Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Filter
 • TeamNL Beach Tour Emi van Driel en Puk Stubbe geven jeugdclinic bij Wij Houden Vol

  De beachvolleyballers van TeamNL bezorgden de jeugd van volleybalvereniging WHV op dinsdag 25 augustus een onvergetelijke avond met de TeamNL Beach Tour. De jeugdleden kregen niet zomaar training van grote namen uit het Nederlandse beachvolleybal. Voorafgaand verzamelden ze in groepen de leukste vragen om te stellen, hielden ze hun interviews, was er een fotoshoot en een handtekeningenronde. Veel ouders en andere WHV-leden waren uitgelopen om de clinic te aanschouwen. Gelukkig was het goed, droog en zonnig weer!

  Emi van Driel (20) en Puk Stubbe (20) kwamen naar de beachvelden in Asperen om de jeugd van WHV uit te dagen met oefen- en spelvormen. Zo'n 25 jeugdleden deden mee aan de clinic. De jeugd was zeer enthousiast en vond het stoer om van deze toppers te mogen leren. De clinic sluit aan bij de beachactiviteiten van WHV Beach en bij het lokale sportakkoord. De beachtrainers Bernadet Arendsen, Tjerk de Kuijper, Niels Reder en Olaf van Arkel zagen dat hun jeugd goed mee kon doen aan de oefeningen. Dit jaar hebben veel kinderen 12 weken lang kunnen trainen, wat veel langer is dan een normaal seizoen. Gelukkig herkenden de kinderen de technieken en sloot het goed aan bij waar eerder op getraind is.

   

  Emi en Puk zijn regelmatig elkaars tegenstanders in de Nederlandse eredivisie. Afgelopen zondag speelden ze tegen elkaar om de derde plaats. Emi speelde bij Voltena en de Kadijk University in Werkendam en speelt met haar oudere zus Mexime nu in het Beach Volleybalteam Nederland en komt uit in de Beachvolleybal eredivisie. Puk heeft ook een oudere zus Joy, die ook beachvolleybalt. Zij vormt met Julia Wouters een duo in de eredivisie. De kinderen stelden Emi en Puk diverse verrassende vragen over hun leven in en rondom het volleybal, waardoor ze een goede inkijk kregen in het leven van topsporters. Het trainingsschema waarin tweemaal per dag getraind wordt en in de weekenden wedstrijden in Nederland en internationale wedstrijden gespeeld. Zo kwamen de kinderen er in hun interview achter dat Emi criminologie studeert aan de Erasmus Universiteit en dat een van de leukste toernooien van Puk in Rusland was, gezien de andere cultuur waar je dan in terecht komt.

   

  De TeamNL Beach Tour is een initiatief van de beachvolleybalspelers van TeamNL en de Nederlandse Volleybalbond waarmee jeugdige volleyballers worden geïnspireerd door de Nederlandse beachvolleybaltop. "Het begon allemaal met een idee van onze bondscoach Victor Anfiloff", legt topbeachvolleyballer en projectleider Christiaan Varenhorst (30 jaar) uit. "We zijn door de coronacrisis voor het eerst een hele zomer in Nederland en dat biedt ons de kans om eens iets terug te geven aan de jeugd, beredeneerde hij. Zo is het balletje gaan rollen en is TeamNL Beach Tour tot stand gekomen."

 • Heren 1 - WHV start voorbereidingen nieuw seizoen

  Na het abrupte einde het afgelopen seizoen start de herenselectie van volleybalvereniging WHV deze week met de aanloop naar het nieuwe seizoen. Hoewel het Corona virus als onzekere factor blijft rondwaren, hebben de mannen er weer zin in. Ook dit seizoen weer onder leiding van trainer/coach Mirjam Steenis. Zij is een van de vele trainers die in de afgelopen periode alle opleidingstrajecten hiertoe heeft doorlopen onder aanvoering van de Technische Commissie van WHV. Een uitvloeisel van het beleid om als vereniging hogerop te willen en een goed kader van trainers neer te zetten. Van jeugd tot senioren.

