Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Filter
 • Heren 1 - WHV schiet te kort

  Na de eerste competitiewedstrijd winnend te hebben afgesloten, moesten de Asperense volleyballers afgelopen zaterdag hun meerdere erkennen in de ervaren equipe van Volley Lek & IJssel. Zonder de geblesseerde Wildrik van de Plassche, ontbrak het WHV aan wisselmogelijkheden. Enkel de laatste set wisten de Asperense mannen winnend af te sluiten zodat er toch een punt mee naar huis kon worden genomen.

  Hoewel de naam op het wedstrijdformulier nieuw was, was de tegenstander dit niet. In Krimpen aan de IJssel stonden er aan de andere kant van het net enkel vertrouwde gezichten. Na de fusie tussen VC Krimpen en Voleco stond hier de oude equipe van VC Krimpen als tegenstander. Een team vol ervaring dat jarenlang op een hoog niveau heeft geacteerd en nog altijd moeiteloos meedraait op dit niveau. Vorig jaar verloor WHV daar middels een vijfsetter. Dit seizoen kwam WHV dankzij de krappe selectie niet verder dan 1 gewonnen set.

  In de eerste set leken de Asperense mannen nog op setwinst af te stevenen. Volley Lek en IJssel had zoals altijd even tijd nodig om op te gang te komen. Deze keer kwam de ploeg echter net op tijd op stoom om het tij nog te keren. En dus bleken een goede start en een mooie voorsprong niet genoeg voor WHV om de set binnen te halen. Rond de 20 stokte de score aan Asperense kant. De tegenstander had door hoe WHV speelde en stelde de verdediging hier prima op in. Daarnaast wisten ze zelf beter de Asperense blokkering te omzeilen.

  Na het verlies in de eerste set, werd de tweede set een hele makkelijke prooi voor de thuisploeg. WHV kon te weinig snelheid en variatie in de aanval brengen waardoor de lange en ervaren blokkering van de tegenstander hier steeds goed bij zat. En als de bal al langs de blokkering kwam dan stond het achterveld meestal op de goede plek. De overtuiging en energie leek hierdoor volledig weg te zakken met als gevolg een 25-12 nederlaag in deze set.

  De derde set toonde de ploeg echter wel karakter. Hoewel het nog altijd moeizaam tot scoren kwam, knokte WHV wel hard voor de punten. Helaas waren er nog te veel servicebeurten van de thuisploeg waar het net even te lang duurde voordat het punt gescoord kon worden. Met het verlies van de derde set (25-21) was de nederlaag een feit. Maar het knokken leverde uiteindelijk wel de winst in de laatste set op. De Asperense mannen zetten de opgaande lijn voort en wisten een aardige voorsprong op te bouwen in deze vierde set. Heel even leek het of het scenario uit set 1 zich ging herhalen maar nu wisten de Asperense mannen wel door te zetten. Met 23-25 werd er in ieder geval 1 punt veilig gesteld.

  De volgende wedstrijd is tegen Next Volley Dordrecht. Op vrijdagavond 21 oktober speelt WHV dan om 21.30 zijn eerste thuiswedstrijd.

 • Volleybalvereniging WHV heeft 3 jubileumleden en dankt bestuursleden

  Volleybalvereniging WHV uit Asperen vierde afgelopen week tijdens de Algemene Ledenvergadering drie keer een 25-jarig lidmaatschap met jubileumleden: Kees Bakker, Leo Dankers en Mirjam Steenis. We zijn deze leden dankbaar voor 25 jaar lidmaatschap en vrijwilligerswerk wat zij hebben gedaan en nog steeds doen. 

  Daarnaast heeft het bestuur afscheid genomen van bestuursleden Gert-Jan van Lier en Sander Arp. Sander heeft maar liefst 15 jaar deelgenomen aan het bestuur van WHV en was met name het gezicht en aanspreekpunt voor onze sponsoren. Sander blijft actief binnen de vereniging in andere vrijwilligerscommissies. Gert-Jan van Lier neemt afscheid van het bestuur als penningmeester en wordt opgevolgd door Lianne Dhondt.

   

 • Heren 1 - Nipte nederlaag voor heren WHV

  Na 2 zeges op rij liepen de volleyballers van WHV vorige week woensdag tegen hun eerste nederlaag van dit seizoen aan. Uit in Krimpen aan de IJssel werd na een spannende vijfsetter met 3 – 2 verloren. Na drie gespeelde wedstrijden staan de heren van WHV voorlopig op een keurige tweede plek op de ranglijst.

  Vorige week woensdag mochten de Asperense volleyballers om 21 uur aantreden tegen City Bril Krimpen. Een tegenstander die de ploeg inmiddels goed kent en waar al menig duel mee is uitgevochten. Een team dat bestaat uit ervaren rotten die goed in staat zijn om de wedstrijd te lezen en hun spel aan te passen aan dat van de tegenstander. Dat bleek ook afgelopen wedstrijd weer. De thuisploeg gebruikte de eerste set om op gang te komen en om te zien hoe WHV ook al weer speelde. Die eerste set ging dan ook met ruime cijfers naar WHV. Met een goede servicedruk en prima side out spel kwamen de Asperense volleyballers gemakkelijk op een 0-1 voorsprong.

  In de tweede en derde set waren de rollen echter omgekeerd. City Bril wist zich verdedigend goed in te stellen op het Asperense spel en kwamen zelfs steeds makkelijker tot scoren. En zo moesten de Asperenaren in de vierde set vol aan de bak om er nog een vijfde set uit te slepen. En hoewel de thuisploeg WHV in de slotfase het vuur nog even na aan de schenen wist te leggen, dwongen de Asperense mannen toch een vijfde set af. En dat was een prima prestatie tegen deze altijd lastige tegenstander.

  Hoewel WHV met goede hoop startte aan deze beslissende set was het toch de thuisploeg die direct het initiatief pakte. Opnieuw had WHV moeite om tot scoren te komen en konden de aanvallers van WHV niet echt een vuist maken. En ondanks het feit dat de ploeg hard werkte en verdedigend veel wist te pakken, was het toch vaak City Bril dat aan het langste eind trok. En zo zagen de Asperense mannen de winst uiteindelijk naar de thuisploeg gaan. Al met al waren de heren van WHV niet ontevreden met dit resultaat in een uitwedstrijd op een doordeweekse avond. WHV speelt zijn volgende wedstrijd pas weer op zaterdag 6 november. Dan ontvangt WHV in eigen huis VCN uit Capelle aan de IJssel.

 • Heren 1 - Prima uitoverwinning WHV

  De Asperense volleyballers waren afgelopen weekend te gast in Rotterdam. Op een steenworp afstand van de kenmerkende Rotterdamse kubuswoningen trof WHV daar gastheer RVC Libanon. Waar de ploeg het daar in de afgelopen jaren altijd lastig had, pakte WHV hier deze keer een vrij eenvoudige overwinning. Alleen de laatste set ging uiteindelijk met 30-28 naar de tegenstander. Met 9 punten uit twee wedstrijden bekleedt WHV momenteel een keurige tweede plaats op de ranglijst.

  Peer de Jong die als hoofdcoach optrad vanwege de afwezigheid van Mirjam Steenis gaf de mannen een duidelijke opdracht mee. Geniet van elk moment dat je in het veld staat want elke wedstrijd kan in de huidige omstandigheden de laatste zijn. En die boodschap leek aan te komen. De Asperense equipe stond ontspannen in het veld en straalde plezier uit. Het eigen side-out spel was goed verzorgd aan de kant van WHV. De passing kwam over het algemeen goed aan bij spelverdeler Niels Reder. En daardoor kon hij het aanvalsspel prima spreiden om zo de blokkering van RVC Libanon te omzeilen. En dat lukte prima. Zeker Joeri van Wijk wist meerdere malen te profiteren van het feit dat hij slechts één blokkering tegenover zich had.

  Daarnaast wist WHV met de eigen service voldoende druk te zetten. Elke set kende wel enkele directe servicewinners en killblocks. Met name René Roth wist de vijandelijke aanval enkele keren prima af te blokken. Daarnaast was ook de verdediging alert. Niels Reder hield veel korte, tactische ballen van de grond. En waar er aanvankelijk veel ballen diep in het achterveld vielen, werden die ook steeds beter opgepakt. De lastige ballen konden altijd richting passer-loper Joost de Jong of diagonaal speler René Roth die er wel raad mee wisten. Of als verrassing naar één van de middenaanvallers Stefan Arp, Jonathan Heijting en Wildrik van de Plassche.

  Met dit recept wist WHV de eerste drie sets te winnen en was de overwinning veilig gesteld. De vierde set moest de kers op de taart worden maar de ploeg wist het bonuspunt niet te verzilveren en moest het eerste set verlies van dit seizoen incasseren. WHV mocht het zichzelf aanrekenen. De Asperense volleyballers lieten de teugels even vieren en dat moet je niet doen bij een ploeg als RVC Libanon. Die roken hun kans en gooiden er een schepje bovenop. WHV probeerde bij te schakelen maar even ging het niet meer vanzelf. Toch wist de ploeg het tij nog bijna te keren. Vanaf 23-19 werd er een inhaalrace opgestart die de inleiding vormde tot een bijzonder spannende slotfase. Beide ploegen kregen uiteindelijk kansen om te set binnen te halen maar het was de thuisploeg die met 30-28 het beslissende punt wist te maken.

  Komende zaterdag hoopt WHV in eigen huis de degens te kruisen met Sliedrecht Sport. Maar met de huidige opmars van COVID-19 is het maar de vraag of de competitie door kan gaan. Dat zal deze week duidelijk worden.

 • Dames 1 - DVO DS 1 – WHV DS 1

  Op zaterdag 10 oktober mocht het eerste damesteam van WHV weer een uitwedstrijd spelen. Dit keer reisden ze af naar Oud-Beijerland. De WHV'ers vertrokken vol goede moed en hadden er weer zin in. Ondanks het harde werk van de dames konden ze niet alle vijf de punten mee terug nemen naar Asperen, het werd 3-2 voor DVO. 

  In de openingsset van de wedstrijd begon DVO meteen sterk. WHV maakte in het begin weliswaar een paar mooie punten, maar toen kwam er een sterke servicereeks van DVO. Ook de time-out van coach Ralph Sap mocht niet baten. DVO bleef sterk serveren, en er waren te veel eigen fouten aan de kant van WHV. In de rally’s bleek het lastig om te scoren en af en toe een puntje voor de dames uit Asperen was op dat moment het hoogst haalbare. De club uit Oud-Beijerland maakte het snel af met een listig balletje: 25-17. 

  De tweede set begon een stuk spannender. Het ging erg gelijk op tussen de twee teams. Aan beide kanten werden er erg mooie punten gemaakt. Al snel liep WHV uit, door onder andere goede passing en verdediging van libero Tessa Cluistra. Echter kwam DVO toch nog terug door een goede reeks aan services. Aan het einde van de set werd het nog heel spannend, maar mede door de steady service van Irene Bijl wisten de dames van WHV het op het nippertje af te maken 25-23 voor WHV. 

  Ook in de derde set begon het eerste damesteam van Asperen goed. Er werd secuur gespeeld. Met drie killblocks achter elkaar van Esther Hoppesteyn zat de feeststemming er duidelijk goed in bij WHV. De servicedruk lag hoog en de dames gingen voor elke bal, waardoor ze snel uitliepen naar een voorsprong van vijf punten. Echter kwam DVO toch weer terug en zelfs op voorsprong. Er werd een time-out genomen aan de kant van WHV, maar het was eigenlijk al te laat. Er werd nog steeds geknokt voor ieder punt, maar DVO wist het toch zelf af te maken via een harde bal door het midden. Het wordt 25-21 voor het team uit Oud-Beijerland.

  De vierde set lijkt in het begin erg spannend te worden, maar al snel loopt WHV uit. Een geweldige servicereeks van Lotte Kleijer en hard werken leken het te doen voor de dames. Ze pakten een erg grote voorsprong van maar liefst 9 punten en wisten deze goed te behouden. De dames trekken deze set snel naar zich toe met 25-14. WHV maakte zich snel op voor de allesbeslissende set. Beide teams waren erg gretig in deze vijfde set. De ballen werden door beide teams van de grond geraapt en gescoord. Maar dan slaat het noodlot toe: DVO komt wéér met een sterke service en weet veel te scoren in de rally’s. Ze nemen de leiding en WHV komt hier niet meer goed onderuit. DVO maakte het hard af met 15-10 en wist zo de wedstrijd met 3-2 te winnen. 

  Zaterdag 17 oktober komen de dames van WHV weer thuis in actie, maar dan tegen RVC/Libanon ’50 DS 2.

