor het bekertoernooi, waarin WHV mag uitkomen tegen het lager geklasseerde Hornerhof/HHC uit Horn (Limburg).