  Selectie

  Afgelopen seizoen kende WHV een krappe selectie. Slechts zes spelers vormden de vaste basis zodat elke wedstrijd naar aanvulling moest worden gezocht. Gelukkig wordt de selectie dit seizoen aangevuld met Jonathan Heijting. Afkomstig uit Leerdam heeft deze beginnende twintiger de jeugdopleiding doorlopen bij Sliedrecht Sport. Na enkele jaren gestopt te zijn, begon het eind vorig seizoen weer te kriebelen en klopte hij aan bij WHV. En daar werd deze technisch goed onderlegde jongeman uiteraard met open armen ontvangen.

  De rest van de selectie is ongewijzigd. De allround passer-lopers  Joost de Jong en Joeri van Wijk houden de gemiddelde leeftijd laag. Daarnaast bestaat het team uit de ervaren dertigers Stefan Arp en René Roth aangevuld met de oudgedienden Niels Reder en Wildrik van de Plassche. Verder wordt Mirjam Steenis ook dit seizoen weer ondersteund door assistent-coach Peer de Jong.

  Daarnaast kan het team altijd een beroep doen op Josias Dankers, Tobias Pesselse en Rens de Ridder. Deze spelers van Heren 2 kunnen qua niveau probleemloos meedraaien wanneer nodig.

  Ambitie

  In de afgelopen jaren heeft het eerste herenteam al enkele seizoenen mogen proeven van de regio divisie. Inmiddels speelt de ploeg weer in de promotieklasse waar het in seizoen 2018/2019 de pech had dat Hou Stand een team had inschreven met enkele spelers afkomstig uit de Eredivisie. Anders had het direct na degradatie uit de regiodivisie weer kunnen promoveren. WHV werd echter tweede in de competitie en had tijdens de PD wedstrijden pech met blessures. Ook afgelopen seizoen draaide WHV weer mee in de top 5 ondanks de krappe selectie.

  Het streven blijft dan ook om terug te keren op regionaal niveau. “Met een mooie sporthal met topsportvloer, een versterkte selectie en een goed opgeleid en capabel trainersduo lijken alle ingrediënten aanwezig om ambitieus vooruit te kijken”, aldus voorzitter Olaf van Arkel. Ook dit jaar wordt de ploeg weer gesponsord door Reder Project.

  Start competitie

  Het oefenprogramma is nog in voorbereiding maar de eerste competitiewedstrijd is op 19 september. WHV mag dan op bezoek in Oosterhout. De eerste thuiswedstrijd is op zaterdag 3 oktober om 16 uur. De Asperense volleyballers ontvangen dan de mannen van de Erasmus universiteit uit Rotterdam. Publiek is hoogstwaarschijnlijk welkom mits de 1,5 meter regel en het maximale aantal mensen wordt gewaarborgd.

   

 • Beachvolleybal-toppers geven clinic bij volleybalvereniging Wij Houden Vol in Asperen

  Dinsdag 25 augustus / 18:30-19:30 / Wij Houden Vol / Asperen

  Aanstaande dinsdag 25 augustus 2020 vanaf 18:30 geven Emi van Driel (20 jaar) en Puk Stubbe (20 jaar) een clinic bij volleybalvereniging Wij Houden Vol in op de beachvelden op het voormalig openlucht zwembad De Wiel. Voor het project TeamNL Beach Tour gaan de beste beachvolleyballers van Nederland het hele land door om bij volleybalverenigingen clinics te geven en/of te trainen. Pers is van harte uitgenodigd om bij deze clinic aanwezig te zijn.

  Emi speelde van Voltena en de Kadijk University in Werkendam en speelt met haar oudere zus Mexime nu in het Beach Volleybalteam Nederland en komt uit in de Beachvolleybal eredivisie. Puk heeft ook een oudere zus Joy, die ook beachvolleybalt. Zij vormt met Julia Wouters een duo in de eredivisie.