   

   

   

 • Toernooi en activiteitenkalender WHV

  Toernooi en activiteitenkalender WHV

  Iedereen zal het erover eens zijn dat de afgelopen 6 maanden erg bijzonder zijn geweest door het corona-virus. Het volleybalseizoen kwam plotseling stil te liggen en alle evenementen werden geannuleerd. Ook het nieuwe volleybalseizoen begint zorgelijk met een oplopend aantal corona-besmettingen en strengere maatregelen vanuit de overheid. 

  Als TAC houden we de ontwikkelingen in de gaten en proberen we hier zo goed mogelijk mee om te gaan. Het eerste evenement van dit seizoen: Beach Beer Burgers hebben we helaas al moeten overslaan. En het eerstvolgende toernooi, het Bedrijventoernooi, stellen we vanwege de huidige corona-regels uit. 

  Hoe dit seizoen zich verder ontwikkelt is moeilijk te voorspellen. Daarom hebben we per toernooi een GO/NOGO moment bepaalt. Op dat moment beslissen we of het toernooi door kan gaan, of er extra maatregelen nodig zijn (minder deelnemers bijvoorbeeld) of dat het toernooi niet past binnen het dan geldende corona-beleid. De nieuwe kalender, inclusief GO/NOGO momenten ziet er als volgt uit: 

  • 5 september: Beach Beer Burgers--> canceld
  • 13 november: Bedrijventoernooi--> uitgesteld naar 26 maart 2021 (voorlopige datum)
  • 30 december: oliebollentoernooi
   • GO/NOGO: ma 7 december
  • 29 januari: basisscholentoernooi --> gaat voorlopig door, vooraf scholen vragen naar animo
   • GO/NOGO: ma 4 januari
  • 13 februari: CMV-toernooi --> afhankelijk van NeVoBo
  • 13 maart: Familietoernooi
   • GO/NOGO: ma 22 februari
  • 26 maart: Bedrijventoernooi --> voorlopige datum
   • GO/NOGO: ma 1 maart
  • 16 april: Recreantentoernooi
   • GO/NOGO: ma 29 maart
  • 16 juni: Afsluitend toernooi
   • GO/NOGO: ma 31 mei
  • 2 juli: Beach Bedrijventoernooi
   • GO/NOGO: ma 7 juni

  Wij zullen jullie op de hoogte houden van eventuele aanpassingen op de kalender. Bij vragen kunnen jullie mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Mail of app ons ook als je input hebt hoe we met de toernooien om kunnen gaan. We nemen jullie ideeën en meningen graag mee in de afwegingen!

  TAC WHV
  Daniël, Bart, Tjebbe, Peter

 • WHV Bingo

  Op 25 oktober organiseert WHV voor de tweede keer in haar geschiedenis een Bingo. De Bingo vindt plaats in cafetaria in de Wiel en is verdeeld over 6 rondes, 5 reguliere rondes en 1 superronde. In alle rondes zijn 3 prijzen te verdienen. Tijdens de reguliere rondes wordt gespeeld om een totaal van € 50,- en tijdens de superronde spelen we om de hoofdprijs van € 250,-. Daarnaast zijn er nog leuke verrassingsprijzen te winnen.  

  Van te voren inschrijven is verplicht. Dit kan op www.wijhoudenvol.nl/bingo of door in te schrijven aan de bar van cafetaria De Wiel. Het inschrijfgeld is € 15,- per 6 kaarten(voor iedere ronde 1)  Het is toegestaan om met meerdere kaarten tegelijk te deel te nemen, uiteraard tegen betaling.

  En wat helemaal mooi is: Tijdens de Bingo verzorgt Cafetaria De Wiel lekkere luxe hapjes!

 • Bedrijventoernooi bij Volleybalvereniging WHV Asperen!

  Voor alle sportieve bedrijven en organisaties in de regio organiseert WHV een volleybaltoernooi op vrijdag 15 november. 

  Kom op een informele manier in contact met andere bedrijven in de regio. Zorg dat u er bij bent en wellicht staat de wisselbeker binnenkort bij u op kantoor! 

  Het toernooi start om 19:30 uur en wordt gehouden in Sporthal De Wiel in Asperen. Meer informatie of direct aanmelden? Kijk op www.wijhoudenvol.nl/bedrijventoernooi

 • Dames 1 - Eerste nederlaag van het seizoen voor WHV Dames 1

  Na een weekend zonder competitiewedstrijd mochten de volleybaldames uit Asperen afgelopen zaterdag weer aan de bak, dit keer tegen Atak’55 Dames 1. In Waspik werd de wedstrijd verloren met 3-1 (25-20, 25-23, 25-13 en 22-25). 

  Vol goede moed vertrokken de Asperense volleybaldames richting het Brabantse Waspik. De dames uit Waspik waren een onbekende tegenstander voor WHV. Al gauw werd duidelijk dat Atak’55 Dames 1 een flinke kluif zou worden, aangezien de gemiddelde lengte van de Waspikse dames indrukwekkend te noemen was.

   De lengte van de tegenstander maakte het voor WHV erg lastig om hun eigen spel te spelen. Na een aantal sterke blokkeringen en servicereeksen van Atak’55 sloop de onzekerheid in het spel van WHV. In de tweede set liet WHV-coach Ralph Sap de 16-jarige diagonaalspeelster Marit Herold debuteren om nieuwe energie in het team te brengen. Zij is al de derde debutant van het huidige seizoen bij WHV Dames 1 en liet een goede indruk achter. Helaas was de ploeg uit Asperen niet in staat de druk bij de tegenstander te leggen. Hierdoor gingen de eerste drie sets naar de dames uit Waspik. 

  Mede dankzij de altijd enthousiaste en luide aanmoedigingen van de volle reservebank van WHV, werd de wedstrijd alsnog positief afgesloten. Onzekerheid werd aan de kant geschoven en er werd duidelijk beter spel laten zien. Hierdoor werd er toch nog een punt meegenomen naar Asperen. 

  De eerstvolgende wedstrijd spelen de dames 19 oktober tegen Condor Dames 1 uit Kaatsheuvel in thuisbasis De Wiel.

 • Dames 2 - WHV dames 2 grijpt koppositie

  Het tweede damesteam van volleybalvereniging WHV is het nieuwe seizoen uitstekend begonnen. WHV Dames 2, uitkomend in de eerste klasse, heeft haar eerste vier competitiewedstrijden gewonnen. Afgelopen zaterdag won het team met 4-0 van de dames van AVVA uit Ameide (25-9, 25-16, 26-24, 25-21). Daarmee heeft het team de eerste positie op de ranglijst in handen. 

  Flitsende start
  Met een volledige selectie begon WHV D2 voortvarend aan de wedstrijd. Dankzij de goede passing van libero Inge Schreuders waren met name de middenspeelsters Lineke Verhoef en Hadassa Bakker in staat om veel punten te scoren. WHV hield het tempo hoog en speelde daarmee de verdediging van de tegenstander uiteen. De set werd overtuigend gewonnen (25-9). In de tweede set ging WHV verder waar het gebleven was. Dankzij rake klappen van diagonaalspeelster Rianne Warsen en middenspeelster Evelyn Moret werd ook deze set eenvoudig binnengehaald (25-16). 

  Moeilijker scoren
  In de derde set maakte de goed spelende spelverdeelster Debora van Zandwijk plaats voor Astrid Dhondt, die zowel aanvallend als op de spelverdeelpositie goed uit de voeten kan. Daarnaast maakte ook Georgette van Arendonk haar rentree na enkele maanden afwezigheid. WHV had deze set veel meer moeite met AVVA en liep verdedigend achter de feiten aan. De hele set keek WHV tegen een kleine achterstand aan. Op het allerlaatste moment serveerde Astrid Dhondt WHV toch nog naar de setwinst (26-24). De laatste set liep WHV snel uit naar een comfortabele 21-11 voorsprong, maar verzuimde het team door te drukken. AVVA kwam door sterk verdedigend werk terug tot 21-19, maar uiteindelijk waren het de rake klappen van de jonge, talentvolle Britt van Lier en de slimme geplaatste ballen van Diana den Otter die het team op tijd de winst bezorgden (25-21). 

  De 4-0 winst betekent dat WHV vijf punten mag bijschrijven en uitloopt op een aantal naaste concurrenten. Op 26 oktober gaat WHV D2 op bezoek bij City Bril Krimpen om daar haar leidende positie op de ranglijst te verdedigen

 • Heren 1 - Eenvoudige thuisoverwinning WHV

  De Asperense volleyballers kenden afgelopen zaterdag een relatief eenvoudige middag. RVC Libanon uit Rotterdam was op bezoek in de Asperense sporthal. De bezoekers konden aanvallend niet echt een vuist maken. Met 4-0 pakte WHV dan ook de volle winst en daarmee bekleedt de ploeg voorlopig de eerste plek op de ranglijst. En daarmee kent de Asperense equipe vooralsnog een prima seizoenstart.

  De eerste drie sets verliepen eenvoudig voor de Asperense ploeg. De servicedruk was opnieuw goed op orde en zorgde ervoor dat de tegenstander moeite had om de sideout te spelen. Elke set waren er wel enkele directe servicepunten. Daarnaast pakte WHV ook met de blokkering punten en stond de verdediging paraat om de ballen vanuit het achterveld op te pakken. De Asperense aanval functioneerde daarentegen prima. Harde ballen werden afgewisseld met tactisch geslagen aanvalsballen en zowel op de midden als op de buitenkant had spelverdeler Niels Reder scorende spelers tot zijn beschikking. En zo kwam WHV met 25-15, 25-16 en 25-11 gemakkelijk op een 3-0 voorsprong.

  De vierde set kostte wat meer moeite. De concentratie werd langzaam minder en er slopen wat slordigheden in het spel. Ook de service werd net iets minder moeilijk en ging af en toe fout. RVC kon daardoor lang bijblijven. Toen de bezoekers boven de 20 kwamen zag coach Peer de Jong zich zelfs even genoodzaakt om de eerste time-out van de wedstrijd te nemen voor WHV. Dat had het gewenste effect. De tegenstander serveerde fout na de time-out en de Asperense volleyballers konden het karwei daarna met 25-22 afmaken.

  Dankzij deze overwinning klimt de ploeg nu naar een eerste plek op de ranglijst. Met nog slechts drie gespeelde wedstrijden zegt dat nog niet alles maar het is in ieder geval een mooie start. De Asperense mannen hebben nu een vrije zaterdag waarna op 2 november de thuiswedstrijd tegen OKK’70 uit Hardinxveld, de huidige nummer 5 van de ranglijst, op het programma staat.

 • Heren 1 - Opnieuw uitzege voor WHV

  Afgelopen donderdagavond speelden de Asperense volleyballers hun tweede wedstrijd van dit seizoen. Om 19.30 mocht WHV zich melden om de degens te kruisen met Volley Zuid. Na eerst de avondspits te hebben overwonnen was daarna Volley Zuid aan de beurt. De ervaren Rotterdamse ploeg werd met een prima servicedruk onder de duim gehouden wat resulteerde in een mooie 1-3 overwinning.

  Ondanks het lastige tijdstip kwam WHV uitstekend uit de startblokken. Aan de hand van een goede servicedruk van onder andere Joeri van Wijk werd het de thuisploeg erg lastig gemaakt om tot een goede aanval te komen. Volley Zuid strandde dan ook met regelmaat op de eerstelijns verdediging van WHV. Met name de lange René Roth blokte de tegenstander meerdere malen meedogenloos af. En als de ballen langs de blokkering kwamen, stond het achterveld paraat om deze op te pakken. Vervolgens had spelverdeler Niels Reder ruime keuze. Een snelle middencombinatie met aanvoerder Stefan Arp, passer-loper Joost de Jong bedienen op de linksvoor of de bal naar diagonaalspeler René Roth. Allen kwamen gemakkelijk tot scoren. En zo werd de eerste set met 13-25 een gemakkelijke prooi voor WHV.

  De tweede set kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd. Volley Zuid kreeg iets meer grip op de aanval en service van WHV. Toch maakte de Asperense ploeg nog altijd minder fouten dan de Rotterdammers zodat ook de tweede set naar WHV ging. Dat was in de derde set niet het geval. De servicedruk zakte fors terug en er sloop even wat onzekerheid in het aanvalsspel van WHV. Ballen werden opeens uit of in het net geslagen. Halverwege de set krabbelde de ploeg wel weer wat op omdat het vanuit de ontspanning bleef spelen. De derde set was echter voor Volley Zuid.

  De vierde set die volgde ging redelijk gelijk op. Trainer / Coach Mirjam Steenis draaide de opstelling drie plaatsen door om de thuisploeg weer even wat in verwarring te brengen. En dat pakte aardig uit. Omdat WHV in het achterveld af en toe wat steekjes liet vallen, kon de ploeg niet echt afstand nemen. Toen ook het ook aanvallend even wat haperde schakelde spelverdeler Niels Reder over op een andere tactiek. De ballen op middenspeler Wildrik van de Plassche werden een tempo lager en een fractie hoger gespeeld. Een tactiek die prima uitpakte. En omdat de Asperense ploeg het hoofd prima koel hield eind van de set werd de overwinning met 23-25 binnen gehaald. Zo blijft de ploeg vooralsnog ongeslagen.

  Komende zaterdag speelt WHV de eerste thuiswedstrijd. Om 18 uur ontvangt de ploeg dan het Rotterdamse RVC Libanon.

 • Heren 1 - WHV laat overwinning glippen

  De Asperense volleyballers waren afgelopen zaterdag te gast in Bleskensgraaf. Tegen het lager geklasseerde SNA toonde WHV twee gezichten. Uiteindelijk kon de ploeg een prima start niet doortrekken tot het einde. Een 1-2 voorsprong bleek niet genoeg om de overwinning veilig te stellen. In het slot van de wedstrijd zakte het niveau ver terug waardoor WHV genoegen moest nemen met een 3-2 nederlaag.

  Tijdens de eerste set leek het een gemakkelijke klus voor de Asperense ploeg te worden. Spelverdeler Niels Reder zette direct de toon door SNA met een goede service onder druk te zetten. De thuisploeg kwam slechts moeizaam tot scoren zeker omdat er ook nog eens een goede blokkering stond aan Asperense zijde. Met name de lange René Roth was in deze fase lastig te passeren aan het net. In rap tempo liep WHV hierdoor weg van de tegenstander en pakte met 11-25 de eerste set.

  De tweede set verliep moeizamer. WHV leverde aan scherpte in na de makkelijke winst in de eerste set. SNA daarentegen stelde zich steeds beter in op het spel van WHV. Toch kwamen de Asperense mannen aanvankelijk nog wel op een ruime voorsprong. Dankzij een hogere servicedruk en goed verdedigend werk kwam SNA terug tot 22-22. Toen stokte de productie aan de kant van WHV volledig. De hoofdaanvaller van SNA bleek echter net op stoom te komen. Driemaal achter elkaar kwam hij tot scoren en bracht de stand weer in evenwicht.

  In de derde set herstelde WHV zich echter prima. De ploeg nam weer meer initiatief en wist zowel aanvallend als serverend meer druk te brengen. Dit werd mede mogelijk gemaakt door de passing die zuiver genoeg was voor spelverdeler Niels Reder om variatie in de aanval te kunnen brengen. En zo kon WHV de tegenstander weer zijn wil opleggen. Met 17-25 werd de derde set een prooi voor de Asperense volleyballers en leken ze op weg naar een 1-3 overwinning.

  Helaas wilde SNA daar niet aan mee werken. Waar WHV leek te denken de wedstrijd al beslist te hebben, schakelde de thuisploeg juist een versnelling bij. De servicedruk ging omhoog en SNA liep verdedigend misschien wel twee stappen harder. Dit leek de Asperense ploeg te verlammen. De ballen moesten vanwege een mindere passing steeds vaker naar de buitenaanvallers die echter moeizaam tot scoren kwamen. Te vaak werden de aanvalsballen opgepakt door de verdediging van SNA. En dat terwijl de ballen aan Asperense zijde steeds makkelijker op de grond vielen of heel slordig werden verdedigd. Zowel positioneel als qua focus klopte het niet aan de kant van WHV. En in plaats van harder te gaan werken leek de vechtlust alleen maar verder af te nemen. En zo wist SNA op karakter de vierde en vijfde set en daarmee de overwinning binnen te slepen.

 • Heren 1 - Heren WHV onderuit

  De Asperense volleyballers zijn afgelopen zaterdag tegen een kansloze nederlaag aangelopen. In eigen huis was Voleco uit Ouderkerk aan de IJssel simpelweg beter. Geen enkel moment kon WHV aan de druk ontsnappen zodat er uiteindelijk een terechte 0-4 op de borden stond.

  De wedstrijd begon afgelopen zaterdag met een minuut stilte. Net voor de wedstrijd kwam het trieste nieuws binnen dat WHV-lid Ruud Verhoeven de strijd tegen zijn ziekte uiteindelijk toch had verloren. Hoewel hij dankzij zijn sterke fysiek het onvermijdelijke lang had kunnen uitstellen, was het toch opeens onverwacht snel voorbij. Een groot gemis voor familie, vrienden en voor WHV.

  In de wedstrijd die volgde kon WHV nooit echt een vuist maken. Rode draad tijdens de wedstrijd was het stukbijten van de Asperense aanvallers op de stugge verdediging van Voleco. Blokkerend hadden de bezoekers goed zicht op de aanval van WHV en ook het achterveld leek continu op de goede plek te staan. Bijna geen bal viel zomaar op de grond aan de kant van de tegenstander. Overal wist Voleco wel weer een hand onder te krijgen en de bal in het spel te houden. Alleen als de passing aan Asperense zijde heel zuiver was, kon WHV de verdedigingslinie van Voleco omzeilen. Helaas was deze over het geheel genomen niet goed genoeg.

  De verdediging van WHV daarentegen was veel te statisch. In plaats van harder te werken in het achterveld om het gebrek aan scorend vermogen te compenseren leek de achterste linie eerder verlamd. Er was te weinig beweging en er werd te laat of niet gereageerd op de aanvalsballen van Voleco. En wat coach Hessel Reinsma ook probeerde hij kreeg het tij niet gekeerd. En zo viel er uiteindelijk weinig af te dingen op de nederlaag. Na de drie overwinningen op rij staat de ploeg nu in ieder geval weer met beide benen op de grond.

  Het vizier werd na de wedstrijd dan ook snel weer vooruit gezet. Komende zaterdag staat de uitwedstrijd tegen SNA op het programma. In Bleskensgraaf is het aan WHV om de kater weer van zich af spelen.

 • Heren 1 - Opnieuw volle winst voor WHV

  De Asperense volleyballers wisten afgelopen zaterdag voor de derde keer op rij hun wedstrijd met 4-0 te winnen. In eigen huis was WHV een maatje te groot voor de heren van Sliedrecht Sport. Een leuke bijzonderheid aan deze overwinning was dat dit gebeurde in een volledig nieuw tenue. Deze nieuwe outfit hadden de heren van WHV te danken aan sponsor Niels Reder. Met zijn bedrijf Reder Project Nederland bv verzorgt hij al vele jaren de kleding van het eerste herenteam. Dit bedrijf richt zich in het dagelijks leven op de complete inrichting van ruimtes waar mensen samenkomen en / of werken, waarbij een deel van de meubelproductie zelfs in eigen beheer wordt gedaan. Als dank voor deze sponsoring werd hij dan ook terecht in het zonnetje gezet afgelopen zaterdag.

  De heren van WHV kwamen prima uit de startblokken afgelopen zaterdag. Via een goede servicedruk maakte het de ploeg van Sliedrecht lastig om de side-out te spelen. Al snel bouwde WHV een voorsprong op hoewel ze deze tegen het einde van de set weer zagen teruglopen. Het spel werd slordig aan Asperense zijde en daar profiteerde de gasten uit Sliedrecht van om weer dichterbij te komen. Trainer / coach Hessel Reinsma greep in en bracht passer-loper Joeri van Wijk in de ploeg die met enkele prima punten WHV weer in de juiste richting stuurde. En zo werd de eerste set alsnog binnengehaald door de Asperense mannen.

  De rest van de wedstrijd kwam WHV niet echt meer in problemen. De ploeg wist over het algemeen veel druk te creëren met de service. Daarnaast kon het aanvallend altijd terugvallen op aanvoerder Stefan Arp en op de snelle midden-combinaties met Wildrik van de Plassche. Beide heren kwamen veelvuldig tot scoren zonder dat de heren van Sliedrecht Sport daar een passend antwoord op konden vinden. Alleen in het eerste deel van de derde set leek de thuisploeg even in problemen te komen. Door wat onzorgvuldigheden in de servicepassing werd het even lastig om de side-out te spelen. Hierdoor liep de achterstand op een gegeven moment op tot 3-9. Ook dat loste de ploeg echter prima op. De rust werd bewaard en punt voor punt liep WHV weer in op de bezoekers. Dit dankzij enkele prima verdedigende acties van onder meer René Roth.

  De vierde set verliep probleemloos en zo kon coach Hessel Reinsma wederom terugkijken op een prima wedstrijd. De echte beproevingen moeten nog komen maar voorlopig lijken de trainingsarbeid en de gekozen accenten in de training zich uit te betalen. Volgende week speelt WHV opnieuw in eigen huis. Dan is Voleco uit Ouderkerk aan de IJssel te gast. Een ploeg die momenteel de tiende plek op de ranglijst bekleedt.

 • Dames 1 - Volley Tilburg

  Zaterdag 6 oktober speelden de dames van WHV een uitwedstrijd tegen de dames van Volley Tilburg. De Asperse dames verloren de wedstrijd, maar wisten nog wel met twee sets huiswaarts te keren.

  Aan het begin van de eerste set was WHV niet allert genoeg en had dan ook een wat moeizame start. Volley Tilburg hield het een tijdje vol zo’n vijf punten voor te staan op WHV. De servicereeks van Gènevieve van der Lek van wel 7 ballen deed het tij echter keren. WHV kwam voor te staan en  won de set uiteindelijk met 25-20.

  Uit de tweede set bleek dat de twee teams erg aan elkaar gewaagd waren. Beide deden erg hun best en de set viel ook wel te beschrijven als een ‘servicewedstrijd’, aangezien er weinig lange rally’s uit de services kwamen. Het Asperse team haalde ook deze set binnen, maar de tegenstander kwam dichtbij met 21 punten.

  In de derde set leek WHV weer terug te keren naar het begin van de eerste set. Men was niet allert genoeg en maakte onnodige fouten. WHV behield in deze set een achterstand en verloor uiteindelijk met 18-25.

  In de vierde set bleek het niet beter te gaan. Een aantal korte services van de tegenspeelsters zorgde voor wat onstabiliteit in het veld bij de Asperse spelers. Ook deze set werd gewonnnen door de dames van Volley Tilburg. De stand eindigde op 18-25.


  Door de gelijke stand moest er een beslissende vijfde set gespeeld worden. Waar WHV in de eerste sets zekerder had gespeeld, ging het in deze laatste set mis. De veldwissel vond plaats bij een stand van 4-8 voor de tegenpartij. WHV vocht echter dapper terug en wist nog goed terug te komen, waardoor het een spannende laatste set werd. Helaas voor WHV verloren zij deze set uiteindelijk met 14-16.

 • Heren 1 - Eenvoudige zege heren WHV

  De Asperense volleyballers boekten afgelopen zaterdag hun tweede 4-0 overwinning op rij. Tegenstander deze keer was Move4U uit Vlaardingen dat vorig seizoen is gepromoveerd vanuit de 1e Klasse. De basis voor de overwinning werd gelegd door de prima servicedruk van de kant van WHV waardoor gastheer Move4U steeds grote problemen had om de side-out te spelen.

  Trainer / coach Hessel Reinsma keek met een goed gevoel terug op de wedstrijd. “Langzaam maar zeker zie ik steeds meer elementen terugkomen in het spel waar we op trainen. Serveren met een doel, het voetenwerk bij de servicepassing, de manier van blokkeren om maar eens wat voorbeelden te geven. En ook heel belangrijk was het plezier wat vandaag werd uitgestraald als team. Blij zijn met elkaar en voor elkaar bij elke goede actie zijn basis ingrediënten voor de juiste teamspirit.”

  Spelverdeler Niels Reder zette zaterdag direct de toon met zijn service. Hij begon de eerste set met een prima servicereeks waardoor WHV gelijk een comfortabele voorsprong wist op te bouwen. En dat beeld bleef de hele wedstrijd overeind. Ook Virgil in den Eng en aanvoerder Stefan Arp hadden zo nu en dan uitstekende servicebeurten waardoor WHV in elke set makkelijk afstand nam van Move4U. En als de passing dan goed lag moest de thuisploeg nog langs de sterke blokkering van René Roth zien te komen.

  WHV had daarentegen veel minder moeite met het spelen van de side-out. De passing van onder meer Joost de Jong kwam goed aan bij spelverdeler Niels Reder die zijn aanvallers vervolgens voor het uitkiezen had. Er was goede dreiging op het midden en passer-loper Stefan Arp was lastig af te stoppen door de tegenstander. Datzelfde gold overigens voor diagonaal speler René Roth. Ook Joeri van Wijk die later in de wedstrijd in de ploeg kwam viel prima in.

  En zo ging de overwinning met ruime cijfers naar de Asperense volleyballers. Slechts één set wist Move4U de 20 punten aan te tikken. In alle andere sets werd de thuisploeg daar ruim onder gehouden. Het enige wat af en toe nog niet helemaal lekker liep was het verdedigen vanuit de basispositie. Te vaak lopen de verdedigers al weg vanuit hun positie zonder eerst te kijken waar de bal heen gaat. Een mooi aandachtspunt voor de komende trainingen.