  De clinic sluit ook aan bij de beachactiviteiten van WHV Beach. De jeugd heeft 12 weken achter elkaar kunnen trainen doordat het zaalvolleybal door COVID-19 virus niet mogelijk was. Het niveau van de kinderen is volgens voorzitter Olaf van Arkel dit jaar veel hoger dan andere jaren, omdat de kinderen 1,5 uur training ontvingen in kleinere groepen. De trainers Bernadet Arendsen, Tjerk de Kuijper, Niels Reder en Olaf van Arkel verbeterden ook het trainingsprogramma en organiseerden ook clinics in het kader van het lokale sportakkoord om ook niet volleyballers te kennis te laten maken met beachvolleybal.

  Op zaterdagen wordt er de komende periode weer gebeachvolleybald. Mocht je mee willen doen, meld je dan aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  Wat is de TeamNL Beach Tour?

  “Het begon allemaal met een idee van onze bondscoach Victor Anfiloff”, legt topbeachvolleyballer en projectleider Christiaan Varenhorst (30 jaar) uit. “We zijn door de coronacrisis voor het eerst een hele zomer in Nederland en dat biedt ons de kans om eens iets terug te geven aan de jeugd, beredeneerde hij. Zo is het balletje gaan rollen en is TeamNL Beach Tour tot stand gekomen.”

  TeamNL Beach Tour voor volleybalverenigingen

  Onlangs startte de Nevobo al het project SchoolVolley+, waarin volleybal- en beachvolleybalinternationals basisscholen bezoeken om clinics te geven en zo jeugd te stimuleren om vitaal bezig te blijven. Alleen al in juni worden op tientallen basisscholen in heel Nederland clinics georganiseerd in het kader van SchoolVolley+.

  TeamNL Beach Tour richt zich volledig op de volleybalverenigingen van Nederland. Een vereniging kan een clinic aanvragen, en dit kan zelfs gecombineerd worden met een echte training van Beachvolleybal Team Nederland op locatie bij de club. Op die manier krijgen jonge talenten niet alleen tips & tricks van de professionals, maar ook een inkijkje bij een echte topsporttraining.

  Met SchoolVolley+ en de TeamNL Beach Tour concretiseert de Nevobo de recente oproep van Joop Alberda, Bas van de Goor, Epke Zonderland, Louis van Gaal, Sarina Wiegman, Guus Hiddink en Erik Scherder om Nederlanders te inspireren meer te bewegen en sporten.

 • WHV gaat met een extra MIX team de competitie in

  De afgelopen jaren heeft WHV regelmatig met een MIX team aan de competitie deelgenomen. Dit team is niet een regulier wedstrijdteam, maar een groep spelers met allerlei verschillende achtergronden en ervaring. Ruim tien jaar geleden alweer is deze groep ontstaan als antwoord op de vraag "ik wil volleyballen maar ik heb nog geen ervaring, waar kan ik beginnen?". In de loop van de jaren zijn er leden bijgekomen en is de groep uitgegroeid tot een mix van allerlei sportievelingen die houden van een laagdrempelig sportief potje volleybal. Maar alleen laagdrempelig is het zeker niet! 

  Om het niveau omhoog te brengen wordt er getraind en worden er wedstrijden gespeeld. De uitdaging is om iedereen snel de basis te leren en zich daarna verder te laten ontwikkelen. Afgelopen seizoen werd met een team deelgenomen in de hoogste klasse. Dit bleek een grote uitdaging, maar het lukte wel om het niveau in een eerste jaar te behalen! De teams in deze competitie spelen al jaren met elkaar en zijn op elkaar ingespeeld. "Om naast de algemene techniek ook de tactiek eigen te maken was een uitdaging, maar om te merken dat je steeds meer op elkaar ingespeeld raakt is heel tof." vertelt een van de teamleden. Ook hadden de spelers een specialisatie en werd er een systeem gespeeld. Het wedstrijdelement is een extra stimulans om te trainen. Trainer Olaf van Arkel kijkt dan ook tevreden terug op wat al is bereikt. "Maar we kijken ook uit naar het komend seizoen waarin we nog meer leden willen verwelkomen om zo het recreanten MIX-volleybal breder op de kaart te zetten". In het WHV MIX-team staat iedereen ervoor open om met en van elkaar te leren, is het doel om beter te worden in volleybal en staat plezier voorop. Of je nu wilt doorstarten in een regulier wedstrijdteam of dat je het bij recreatief volleyballen houdt, kom gerust een avond proeven van de echte 'Wij Houden Vol-sfeer'. 