  Dankzij deze overwinning klimt WHV nu naar de vierde plek op de ranglijst. Komende zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen de mannen van Sliedrecht Sport op het programma die momenteel de zesde plek bekleden.

 • We leren iedereen volleyballen

   

  Een aantal jaren geleden kwamen we tot de conclusie dat er eigenlijk geen instapgroep was binnen volleybalvereniging WHV om te starten met volleyballen. Alle nieuwe leden begonnen als jeugdlid, oud-leden hadden al eerder gevolleybald, of volleyballers kwamen in onze regio wonen. Echt startende volleyballers hadden we eigenlijk niet. Natuurlijk heeft bijna iedereen de grootste zaalsport van Nederland wel eens beoefend op school of op de camping, maar om te starten is toch wel weer een stap. 

  Juist om die reden zijn Willem Arp en Olaf van Arkel een specifieke trainingsgroep gestart waar iedereen welkom is om volleyballen te leren. We richten ons op de basistechnieken en spelen ook altijd een onderling partijtje. Het leuk is ook dat iedereen in de groep weet dat we steeds weer nieuwe instappers hebben en dat we die maximaal ondersteuning bieden om mee te gaan draaien. Eigenlijk is het idee afkomstig van het tennis. Iedereen kan instappen in het tennis en tennislessen ontvangen om de eerste stappen te zetten. Wij doen dat eigenlijk ook, maar dan met een teamsport als volleybal. We werken consequent aan het voetenwerk en aan de basisbewegingen en -technieken. Zeker niet alleen het oefenmateriaal is een belangrijke factor, maar juist vertrouwen en support is nog veel belangrijker. In de groep is dit maar al te goed bekend. Iedereen richt zich op eigen verbetering en staat open om elkaar te helpen. 

  Nu met ruim vijf jaar ervaring kunnen we zeker zeggen dat we eigenlijk iedereen kunnen laten meedraaien. We bouwen het zo op dat ook nieuwkomers direct mee kunnen draaien. Sommigen hebben al ergens recreanten gespeeld en willen een stap meer zetten, maar anderen zijn echt nog blanco in het volleybal en moeten de basis nog leren. We hebben er met elkaar een sport van gemaakt om tijdens oefeningen altijd te kunnen variëren naar het niveau van de groep. Juist door jarenlange volleybalervaring van jeugd tot senioren kunnen we dit aanbieden en mogelijk maken. Sommigen groeien door naar de andere teams, maar we zien ook dat er jeugdspelers die later starten of competitiespelers in onze groep aan hun techniek komen werken. 

  Mocht je ook interesse hebben om het te proberen, kom dan op maandagavond 20:00 langs in onze nieuwe sporthal De Wiel in Asperen  of mail even naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 • Basisscholentoernooi 2018

  Voor de twintigste achtereenvolgende seizoen organiseert volleybalvereniging WHV uit Asperen het WHV basisscholen volleybaltoernooi, speciaal bestemd voor de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs. De kinderen maken zo op een leuke manier kennis met volleybal. Basisscholen uit Lingewaal en omgeving zijn uitgenodigd om aan dit toernooi deel te nemen.

  Wij willen graag uw school uitnodigen hier aan mee te doen. 

  Waar en wanneer vindt het toernooi plaats?

  Datum: Vrijdagavond 2 februari 2018

  Tijd: 18:00u tot circa 21:00u

  Plaats: Sporthal De Wiel in Asperen

  Aan dit toernooi zijn geen kosten verbonden. 

  Wegens het grote succes van de voorgaande jaren zijn we genoodzaakt een maximum van twee teams per school op te stellen.  In verband met de nieuwe zaal en de bijkomende nieuwe regels voor veiligheid, zult u dit jaar moet aangeven bij de aanmelding hoeveel coaches er zijn voor elk team. Er is een maximum van twee coaches per team. In het programmaboekje zult u meer informatie kunnen vinden over de regels voor het basisscholentoernooi. 

  Als er binnen uw school voldoende animo is, wacht dan niet langer en meld uw school snel aan. Het aanmelden kan op de volgende manier:

  Online via dit aanmeldformulier.

  Aanmelden kan tot 20 december 2017. 

  Aangezien er maximaal 24 teams aan het toernooi kunnen meedoen, willen wij u adviseren om uw school tijdig voor het toernooi aan te melden. Indien het aantal aanmeldingen boven het gestelde maximum uitkomt, zal het tijdstip van aanmelden bepalend zijn voor de deelname.

  Wij zenden u in de week voorafgaand aan het toernooi het definitieve wedstrijdprogramma toe. 

  Wij willen uw deelnemende teams graag tweemaal een clinic aanbieden op vrijdagmiddag 19 en 26 januari 2018 van 16:00-17:30 uur. Deze middag krijgen ze les van volleyballers en worden er oefenpartijtjes georganiseerd. U ontvangt meer informatie rond 20 december 2017. 

  Wij hopen uw school te mogen begroeten op het WHV basisscholentoernooi van 2 februari 2018!

 • Dames 1 - Dames WHV laten punten liggen in Rotterdam

  De dames van WHV speelden afgelopen zaterdag tegen directe concurrent RVC Libanon uit Rotterdam. In het Rotterdamse Kralingen moest de ploeg uit Asperen echter zijn meerdere erkennen in het ervaren RVC Libanon. Na ongeveer anderhalf uur spelen stond er 3-1 op het telbord en keerde WHV gedesillusioneerd huiswaarts. 

  Zoals de afgelopen wedstrijden wel vaker gezien, begon WHV de wedstrijd rommelig. Opvallend veel ballen vielen onnodig op de grond, wat erop leek te duiden dat WHV scherpte miste. Pas halverwege de set kwam het team op stoom en begon het spelletje te lopen. De achterstand was echter al te groot om nog in te lopen en zodoende ging de set met 25-18 naar RVC Libanon.

  Dat de dames van WHV geleerd hadden van hun fouten bleek in de tweede set. Er werd harder gewerkt en men was duidelijk scherper. Ballen die in de eerste set op de grond belandden, werden in deze set juist wel verdedigd. Het gevolg hiervan was dat spelverdeler Mirjam Steenis haar aanvalsters beter bereikte en deze meer kans tot scoren kregen. Door harde aanvallen af te wisselen met geprikte ballen scoorde WHV veel punten en had alle grip op het spel. De tweede set werd overtuigend door het team uit Asperen gewonnen.

  Volleybal is niet alleen een fysiek, maar ook een mentaal spel. Het is erg belangrijk om als een team te blijven werken en dat verzuimde WHV te doen in de derde set. Enkele twijfelachtige beslissingen van de scheidsrechter zorgden mede voor onrust bij de Asperense ploeg en dit had zijn weerslag op het spel. Het dieptepunt van de wedstrijd was voor WHV deze set: 25-11.

  Bij winst in de vierde set zou WHV er nog een vijfde set kunnen uitslepen, dus WHV-coach Niels Reder zette zijn speelsters op scherp om het goede spel uit de tweede set weer terug te krijgen. Dit lukte gedeeltelijk. De mentale klap van de slechte derde set kon door WHV niet direct uitgeschakeld worden. Pas halverwege de vierde set kwam de stand op gelijke hoogte. Een servicereeks van Lotte Kleijer bracht WHV terug in de set. En zo leek de vierde set in het voordeel van WHV te eindigen, maar opnieuw bracht een dubieuze beslissing van de scheidsrechter onrust in het spel. Met een minimaal verschil ging de winst met 25-23 naar RVC Libanon.

  WHV staat nu op de negende plaats en RVC loopt door deze overwinning enkele punten uit.

  Vrijdag 3 november a.s. speelt WHV thuis om 20:00 uur in sporthal de Wiel tegen koploper HLB Van Daal.

   

 • Heren 1 - WHV boekt 1-3 uitzege op VC WIK

  De Asperense volleyballers waren afgelopen donderdag te gast bij VC WIK Groot-Ammers. Tegen deze oude bekende werd een prima 1-3 overwinning gepakt. Hoewel bij start van het seizoen nog gedacht werd dat VC WIK zou meedraaien in de top kent het team een moeizame start. Dit met name omdat één van hun bepalende spelers geblesseerd is en slechts af en toe invalt voor de service. Dankzij deze overwinning klimt WHV nu naar een vierde plek op de ranglijst.

  WHV was afgelopen donderdag in de eerste drie sets duidelijk een maatje te groot voor de ploeg uit Groot-Ammers. Vooraf had coach John Kemp zijn team de opdracht meegegeven om de libero van WIK met de service onder druk te zetten. En dat betaalde zich uit. Er waren mooie service reeksen van onder meer Wayne Hol en aanvoerder Stefan Arp. De langste servicereeks kwam echter van de hand van Brian van de Plassche die in de derde set een mooie voorsprong wist op te bouwen op zijn service. En als de passing goed kwam, moest WIK nog langs de sterke blokkering van René Roth zien te komen.

  Daarnaast had WIK geen antwoord op de snelle midden combinaties tussen Wayne Hol en Wildrik van de Plassche. Zodra de passing aan de zijde van WHV goed was leidde dat in de meeste gevallen tot een score voor WHV. En over het algemeen wist de verdedigende linie van de Asperense volleyballers onder leiding van libero Joost de Jong de bal aardig bij de spelverdeler te krijgen. Ook passer-loper Dwight Hol kwam op de buitenpositie overigens weer tot een prima scoringspercentage.

  Alleen de laatste set kon WHV niet meer doordrukken. De ploeg werd wat onzuiver en leek enigszins vermoeid. Daarnaast haalde WIK onder aanmoediging van het thuispubliek nog één keer alles uit de kast. De servicedruk werd opgevoerd en hun ervaren passer-loper kwam eindelijk goed op stoom en begon ook vanachter de drie meter lijn te scoren. En zo moesten de Asperense heren één punt achterlaten in Groot-Ammers.

  Komende zaterdag ontvangt WHV in eigen huis Spivo uit Spijkenisse. Dit team staat vooralsnog op de laatste plek van de ranglijst. Aan de Asperense volleyballers de taak om ze daar te houden.

 • Dames 1 - Volley2B maatje te groot voor WHV

  Afgelopen zaterdag bleek Volley2B uit Bergschenhoek een maatje te groot voor WHV Dames 1. In Sporthal De Wiel in Asperen speelden beide teams tegen elkaar en ging Volley2B er met alle punten van door: 0-4.

  De eerste set had WHV geen schijn van kans. Ondanks een goede passing in met name het begin van de set, maakten de aanvalsters aan het net hier onvoldoende gebruik van. Er werd nauwelijks gescoord vanuit de aanval, waardoor er al snel tegen een flinke achterstand werd aangekeken. Voor coach Niels Reder was dit voldoende aanleiding om al vroeg in de wedstrijd zijn jonge talenten speeltijd te geven en de ‘oude garde’ te laten observeren waar kansen tot scoren zouden liggen. B-speelster Genevieve van der Lek maakte haar debuut en speelde niet onverdienstelijk als passer/loper. De set ging met 9-25 overtuigend naar Volley2B.

  In de tweede set kwamen de oorspronkelijke zes van WHV weer terug binnen de lijnen en werd er met meer bravoure en meer lef gespeeld. Dit resulteerde in een aanzienlijke voorsprong. En hoewel het spel daarna attractief bleef voor het publiek, was ook in deze set Volley2B een maatje te groot. Met 20-25 was WHV echter een stuk dichter bij de setwinst dan in de eerste set.

  Het aantrekkelijke en snelle spel van beide teams werd ook in de derde set voortgezet. Wendy de Bie blokkeerde diverse ballen op het midden en op de sterke servicebeurten van Jennita Bovenschen hadden de passers van Volley2B weinig antwoord. WHV bleef vertrouwen houden en hoopte op winst van in elk geval één set. Helaas voor de Asperense dames en het in grote getalen aanwezige publiek werd ook deze set met 20-25 door Volley2B gewonnen.

  Dat er ondanks het verbeterde spel toch geen set gewonnen werd, leek een negatieve invloed te hebben op het moraal van WHV. In de laatste set slopen de fouten er in allerlei opzichten weer in: de pass kwam onvoldoende aan bij de spelverdeler en de aanvalsters lieten geregeld hun kansen liggen. Al met al ontbrak het WHV vandaag vooral aan aanvalskracht, iets wat zeker over Volley2B niet te zeggen valt.

  Op zaterdag 28 oktober a.s. speelt WHV om 20:00 in Rotterdam tegen RVC/Libanon.

 • Dames 1 - Dames WHV onderuit in Vlaardingen

  Afgelopen zaterdag speelde WHV tegen Move4U in Vlaardingen. Op dat moment was Move4U koploper, maar zo kort na de start van de competitie kunnen daar weinig conclusies uit getrokken worden. Toch bleek Move4U een maatje te groot: WHV verloor 3-1. 

  De eerste set ging het de dames van WHV makkelijk af, aan de kant van Vlaardingen werden veel fouten gemaakt waardoor het voor de Asperense dames eenvoudig was om op voorsprong te blijven. Met een sterke blokkering en veel servicedruk had WHV alle grip op het spel en won de set met 19-25.

  In de tweede en daaropvolgende sets bleek Move4U meer in hun mars te hebben dan in de eerste set bleek. Ze kwamen terug in de wedstrijd en overrompelde WHV met een ijzersterke service. De speelsters van WHV werkten hard, maar mentaal was er iets gebroken door deze come-back van Move4U, want de fouten lagen vrijwel allemaal aan kant van WHV. Aanval na aanval belandde buiten de lijnen en veel servicepasses ketsen de verkeerde kant op. Na verlies in de tweede set (25-15) leek het in de derde set weer de goede kant op te gaan en stond WHV met 8 punten voor. Tot het moment waarop Move4U weer gas ging geven en WHV opnieuw het nakijken had. De frustratie liep hoog op aan kant van WHV, omdat Move4U ogenschijnlijk geen tegenstander van formaat leek. Maar ook de vierde set ging naar de dames uit Vlaardingen, die dankzij deze overwinning nog steeds aan kop gaan.

  Zaterdag 14 oktober a.s. speelt WHV om 17:00 uur thuis tegen Volley2B.

 • Dames 1 - Hard werken eindelijk beloond bij dames WHV

  In de sfeervolle sporthal De Wiel in Asperen speelde WHV vrijdagavond tegen DVO uit Oud-Beijerland. Na anderhalf uur spelen stond er een 3-1 overwinning voor de thuisploeg op het telbord en werd DVO met slechts één punt weer naar huis gestuurd.

  Coach Niels Reder gaf zijn team vooraf opnieuw de taak om harder te werken dan de tegenstander: “Een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen”. De Asperense dames lieten zich desondanks in de eerste set een aantal punten de kaas van het brood eten. Het spel van DVO was niet bijzonder sterk, maar door enkele aanvalsfouten en twijfels in de verdediging bij WHV, stond er al snel een voorsprong voor DVO op het telbord. Een peptalk met duidelijke aanwijzingen in de eerste time-out van coach Reder bleek voldoende om WHV’s motor aan de gang te krijgen. De servicedruk werd opgevoerd en met name Mirjam Steenis wist met een reeks lastige ballen haar team weer op voorsprong te brengen. Eenmaal boven de twintig rook WHV de winst in de set en won deze met 25-20.

   En alsof de wedstrijd al gewonnen was, schakelde WHV in de tweede set teveel tandjes terug met als gevolg dat er al snel weer een achterstand ontstond. Dit keer wisten de dames uit Asperen deze niet meer in te lopen en de tweede set ging naar DVO.

  De belangrijke derde set stonden de, soms wat getergde, aanvallers van WHV op scherp en werd er efficiënter gespeeld. Middenspeelsters Jennita Bovenschen en Wendy de Bie hielden de blokkering van DVO goed bij zich, zodat andere aanvallers gebruik konden maken van de ontstane gaten in het blok. De eerdergenoemde servicedruk was ook in deze set een belangrijk middel om op voorsprong te komen en te blijven. De spelverdeelster van DVO had namelijk veel moeite haar aanvallers aan het net te bedienen en koos daarom vaak voor een aanval vanuit het achterveld. Echter, de speelsters van DVO leken deze aanval onvoldoende te beheersen en sloegen de bal vaak uit, dan wel in het net.

  Op een onnodig spannend einde van de derde set na, was WHV in de derde en vierde set duidelijk de betere partij en won daarmee uiteindelijk de wedstrijd met 3-1.

  De volgende wedstrijd van WHV is zaterdag 7 oktober om 15:45 uur in Vlaardingen.

 • Dames 1 - WHV Dames 1 vangt bot in Oud-Beijerland

  WHV Dames 1 vangt bot in Oud-Beijerland.

  Ondanks goed spel wist het eerste dames team van WHV geen punten te behalen bij DVO1. Bij aanvang van de wedstrijd beloofde het een spannende wedstrijd te worden, gezien de gedeelde tweede plaats in de competitie. Deze stand geeft ook een beter beeld hoe gewaagt de teams aan elkaar waren. 

  De eerste set begon slecht voor WHV met een 12-0 achterstand door een lastige service beurt van de DVO spelverdeelster. De talentvolle 14-jarige Romy wist voor WHV met een vergelijkbare indrukwekkende servicebeurt het verschil te verkleinen naar 14-7. Dat leek nodig te zijn om het team weer in het spel te krijgen. 

  Het resulaat was een spannende gelijk opgaande tweede en derde set. Door onder andere Jolijn flexibel in te zetten in het achterveld, kon WHV de servicedruk beter onder controle krijgen. Beiden teams legden druk op elkaar door service en aanval en lieten karakter zien in de rally's waar voor elk punt gevochtend werd. De voorsprong werd daardoor geregelmatig gewisseld. De setpunten gingen uiteindelijk naar DVO met 25-23 e n 25-20.
  In de laatste set werd er dapper gevochten door de Asperse dames, maar de nieuwe koploper van de poule liet geen steken vallen en bleef consequent sterk spelen. De laatste set werd verloren met 25-19.

  Na vijf gespeelde wedstrijden staat WHV dames 1 op de zevende plaats. De poule kent een brede top waarbij nog geen stevige koploper bekend is. Onderling worden de punten wisselend verdeeld waardoor WHV nog alle kansen heeft hoog te eindigen in de competitie. Vrijdag 4 november om 20:00 uur zal de volgende wedstrijd worden gespeeld tegen HLB van Baal. De prognose volgens de Nevobo is 2-3.

   

 • Heren 1 - WHV verliest van Fusion

  De Asperense volleyballers waren afgelopen te gast bij oude bekende Fusion in Rotterdam. Waar WHV thuis vaak weet te winnen van deze ploeg zijn de statistieken uit precies andersom. Ook deze keer kon de Asperense equipe niet echt een vuist maken. In de eerste twee sets bleef de ploeg nog aardig in de buurt van Fusion. In de laatste twee zakte WHV echter ver terug zodat de ploeg puntloos terug moest naar Asperen.

  De rode draad van de wedstrijd was eigenlijk dat WHV maar geen grip kreeg op het side-out spel van Fusion. De servicedruk van de Asperense ploeg was onvoldoende om het de ervaren tegenstander echt lastig te maken. Die kwam daardoor steeds relatief gemakkelijk tot scoren op de service van WHV. Te meer ook omdat de blokkering en de veldverdediging aan Asperense zijde te weinig brachten. Elke keer weer wist Fusion via de handen van WHV te scoren dan wel de gaten in de verdediging te vinden.

  In de eerste twee sets wist WHV zelf aanvallend ook nog wel aardig tot scoren te komen. Daarnaast was Fusion af en toe wat slordig in hun service. Toch was dat niet genoeg om aanspraak te kunnen maken op setwinst. Vanaf de derde set zakte het niveau aan de kant van WHV echter ver terug. De ploeg werd slordiger, had steeds meer moeite om aanvallend tot score te komen en stond verdedigend te vaak op de verkeerde plek. Positieve uitzondering was de jonge Dwight Hol die achterin veel ballen van de grond wist te houden.

  Door deze 4-0 nederlaag zakt WHV na een goede start nu terug naar de zevende plek op de ranglijst. De volgende wedstrijd is op vijf november. Dan komt Volley Tilburg op bezoek en kan de ploeg hopelijk weer een overwinning bijschrijven.

   

 • Heren 1 - ten onder tegen Sliedrecht

  De Asperense volleybalheren zijn afgelopen zaterdag tegen hun eerste thuisnederlaag aangelopen. Tegenstander Sliedrecht Sport bleek net wat stabieler over de gehele wedstrijd en wist een 1 – 3 zege te boeken. Hoewel WHV zich na een slechte start goed leek te herstellen, stokte de opleving eind derde set. Net niet lang genoeg om de zege binnen te halen.

  WHV kwam direct onder druk te staan door het servicegeweld van Sliedrecht. De Asperense mannen kregen geen controle op de harde sprongservice en keken al direct tegen een flinke achterstand aan. De tweede helft van de eerste set ging dit langzaam beter en kwam WHV meer toe aan aanvallen. Hoewel dit te laat was voor winst in de eerste set, legde de ploeg hier de basis voor de tweede set.

  Spelverdeler Niels Reder wist via zijn service al direct een mooie voorsprong op te bouwen in deze set. Deze werd met hard werken en gevarieerd aanvalsspel verdedigd. En hoewel het eind van de set nog wel spannend werd, hield WHV uiteindelijk toch het hoofd koel.

  Ook in de derde set was de ploeg volop in de race voor setwinst. Met goed verdedigend werk werden de harde klappen van de hoofdaanvallers van Sliedrecht gepareerd. En zo leek de Asperense ploeg zelfs richting een 2-1 voorsprong te gaan. Helaas miste WHV eind van de set enkele kansen en zag Sliedrecht het geluk enkele keren aan hun zijde. Uiteindelijk besloot de arbiter de set te beslissen door op 25-26 te fluiten voor een vakfout. Dit tot grote frustratie van WHV dat zich van geen kwaad bewust was.

  Terwijl de klap van de verloren set nog nadreunde bij WHV, schakelde Sliedrecht nog een tandje bij in de vierde set. Asperen verloor de grip op de hoofdaanvaller van Sliedrecht die veelvuldig wist te scoren in deze laatste set. Daarnaast had Sliedrecht hun blokkering beter ingesteld op het aanvalsspel van de Asperense ploeg. WHV slaagde er dus niet meer in om een vijfde set af te dwingen en moest genoegen nemen met één punt.

  Volgende week wacht WHV de altijd lastige uitwedstrijd tegen het Rotterdamse Fusion.

 • Dames 1 - Derde zege

  Afgelopen vrijdag stond in sportcomplex De Wiel de vierde competitiewedstrijd van de volleybaldames van WHV op het programma. Sliedrecht Sport werd met 3-1 verslagen, waardoor de Asperense dames dit seizoen al drie overwinningen hebben behaald.

  De eerste set begon wat moeizaam voor de ploeg uit Asperen. Er werden mooie punten gescoord, maar het team was nog te afwachtend om echt een voorsprong te pakken. Mede dankzij hoge servicedruk aan het einde van de set kon WHV toch wat uitlopen en na een paar mooie aanvallen werd de set met 25-20 gewonnen.

  Het team uit Asperen wist de Sliedrechtse dames ook in de tweede set meteen onder druk te zetten met goede services. Aan beide kanten werd vaak niet direct gescoord, wat resulteerde in veel lange rally’s, die vaak gewonnen werden door WHV. Mede dankzij een aantal mooie blokkeringen en aanvalscombinaties wist WHV een kleine voorsprong te pakken. De set werd gewonnen met 25-22.

  In de derde set was het wat rommeliger in het veld van WHV. Er werd hard gewerkt en veel geprobeerd, maar vaak lukte het net niet. Coach Niels Reder deed verwoede pogingen om zijn ploeg weer op te peppen, maar helaas niet met succes. De set ging verloren met 15-25.

  Gelukkig waren de dames van WHV deze domper gauw te boven. In de vierde set had het team uit Asperen de verdediging prima op orde. De pass kwam goed aan bij spelverdeelster Mirjam Steenis, die vervolgens haar kansen goed benutte om de aanvalsters met veel variatie te bereiken. Passer-loper Bernadet Arendsen scoorde een aantal haast onmogelijke punten en ook middenaanvalster Eline Katerberg wist de gaten in de Sliedrechtse verdediging te vinden. De blokkering aan Asperense zijde liep uitstekend, waardoor de dames uit Sliedrecht moeite hadden om te scoren. De laatste set ging verdiend met 25-17 naar WHV.

  De dames uit Asperen hebben nu drie van de vier competitiewedstrijden gewonnen en doen mee in de bovenste regionen van de ranglijst. Het is nu zaak om dit vol te houden. Zaterdag 22 oktober staat de volgende wedstrijd op het programma. Er wordt dan in Oud-Beijerland gespeeld tegen het eerste damesteam van DVO.

   

 • Heren 1 - WHV laat zege uit handen glippen

  Na twee overwinningen op rij lieten de Asperense volleyballers afgelopen zaterdag in Waspik de winst liggen. Met een 0 – 2 voorsprong in sets leek WHV op weg naar hun derde overwinning. ATAK’55 voerde de servicedruk echter op en trok de stand gelijk zodat een vijfde set beslissing moest brengen. Opnieuw startte de Asperense equipe voortvarend en pakte een 3 – 9 voorsprong. Helaas bleek de vijfde set een samenvatting van de eerste vier. Ook nu nam ATAK’55 het initiatief over en wist alsnog de set en daarmee de wedstrijd in hun voordeel te beslissen.