  Komend seizoen gaan er twee teams deelnemen in de twee competities die er zijn in de NeVoBo recreanten competities van onze regio. We verwachten zo dat de starters een goede start kunnen maken en dat de meer gevorderden zich verder kunnen ontwikkelen op het gevorderden niveau. Beide teams gaan hun thuiswedstrijden op vrijdagavonden spelen in sporthal De Wiel in Asperen. De training is vanaf maandagavond 24 augustus iedere week om 20:00. Mocht je deel willen nemen, meld je dan aan via de website www.wijhoudenvol.nl

 • WHV start voorbereiding op nieuw seizoen

  De Asperense volleyballers gaan komende week weer starten met de seizoensvoorbereiding. De heren van WHV hebben een aantal jaren Regio Divisie gespeeld, maar spelen nu weer in de hoogste klasse van de regio, de Promotie Klasse. Vorig seizoen eindigde de ploeg als tweede maar greep uiteindelijk naast het ticket tot promotie in de nacompetitie. Voorzitter Olaf van Arkel is echter duidelijk in de ambities: “We hebben als club de doelstelling neergelegd daar weer terug te komen. De Regio Divisie is zeer spectaculair om te zien, maar nog veel belangrijker is het ook een niveau waar je veel van kunt leren. Alles moet nog meer kloppen en de druk is de hele wedstrijd hoog. Het basisniveau van de spelers moet hoog liggen net als de discipline.”

  Afgelopen seizoenen stond John Kemp voor de groep, maar na jarenlang bij WHV getraind te hebben gaat hij de dames 1 van Haaften Kwiek komend seizoen trainen. Met zijn opvolger Hessel Reinsma uit Vianen heeft het team al voor de vakantie kennis gemaakt. Hij heeft al enkele keren met de groep getraind en zijn plan voor komend jaar al uitgestippeld. Hessel licht toe: “Het is belangrijk om hoog te eindigen, want dat is nodig om in de Regio Divisie te komen, maar de focus ligt  meer op acties om er voor te zorgen dat er een team komt te staan. In de huidige samenstelling van WHV 1 zitten mensen die plezier hebben in het spelletje en hard willen werken om het beste er uit te halen. Ik wil echt in het team denken. De individuen hoeven niet altijd de beste te zijn. Goed is goed genoeg. Eenvoud is erg belangrijk, soms is 10 goed beter als 3 keer de beste.”  

  Op de vraag welk potentieel hij in dit team ziet en wat hij als grootste uitdaging ziet, antwoordt Hessel: “In mijn beleving is het hechte geheel (vriendenteam) de grootste kracht van het team, samen met een dosis onbevangenheid. Belangrijk wordt om het niveau constant te krijgen en te houden door duidelijk afspraken te maken zowel in het veld als binnen het team. Mijn zorg wordt om te laten ervaren wat goed is en wat beter kan. Als je namelijk weet wat goed genoeg is, creëer je ruimte om meer op andere onderdelen te focussen.”

  Het team bestaat naast routiniers Niels Reder en Wildrik van de Plassche uit jonge spelers. Is de instroom van jeugdspelers in dit team niet te beperkt? Hessel antwoordt: “Ik denk dat er wel degelijk jeugdige instroom is. Niels, Wildrik en misschien ook Stefan en René kun je kwalificeren als routine, maar de rest zie ik toch zeker als jongeren. Het is erg belangrijk om de juiste afstemming te realiseren tussen de jongeren en de routiniers. Door duidelijke en eenvoudige afspraken te maken over het spel en het gedrag tijdens wedstrijd en training zal het team zich moeten vormen. Centraal staat daarbij de vraag hoe we van elkaar kunnen leren. Het uitgangspunt zal zijn om de aanwezige, goede vaardigheden van de verschillende spelers te verbeteren of op z'n minst constant te houden, om vervolgens de wat mindere aspecten op een acceptabel niveau te krijgen.”  