  De eerste set was WHV heer en meester. De servicedruk was hoog en elke aanval aan Asperense zijde was raak. De thuisploeg daarentegen kwam slechts zeer moeizaam tot scoren door goed verdedigend werk aan Asperense zijde. Met 8 – 25 ging deze set dan ook naar WHV. Vanaf de tweede set werd het echter pas een echte wedstrijd. ATAK’55 gooide de servicedruk omhoog en begon zelf beter te passen en aan te vallen. Toch namen de Asperense volleyballers in het tweede deel van de set de regie weer over en namen een voorsprong. Hoewel de machine nog even licht haperde op setpunt haalde René Roth uiteindelijk genadeloos de trekker over zodat met 23-25 ook de tweede set werd binnengehaald. 

  In de derde en vierde set was het echter gedaan met de daadkracht van WHV. De passing werd steeds onzorgvuldiger waardoor de ploeg minder aan aanvallen toekwam. Ook als de passing wel goed kwam oogde het aanvallend wat minder zelfverzekerd. Daarbij had WHV verdedigend steeds minder vaak een antwoord op de smashes van de tegenstander. Lijdzaam moest de ploeg dan ook toestaan dat ATAK’55 de stand gelijk trok tot 2 – 2. 

  In de vijfde set leek WHV zich weer op te richten. De servicedruk ging weer omhoog en met enkele mooie blokkeringen pakte de ploeg een ruime voorsprong. De zege leek dan ook al bijna zeker met een 3 – 9 voorsprong. Vanaf dat punt was het echter gedaan met WHV. Via enkele servicereeksen keerde ATAK’55 het tij. WHV kreeg maar geen grip op de floatballen van de tegenstander en moest tot grote frustratie toestaan dat de zege naar de thuisploeg ging. Zonde want met een overwinning had WHV nu eerste gestaan op de ranglijst terwijl de ploeg deze plek nu met 2 andere ploegen moet delen. Eén van deze ploegen komt komende zaterdag in Asperen op bezoek. WHV treedt dan aan tegen Sliedrecht Sport 3. Dat kan dus een spannende wedstrijd worden en is direct een mooie graadmeter voor WHV.

   

 • Heren 1 - Tweede zege op rij

  Ook de tweede thuiswedstrijd in het nieuwe sportcomplex De Wiel leverde een overwinning op voor de Asperense volleybalheren. Ditmaal was VCN, een combinatie tussen Capelle en Nieuwerkerk aan de IJssel, de tegenstander. Een prima seizoenstart zover dus voor de heren van WHV. Met opnieuw een 3-1 zege staat de ploeg nu met acht punten in de bovenste regionen. Het seizoen is echter nog jong en er komen nog voldoende lastige wedstrijden aan.

  Afgelopen zaterdag was WHV met name mentaal wat sterker dan de tegenstander. VCN was aanvallend eigenlijk sterker dan de Asperense ploeg die wat werd gehinderd door kleine lichamelijke ongemakken. Zowel passer-loper Stefan Arp als middenspeler Wildrik van de Plassche kampten met wat lichte schouderproblemen waardoor de ploeg aanvallend wat minder dominant was. Gelukkig nam diagonaalspeler René Roth de ploeg op sleeptouw en scoorde veelvuldig met zijn aanval maar ook via zijn service.

  Daarnaast werkte WHV hard voor de punten. Met name in het achterveld werden zo nu en dan mooie reddingen verricht. En dat hield de ploeg op de been tegen het aanvalsgeweld van VCN. Daarbij werd het spel van WHV boven de twintig wat scherper, terwijl de machine aan de zijde van VCN dan juist wat begon te haperen. De eerste en vierde set waren dan ook buitengewoon spannend. Coach John Kemp hield zijn ploeg echter goed bij de les. Daarbij pakten de keuzes van spelverdeler Niels Reder in de slotfases steeds goed uit voor WHV. Bij VCN werd de passing echter minder op de beslissende momenten en slopen er opeens wat fouten in het aanvalsspel van hun hoofdaanvaller.

  Enkel de derde set was er voor WHV één om snel te vergeten. In die set lukte er even helemaal niets aan Asperense zijde terwijl VCN op volle toeren draaide. De ploeg werd dan ook volledig weggespeeld in die fase. Gelukkig liet WHV zich niet van de wijs brengen door deze verloren set en stelde in de vierde set alsnog orde op zaken.

  Komende zaterdag staat de eerste uitwedstrijd op het programma. WHV mag dan op bezoek bij ATAK’55 in Waspik.

 • Dames 1 grijpen net naast de winst

  Na de winst van vorige week stond er afgelopen vrijdag 30 september de wedstrijd op het programma tegen Move4you. Na een 0-2 achterstand kwam WHV knap terug tot 2-2. Helaas kon WHV het niet afmaken en ging de vijfde set naar Move4you.

  De eerste en tweede set begon WHV wat stroef en afwachtend. Na het zure verlies van een spannende eerste set, keek WHV in de tweede set lange tijd tegen een achterstand aan. De dames kwamen van een verre achterstand goed terug, maar ondanks dat de WHV'ers beter in het spel kwamen mocht het helaas niet baten en ging Move4you er met de set vandoor.

  Het spel van de tweede set zorgde voor nieuwe energie, wetende dat er na een achterstand van 2-0 het nu echt moest gebeuren om de winst in sporthal De Wiel te houden. WHV startte scherp. Het team werkte goed samen en ging voor elke bal. Buitenaanvallers Celine Bloem en Bernadet Arendsen konden flink scoren. Middenaanvalster Eline Katerberg blokte een aantal mooie ballen en leverde een prettige servicereeks af. WHV won deze set overduidelijk met 25-14, de wedstrijd leek te keren.

  WHV stelde de vierde set al bijna veilig door een vroege servicereeks (9x) van onze spelverdeelster Mirjam Steenis. Het vervolg van de set werd goed aangevuld mede dankzij het scoren van aanvalsters Romy van Wijk en Georgette Kwak. Libero Natalie Smith had de verdediging goed voor elkaar en de set werd gepakt met 25-17. De 2-2 stond op het bord.

  Een vijfde set moest de beslissing gaan brengen wie er met de winst naar huis zou gaan. Jolijn Onvlee werd in deze set regelmatig in het spel gebracht door coach Niels Reder om de verdediging te versterken. Ondanks dat zij hele fraaie ballen verdedigde, slaagde WHV er niet in om deze set te winnen. De wedstrijd ging met 2-3 naar Move4you.

  WHV speelt aanstaande zaterdag een uitwedstrijd tegen Fusion in Rotterdam. De WHV'ers zullen deze wedstrijd scherper moeten starten om de Rotterdammers te verslaan.

   

 • Dames 1 - Eerste winst voor WHV dames binnen

  Vrijdag wisten de volleybaldames van WHV uit Asperen voor het eerst dit seizoen een wedstrijd te winnen. In eigen huis werd Spivo dames 1 na een spannende wedstrijd met 3-1 verslagen.

  De dames van WHV begonnen wat onwennig en onzeker aan de wedstrijd. Mede door de hoge servicedruk en de aanvalskracht aan de kant van Spivo duurde het lang voordat de Asperense dames in hun spel konden komen. Op de service van spelverdeelster Mirjam Steenis kon nog een flinke inhaalslag gemaakt worden, maar de set werd overduidelijk gewonnen door Spivo: 15-25.

  In de tweede set begon WHV met een kleine voorsprong, maar de dames in het achterveld hadden moeite met de hoge servicedruk van Spivo en zo kon de tegenstander weer langszij komen. In het vervolg van de set had Spivo lange tijd een kleine voorsprong, maar dankzij veel doorzettingsvermogen, slim spel en mooie aanvallen wisten de dames uit Asperen het toch spannend te maken en stond het bij 22-22 weer gelijk. Mede dankzij een onhoudbare service van Eline Katerberg wist WHV deze set binnen te halen met 26-24.

  De derde set begon niet zo voortvarend voor WHV. Al gauw keken de dames tegen een achterstand van een paar punten aan, maar door hoge servicedruk en met versterking van invalster Natalie Smith in het achterveld werd de stand weer gelijk getrokken. De laatste paar punten van deze spannende set waren in het voordeel van de dames uit Asperen: 25-23.

  In de vierde set hadden de dames van WHV de servicepass beter onder controle, waardoor de aanval beter opgebouwd kon worden. Spivo had bovendien moeite om het blok aan Asperense zijde te omzeilen, maar dit alles kon niet voorkomen dat WHV alweer tegen een achterstand aankeek. Ook in deze set was WHV echter gretig genoeg om de stand vlak voor het einde weer gelijk te trekken. Bij een achterstand van 22-24 kwam Bernadet Arendsen aan service en werd de set mede dankzij een harde blokkering van Stefanie van Vliet met 26-24 binnengesleept. Na drie spannende sets trok WHV dus aan het langste eind en wisten de dames voor het eerst dit seizoen een wedstrijd te winnen.

  Op 31 oktober mag WHV om 16:00 uur aantreden in Oost West En Middelbeers tegen dames 1 van ODI.

 • Heren 1 - Derde nederlaag op rij voor WHV

  Afgelopen zaterdag speelden de heren van WHV hun eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Tegenstander was ROWI, een ploeg uit Etten-Leur, waar vorig seizoen nog twee keer van werd gewonnen.  De inzet was dan ook de eerste zege van deze competitie. Dat pakte echter anders uit. Opnieuw liepen de Asperense volleyballers tegen een 1-3 nederlaag aan waardoor de ploeg na drie wedstrijden nu onderaan de ranglijst bungelt.

  In de eerste set had WHV moeite met de service en de blokkering van ROWI. Er gingen dan ook veel punten verloren bij het spelen van de side-out. De bal werd of te gemakkelijk ingeleverd of hard in de vijandelijke blokkering geslagen.  De tweede set krabbelde de ploeg echter op. Er kwam meer servicedruk op de tegenstander en ook de dreiging van de middenspelers werd hoger. Hierdoor werd het lastiger voor ROWI om de Asperense aanval te blokkeren. En zo wist WHV de stand weer gelijk te trekken.

  Hoewel de derde set nog aardig begon, zakte het  niveau van WHV uiteindelijk weer te ver terug. De dreiging op het midden werd langzaam minder en verdedigend was er nog te veel onrust. Hoewel er hard werd gewerkt door de ploeg ontbrak het vertrouwen en de overtuiging bij de spelers. En zo zag de Asperense equipe de laatste twee sets naar ROWI gaan. Trainer/coach John Kemp was direct na de wedstrijd al bezig met een plan van aanpak. Zijn speerpunten voor de komende weken waren duidelijk: “Meer structuur in de verdediging en dreiging creëren op de midden”.

 • Dames 1 - Dames WHV laten winst ontglippen

  De dames van WHV speelden afgelopen vrijdag tegen Spirit uit Barendrecht en lieten na winst in de eerste twee sets, de volgende drie sets liggen: 2-3 verlies.

  Spirit, de tegenstander waar WHV eind vorig seizoen nog op spectaculaire wijze van won en daarmee het kampioenschap in de promotieklasse binnenhaalde, kwam met een vrijwel gelijke selectie als vorig seizoen naar Asperen. Het team van WHV kende begin dit seizoen echter diverse wijzigingen en moet het bovendien nog stellen zonder twee basisspelers (blessure en zwangerschap). Desalniettemin was de focus goed en gingen de Asperense dames in de eerste set voortvarend van start. Het tempo van de wedstrijd lag direct hoog en Spirit had moeite om aan te haken. WHV nam al snel een voorsprong in de stand en gaf deze de hele eerste set niet meer uit handen. De eindstand van 25-18 was tekenend voor het overtuigende spel van WHV.

  In de tweede set kon WHV dit goede spel voortzetten. Spelverdeelster Mirjam Steenis bracht veel variatie bij het aanspelen van haar aanvalsters. Daarnaast was er een matig blok aan Barendrechtse zijde en zodoende had Spirit veel moeite met de aanval van WHV. Jeugdspeelster Romy van Wijk (13) werd door coach Niels Reder in het veld gewisseld en speelde zeer verdienstelijk. Ze bracht servicedruk en extra stabiliteit in de pass. De set ging met 25-22 naar WHV.
  Ook in de derde set startte WHV sterk en nam een ruime voorsprong. Maar halverwege kwam Spirit overtuigend terug. WHV kreeg de pass onvoldoende onder controle en ook de aanvalsvariaties van WHV werden door Spirit doorzien. Bij een stand van 23-23 kwam Spirit aan service en scoorden de Barendrechters twee punten op rij: 2-1.

  In de vierde set leek de spreekwoordelijke koek op. Waar WHV de winst van de wedstrijd in de vorige set had kunnen binnenhalen, was dit nu ineens niet meer zo zeker. Het goede spel van de eerste set werd niet meer geëvenaard en Spirit maakte hier vanzelfsprekend direct gebruik van. De vierde en vijfde set, en daarmee de winst in de wedstrijd, gingen naar Spirit.

  Aanstaande vrijdag speelt WHV om 20:00 uur thuis tegen Spivo uit Spijkenisse.

 • Dames 1 - Dames WHV met een punt naar huis

  Afgelopen zaterdag gingen de dames van WHV richting Groot Ammers om te spelen tegen de altijd leuke tegenstander Wik Univé. WHV had enige tijd nodig om op te starten, waardoor WIK snel op een voorsprong stond. De gaten werden gevonden en het blok stond niet zoals het hoorde. Een goede serviceserie van Wendy de Bie zorgen voor spanning, maar mocht uiteindelijk niet baten. WHV verloor de eerste set.

  In de tweede set was de servicedruk hoog vanuit het thuisteam, waardoor de dames van WHV moeite hadden om hun eigen spel te spelen. Het oogde rommelig en WIK maakte hier gebruik van; 25-18.

  De derde set begon WHV aan een voorsprong. WHV speelde de juiste prikballen en hadden een goede blokkering. De dames van WIK hadden hier geen antwoord op. Ook aanvallend speelde WHV sterker en al snel stond het 11-20. Deze set werd uiteindelijk gewonnen met 22-25 door WHV.

  In de vierde set leek de strijd al gestreden, WHV verloor met 25-14 en is met 1 punt naar huis terug gekeerd.

  Vrijdag as. speelt dames 1 tegen de grote concurrent van vorig jaar Spirit, in eigen huis om 21:00 uur

 • Heren 1 - Opnieuw slechts een set voor heren WHV

  De Asperense volleyballers waren afgelopen zaterdag te gast bij Fusion te Rotterdam. WHV moest het doen zonder de afwezige passer/loper Ewout de Jong. Helaas wist de ploeg enkel de derde set in Asperens voordeel te beslissen. Met twee punten na twee wedstrijden bevindt WHV zich momenteel in de onderste regionen van de ranglijst. Hopelijk kan de ploeg daar komende zaterdag verandering in aanbrengen als de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen op het programma staat.

  Het spel van WHV was in de eerste set nog te rommelig om aanspraak te maken op de setwinst. Verdedigend bracht de ploeg te weinig overtuiging en was een aantal keren simpelweg een stapje te laat. Ook aanvallend was het nog even zoeken naar het zelfvertrouwen en de juiste oplossingen. In de tweede set kwam de ploeg echter beter in de wedstrijd. Aanvallend kwamen Stefan Arp en Rene Roth steeds makkelijker tot scoren. WHV leek dan ook aan het eind van deze set via een servicereeks van Wildrik van de Plassche aan het langste eind te gaan trekken. Toch was het weer een slordigheid in verdedigend opzicht die de Asperense equipe de kop kostte.

  In de derde set pakte WHV de draad echter uitstekend op. Sterk blokkerend werk van Virgil in den Eng en Vincent de Bie in combinatie met de drukvolle service van onder meer Stefan Arp brachten de ploeg op voorsprong. En hoewel eind van deze set Fusion langzaam dichterbij kroop, hield de ervaren spelverdeler Niels Reder het hoofd koel en lanceerde tot tweemaal toe zijn middenspeler Wildrik van de Plassche.

  Waar WHV even de hoop had om de stand gelijk te trekken boorde de passer/loper van Fusion die hoop de grond met een lange servicereeks. Met zijn sprongservice wist hij maar liefst 9 punten op rij te maken en stelde hij de 3-1 zege veilig voor zijn ploeg.

 • Heren 1 - WHV net niet daadkrachtig genoeg

  De Asperense volleybalheren wisten afgelopen zaterdag slechts één punt mee te nemen uit Rotterdam. Tegen Fusion dat vorige jaar nog als derde eindigde, wist WHV enkel de tweede set te pakken. Hoewel dat op papier niet eens een hele, slechte uitslag was, overheerste toch het gevoel dat er meer in had gezeten voor de Asperense ploeg.

  De equipe van trainer/coach Max Smidt speelde afgelopen zaterdag zeker niet slecht maar ook niet op de top van hun kunnen. De service was wat aan de voorzichtige kant waardoor er te weinig druk op de tegenstander werd gelegd. Fusion kon daardoor over het algemeen te eenvoudig de side-out spelen mede ook doordat WHV nog niet het optimale rendement uit de blokkering weet te halen. Daarnaast waren de Asperense volleyballers aan het net af en toe wat te bescheiden. De echte killersmentaliteit ontbrak nog te vaak op de momenten waarop deze nodig was. Bijvoorbeeld om een slecht verdedigde bal van de tegenstander even genadeloos af te straffen.

  Toch wist WHV weer een punt mee te pakken en heeft nu 7 punten uit drie gespeelde wedstrijden. Als de ploeg dit weet vol te houden, moet een plaats in de middenmoot zeker tot de mogelijkheden behoren. Duidelijk wordt inmiddels dat de selectie het niveau aan kan mits het vol gas geeft tijdens de wedstrijden. Daarnaast moet WHV nu in de training de details gaan fijn slijpen. Passend, verdedigend en blokkerend valt er namelijk nog winst te behalen.

  Komende zaterdag speelt WHV om 15.00 uur in eigen huis tegen Jola Olympus uit Made.

  Fusion 2 – WHV 1: 25-18, 21-25, 25-23, 25-21

 • Dames 1 - WHV dames 1 trotse koploper na winst op Erasmus Volley Rotterdam: 0-4

  Op 23 oktober 2013 speelde de vrouwenhoofdmacht van volleybalvereniging WHV haar vierde competitiewedstrijd tegen Erasmus Volley in Rotterdam. Bij winst zou WHV de koppositie weer terugnemen van Voltena.

  Bij WHV werden helaas twee geblesseerden toegevoegd aan het rijtje afwezigen. De libero moest ook verstek laten gaan. Daarmee miste WHV maar liefst drie speelsters. Gelukkig waren Diana den Otter en Natalie Smith bereid om in te vallen, zodat er toch met 6 veldspeelsters en een libero gestart kon worden.

  Het fluitsignaal klonk om 21.35 uur en de eerste set begon moeizaam voor WHV. De pass lag niet zuiver en er werden veel persoonlijke foutjes gemaakt. De Asperse dames liepen in het eerste gedeelte van de set terecht tegen een achterstand aan, maar maakte dat in het tweede deel van de set weer goed: 17-25. De tweede set had hetzelfde verloop: 21-25. De derde set had WHV duidelijk meer overwicht door de enthousiaste aansturing van de uitstekend spelende diagonaalspeelster Mirjam Steenis: 17-25.

  De vierde set, het beroemde bonuspunt, moest en zou ook worden binnengehaald. Deze set werd helaas gekenmerkt door veel servicefouten aan Asperse zijde, maar mede door uitstekend passend en aanvallend werk van Pia Dhondt werd ook het bonuspunt verzilverd en klonk om 23.10 uur het eindsignaal. WHV mag weer vijf punten bijtellen.

  WHV wint de wedstrijd met 0-4 en zal op 1 november om 17.00 uur in de Schildkamp tegen de nummer twee van de ranglijst (Voltena) er alles aan doen om haar koppositie te verstevigen.

 • Huldiging WHV heren recreanten door burgemeester en wethouder

  Afgelopen zaterdag werden de heren recreanten van WHV gehuldigd door burgemeester Lingewaal mevr. Van Ruijven-van Leeuwen en wethouder Sport dhr. Van Bezooijen. Het bestuur van WHV organiseerde een feestelijk moment om deze zeer uitzonderlijke prestatie te vieren en nodigde het jeugdorkest van Ad Astra uit en DJ Madness uit voor muzikale ondersteuning. Er werd gekozen om de huldiging direct na de eerste thuiswedstrijd te doen van Heren 1 die dit seizoen in de hoogste klasse uitkomt van de regio de derde divisie. Alle aanwezigen zagen voorafgaand aan de huldiging een hele spannende en hoogstaande wedstrijd waarin beide teams niet voor elkaar onderdeden. WHV won verdiend haar eerste wedstrijd met 3-1.

  Op zaterdag 6 september werden de heren tegen alle verwachtingen in Nationaal Kampioen. Het team bestaat uit heren die jaren geleden met elkaar in de competitie speelden aangevuld met een aantal andere leeftijdsgenoten. Het team werd een jaar geleden gevormd en aanvankelijk was er een gevoel dat de hoogste klasse van de recreanten misschien toch te hoog gegrepen was. Dit bleek echter niet het geval, want ze werden ongeslagen kampioen. Als kampioen mocht er deelgenomen worden aan de voorronden voor het nationaal kampioenschap. Deze voorronden werden gespeeld in Rosmalen op 17 mei. De heren plaatsten zich met een keurige 3de plaats voor het eindtoernooi. De gemiddelde leeftijd van het team is 52 jaar, daar waar de andere 9 finalisten tenminste 10 jaar jonger waren. In de halve tegen Fortutas en in de finale tegen HUF zijn alle vereende krachten verzameld en werd er op zeer spannende wijze nipt gewonnen.

  Erelid Rita Versluis hield voor alle spelers een persoonlijke toespraak, waarna ze gehuldigd werden door de burgemeester en wethouder. De burgemeester refereerde in haar speech nog naar de woorden wilskracht en karakter die de finalewedstrijden kenmerkten en passen wij een club als Wij Houden Vol.

  Klik hier voor meer foto's

 • Heren 1 - WHV pakt eerste zege in derde divisie

  De eerste wedstrijd van de Asperense volleyballers ging nog nipt met 2-3 verloren. In de tweede wedstrijd in de derde divisie sleepten de heren echter een zwaarbevochten zege uit het vuur. Met 3-1 pakte de ploeg tegen Rowi uit Etten-Leur vier waardevolle punten. Met name de eerste twee sets waren erg spannend. Beide keren was WHV in de slotfase het meest koelbloedig. De derde set moest de ploeg aan de tegenstander laten, maar in de vierde set besliste WHV, opgezweept door het enthousiaste thuispubliek, de aantrekkelijke wedstrijd in hun voordeel.

  De wedstrijd golfde afgelopen zaterdag in de eerste twee sets op en neer. Beide teams waren aan elkaar gewaagd. WHV wist met hun service aardig wat druk te zetten, terwijl Rowi beschikte over een boomlange aanvaller die vanuit alle posities wist te scoren. De Asperense volleyballers werkten daarbij hard voor de punten.

  De servicepassing lag verder redelijk goed terwijl ook de verdediging de ballen aardig bij de goed spelende spelverdeler Niels Reder wist te krijgen. Aanvallend waren het Stefan Arp en Rene Roth die veelvuldig tot scoren kwamen, geholpen door de goede dreiging van middenspeler Vincent de Bie. In beide gevallen wist WHV steeds op karakter een kleine achterstand goed te maken in de slotfase om vervolgens de setwinst naar zich toe te trekken.

  De derde set was het niveau even wat lager. De servicedruk zakte wat weg waardoor de aanvallende capaciteiten van Rowi steeds beter uit de verf kwamen. Met name op de klappen van de boomlange buitenaanvaller had WHV verdedigend geen passend antwoord. De set ging dan ook uiteindelijk naar Rowi.

  WHV rechtte echter de rug. Ondersteund door het thuispubliek haalde WHV nog een keer alles uit de kast. Ewout de Jong speelde daarin zowel passend als aanvallend sterk. Samen met de toenemende servicedruk nam WHV zo een kleine voorsprong die het tot het einde van de set wist vast te houden. Op 24-22 resulteerde dit in het eerste matchpoint. Middenspeler Wildrik van de Plassche wist dit punt op mooie wijze voor de ploeg te verzilveren door eindelijk de lange hoofdaanvaller van Rowi af te blokken. Het feestje daarna was verdiend.

  Volgende week mag de Asperense ploeg op bezoek bij Fusion. Met zes punten uit twee wedstijden kent de ploeg in ieder geval een prima start.

  WHV - Rowi: 27-25, 26-24, 21-25, 25-22

 • Sportiviteitcoach

  WHV heeft in maart/ april van 2014 mee gedaan aan het pilot programma Coach-de Coach van NOC*NSF.
  Dit heeft geresulteerd in een enthousiaste groep mensen die zich inzet om sporten bij WHV nog plezieriger te maken.
  Vanuit een duurzaam pedagogisch oogpunt proberen we meer plezier, zelfvertrouwen en motivatie bij trainers en coaches aan te brengen. Wat zal bijdragen aan een veilig sportklimaat.
  Om dit doel te bereiken is er een beleidsstuk geschreven. Dit beleidsstuk is te vinden in de WHV Cloud door te klikken op deze link

  Onze eerste echte mijlpaal was toch wel het invoeren van de line up aan het begin van elke wedstrijd. Inmiddels is de line up overgenomen door sportbonden als de NEVOBO en de KNHB en verplicht geworden voor de wedstrijden in de hoogste regionen. Natuurlijk doen we dit bij WHV bij alle wedstrijden zowel bij uitwedstrijden als de wedstrijden thuis in Asperen.

  Zoals omschreven in het beleidskader, streven we om elk seizoen minimaal één observatie uit te voeren bij elke trainer/ coach van WHV.

  We proberen in onze adviezen na de observatie de trainer/ coach tips mee te geven om de training of het coachen van een wedstrijd nog verder te optimaliseren.
  De vraag is nooit wat je niet goed doet, maar juist; wat gaat goed en wat kan beter.
  We zijn als vereniging van mening dat, wanneer de trainer/coach plezier heeft en kan putten uit een aantal goede pedagogische handvatten, het sportklimaat aanzienlijk beter wordt.
  De sportiviteitcoach is onafhankelijk van elke andere commissie en wordt ter ondersteuning ingezet.

  De commissie Sportiviteitcoach bestaat uit drie personen te weten Gerlanda van Wijk, Natasja van der Lek en Wicky van Loo.
  Zij zullen tijdens de observaties ondersteund worden door andere WHV leden die ook de cursus voor sportiviteitscoach hebben gevolgd.
  De drie commissieleden zullen (tijdens de observaties zeker) te herkennen zijn aan een vest met bovenstaand Sportiviteitcoach logo.

  Als er nog vragen of opmerkingen zijn, schroom dan niet en spreek ons aan of mail naar onderstaand mailadres.
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 • Dames 1 - WHV weet alweer te winnen

  De volleybaldames van WHV uit Asperen waren zaterdag in Spijkenisse op bezoek bij dames 2 van Spivo en wonnen hun tweede competitiewedstrijd met 3-1.

  De dames van WHV moesten erg wennen aan de belijning en begonnen wat moeizaam aan de wedstrijd. In het achterveld kregen de dames de servicepass niet onder controle en al gauw keken ze tegen een achterstand van 10 punten aan. Gelukkig kon het tij gekeerd worden met een uitstekende servicereeks van spelverdeelster Astrid Dhondt. De Spivo dames wisten niet wat ze met deze service moesten beginnen en als ze er al in slaagden om een aanval te maken, wist WHV de bal telkens goed te blokkeren of verdedigen. Zelfs de twee time-outs en drie wissels aan de kant van Spivo mochten niet baten en uiteindelijk werd de set dan ook verdiend gewonnen met 25-22.

  In de tweede set lieten de dames van WHV zien dat ze duidelijk de betere partij waren. Al gauw hadden de dames een riante voorsprong en deze werd geen moment meer uit handen gegeven. Spivo kon niet op tegen alle aanvalskracht van de dames uit Asperen en werd compleet weggespeeld. Passer-loper Pia Dhondt wist veel te scoren met harde rechtdoor geslagen ballen en diagonaal Mirjam Steenis wist het gat in de verdediging ook vaak te vinden. Dit resulteerde in een eindstand van 25-9.

  De derde set begon minder voortvarend voor de dames van WHV. Al gauw keken ze tegen een achterstand van een aantal punten aan, maar door goede servicebeurten en uitstekende reddingen van onder andere Jennita Bovenschen-de Graaf werden de dames van Spivo al gauw ingehaald. Door mooie aanvallen en harde blokkeringen wisten de dames uit Asperen de set te winnen met 25-18 en daarmee de tweede winst op rij veilig te stellen.

  In de laatste set kon WHV geen indruk meer maken. Ondanks het goede spel van Bernadet Arendsen, die de afwezige Petra Huijssen voor deze wedstrijd verving, kon WHV de lijn van de vorige sets niet doortrekken. In het achterveld kregen de dames de pass niet goed onder controle en als de pass wel goed was, wisten de dames voorin het blok van Spivo niet te omzeilen. De set ging verloren met 25-14.

  Op 18 oktober spelen de dames van WHV hun eerste thuiswedstrijd tegen dames 1 van BeneVia uit ’s-Gravendeel.

 • Heren 1 - WHV debuteert in derde divisie met 3-2 nederlaag

  De heren van WHV speelden afgelopen zaterdag hun eerste wedstrijd ooit in de derde divisie. Het podium voor deze primeur was Sporthal Den Oert in Spijkenisse. Het eerste herenteam van Spivo de tegenstander. Ondanks het feit dat de voorbereiding niet geheel vlekkeloos was verlopen, hielden de Asperense volleyballers zich aardig staande. In een sportieve en attractieve wedstrijd was het uiteindelijk Spivo die in de vijfde set met 15-13 aan het langste eind trok.

  De equipe van trainer coach Max Smidt begon wat onzeker aan de wedstrijd. In de aanloop naar het seizoen had WHV niet een keer met de voltallige selectie een oefenwedstrijd kunnen spelen. En dat was zichtbaar in de beginfase. Het spel was net niet zuiver genoeg en er werd te veel met de rem erop gespeeld. De Asperense volleyballers hadden echter het geluk niet direct een kampioenskandidaat te treffen en kregen derhalve de kans om zich in de wedstrijd te knokken.

  Aan het eind van de eerste set begon het al langzaam te draaien maar in de tweede set wist WHV de ban te breken. Het begin ging nog gelijk op maar na enkele succesvolle blokkeringen van routinier Wildrik van de Plassche leek het vertrouwen te groeien. Rene Roth begon de ballen weer ouderwets hoog boven op het blok te slaan terwijl ook Stefan Arp steeds beter doorkwam. Hierdoor kreeg spelverdeler Niels Reder meer variatiemogelijkheden in zijn spel. Samen met de verhoogde servicedruk en de verdediging die beter op zijn plek kwam te staan, liep WHV weg van de ervaren tegenstander. En zo wisten de Asperense volleyballers de eerste setwinst in de derde divisie te pakken.

  In de derde set wist Spivo met enkele omzettingen het spel van WHV weer even wat te ontregelen waardoor de ploeg toch weer de setwinst aan de tegenstander moest laten. Opnieuw vochten de Asperense heren zich echter terug. Mede dankzij de zeer stabiel spelende en veelvuldig scorende Ewout de Jong en Vincent de Bie die steeds beter in zijn spel kwam, liep de ploeg in de vierde set gemakkelijk over Spivo heen. Met in deze set ook prima invalbeurten van Sander Arp en Virgil in den Eng.

  De vijfde set moest uiteindelijk de beslissing brengen. En daarin was de Asperense ploeg net niet scherp genoeg en miste net even het geluk waardoor de ervaren equipe van Spivo uiteindelijk met de winst aan de haal ging. Desalniettemin een niet onaardig debuut voor de Asperense volleyballers. 18 oktober is de volgende wedstrijd. WHV treedt dan om 15.00 uur in eigen huis aan tegen Rowi uit Etten-Leur.

 • Heren 1 - WHV beslissend in slotfase

  De Asperense volleyballers wisten zich afgelopen zaterdagavond staande te houden tegen naaste concurrent Nuvoc uit Veldhoven. Het ging echter niet vanzelf tegen de nummer 3. Na de eerste set te hebben verloren, herstelde de ploeg zich goed in de tweede set. Zowel in de derde als de vierde set wist WHV pas in de slotfase het tij te keren. Zeker in de vierde set was de ontsnapping van WHV miraculeus. Op 24-20 achterstand wist WHV zes punten op rij te pakken en stelde daarmee de 1-3 zege alsnog veilig.

  In de eerste set had WHV te weinig grip op de tegenstander. De ploeg zocht nog naar een goed antwoord op de service en aanval van de tegenstander. Dat lukte uiteindelijk te laat waardoor de eerste set een prooi werd voor de tegenstander. In de tweede set waren de rollen omgedraaid. Nuvoc kwam op de buitenkant nauwelijks meer tot scoren terwijl WHV de druk wist op te voeren. De passing lag beter waardoor er aanvallend meer mogelijk was. Zodra spelverdeler Niels Reder variatie in zijn spel kon brengen, werd de blokkering van de ploeg uit Veldhoven gemakkelijk uit elkaar gespeeld.

  De derde en vierde set gingen op en neer. WHV speelden bij vlagen prima maar had moeite om de sterke middenaanvallers van Nuvoc onder controle te krijgen. Zodra de servicedruk iets zakte, kwamen de middenspelers dan ook te makkelijk tot scoren. Daarnaast had WHV op sommige posities moeite om de side-out te spelen waardoor de kansen steeds wisselden. Toch was het uiteindelijk de Asperense ploeg die beide keren aan het langste eind trok.

  In de derde set kwam de ploeg in de slotfase weer bij dankzij een goede servicereeks van de prima spelende Wildrik van de Plassche. Op zijn service werd de achterstand omgebogen waarna aanvoerder Stefan Arp met één van zijn harde klappen het pleit beslechtte. De vierde set was echter een ware thriller. Waar op 24-20 niemand meer een stuiver gaf voor de kansen van WHV knokte het team echter door. Deze keer was het de service van de sterk invallende Virgil in den Eng die de doorslag gaf. Onder druk van zijn service wist de ploeg alsnog de set binnen te slepen door zes punten op rij te maken. Hoogtepunt daarbij was de miraculeuze redding van spelverdeler Niels Reder die vervolgens meedogenloos werd afgemaakt door Rene Roth.

 • Dames 1 - Dames WHV komen nog te kort

  De dames van WHV uit Asperen hebben afgelopen zaterdag hun derde wedstrijd van dit seizoen gespeeld tegen het 2e team van Triade VCT uit Tilburg. Helaas werd ook deze wedstrijd met 3-1 verloren.

  WHV begon de wedstrijd wat afwachtend en ongeconcentreerd, met name het begin van de eerste set. Gedurende de set wisten de dames zich te herpakken en werd er goed gevolleybald. Helaas te laat, de set werd verloren met 25-19. De tweede set wisten de dames ook niet hun niveau te halen. De passing was niet voldoende waardoor spelverdeelster Astrid Dhondt haar aanvalsters moeilijk aan kon spelen. Deze set werd verloren met 25-18. De derde set begon veelbelovend. WHV nam in het begin een kleine voorsprong. De pass werd goed verzorgd waardoor Pia Dhondt haar snoeiharde snelle aanvallen kon uitvoeren. Helaas was de voorsprong van korte duur. Halverwege de set hadden de Asperense dames geen antwoord op de sterke service van Triade VCT waardoor de voorsprong veranderde in een grote achterstand. De derde set werd verloren met 25-14. Ook de vierde set ging WHV goed van start. De dames waren geconcentreerd wat resulteerde in goed volleybal. Triade was niet van plan deze set te verliezen en vocht zich hard terug. Het einde van de set was spannend. Beide teams waren aan elkaar gewaagd en er werd hard gevochten voor elk punt. WHV behield de concentratie en won de laatste set met 23-25.

  De Asperense dames spelen aanstaande donderdagavond 31 oktober tegen Voltena in Nieuwendijk.

 • Heren 1 - WHV klimt naar plek twee

  De Asperense volleyballers waren afgelopen weekend te gast in Rosmalen. Tegen Spirit werd eindelijk het 'eerste-set-syndroom' afgeworpen. De heren van WHV pakten de volle winst en klommen daardoor naar de tweede plaats op de ranglijst. Daar lijkt de eerste schifting nu zichtbaar te worden. De top vijf begint langzaam vorm aan te nemen hoewel er in de komende weken een hoop kan gebeuren. De eerstvolgende drie wedstrijden mag WHV namelijk aantreden tegen achtereenvolgens de nummer drie, vier en één van de ranglijst.

 • Dames 1 - Dames komen nét tekort tegen Libanon

  Op 11 oktober 2013 speelde de vrouwenhoofdmacht van volleybalvereniging WHV haar tweede competitiewedstrijd ten RVC Libanon’50 in de Schildkamp in Asperen. Waar in de eerste competitiewedstrijd tegen Spirit van vorige week nog gewend moest worden aan de nieuwe posities en een nieuw verdedigingssysteem, ging dit de tweede wedstrijd een stuk beter, maar nét niet goed genoeg.

  De voorbereiding van WHV verliep helaas rommelig door geblesseerden en vakanties, maar sinds vorige week was het damesteam van WHV weer bijna compleet. Het herstel van de knie van libero Jolijn Onvlee verloopt gestaag en alle vakanties zitten er weer op. Helaas kan voorlopig geen beroep meer worden gedaan op de stabiele Jennita Bovenschen, want zij is in blijde verwachting. Gelukkig mocht wel Jadi Postema (overgekomen van Next Volley Dordrecht) worden toegevoegd in de WHV-gelederen.

 • Heren 1 - Zege WHV na opnieuw moeizame start

  De Asperense volleybalheren pakten afgelopen zaterdag de derde winst op rij. Ook ODI uit Oost- en West Middelbeers moest er met 3-1 aan geloven. Toch lukte het de Asperense ploeg opnieuw niet  om de eerste set te winnen. Deze keer kwam de ploeg ook niet goed uit de startblokken. Wellicht had dit mede te maken met het feit dat WHV op het laatste moment een invalscheidsrechter moest regelen omdat zowel de eerste als de tweede scheids ontbrak.