  Hessel heeft de afgelopen jaren op hoog niveau getraind en gecoacht. WHV wil ook weer tenminste terug naar de Regio Divisie. Olaf van Arkel zegt daarover het volgende: “We hebben daar naast talent ook de accommodatie en clubstructuur voor. De afgelopen jaren was ons doel bereikt om de Regio Divisie te bereiken. Helaas zijn de heren inmiddels weer teruggezakt naar de Promotie Klasse. We zouden als club graag duurzaam het divisieniveau willen realiseren.” Hessel voegt daaraan toe dat structuur en accommodatie belangrijk zijn, maar spelers / talenten minstens net zo belangrijk. “Bij de herenafdeling van WHV is er wel aanwas van jeugd, maar of dat genoeg is om in de komende 5 jaar een stabiele pijler te vormen voor de aanwezigheid in de 3e of 2e divisie lijkt me wel onzeker. Voor de komende periode is het belangrijk om te kijken wat voor talenten er bij de jeugdlopen, met de TC afspraken te maken over doorstroming en zo snel mogelijk Heren 2 om te vormen tot een talenten team. Na de proeftrainingen heb ik al aangegeven wat mijn ideeën zijn. Communicatie wordt nu de sleutel. Door het gesprek aan te gaan en duidelijk te zijn, weet iedereen waar men aan toe is. In het voorbeeld van Joost de Jong en Joeri van Wijk heb ik aangegeven dat er een mogelijkheid is om bij WHV te spelen ondanks dat zij gaan studeren en niet iedere training aanwezig kunnen zijn. Door duidelijk communicatie zijn er nu afspraken gemaakt, waardoor beide spelers komend seizoen wel deel uit kunnen maken van WHV 1. Binding met de club en de teamgenoten is belangrijk, ik zal daar functioneren als de lijm.”

  Op zaterdag 1 september spelen de heren hun eerste oefenwedstrijd in De Wiel.

   

 • Opening nieuwe sporthal

  Op zaterdag 20 augustus is de officiële opening van onze nieuwe sporthal. Er is een leuk programma opgezet en een mooie gelegenheid om iedereen te laten zien waar we sporten. We zijn als gezamenlijke sportclubs een grote uitdaging aangegaan en geweldig mooi dat het gelukt is. Echt iets om trots op te zijn.

  Programma
  12.00 - 18.00 uur Vrije bezichtiging van de nieuwe sportaccommodatie
  13.00 uur Rondgang Ad Astra door Asperen. Aankomst bij de sportaccommodatie om 14.00 uur
  14.15 - 14.30 uur Welkomstwoord Tiny van Dortmont als voorzitter sportstichting de Wiel
  14.30 uur Officiële opening door gedeputeerde Dhr Markink
  15.00 - 17.30 uur Clinics en demowedstrijden van volleybalvereniging WHV, badmintonvereniging en gymnastiekvereniging WHV En wedstrijden op voetbalvelden
  Vanaf 19.00 uur Groots sportfeest in de nieuwe sportkantine met medewerking van On Slow en dj.

 • Bedrijven beachvolleybaltoernooi

  Vrijdagavond 21 augustus werd voor de eerste keer het bedrijven beachvolleybaltoernooi georganiseerd op het WHV beachveld! Het toernooi was minder druk bezet dan gehoopt, maar alsnog deden er vijf teams mee: KPMG, KPN, MKB Cursus & Training, Trackline en BAM.

  Dankzij een geluidsinstallatie van de gemeente Lingewaal en het lekkere weer zat de sfeer er goed in. Het was een spannend toernooi, waarbij er drie teams gelijk in punten eindigden en de nummer 1 slechts twee punten voorsprong had op de nummer 2. Uiteindelijk bleek KPMG de sterkste en mochten zij de wisselbeker in ontvangst nemen. Na afloop werden de teams getrakteerd op bitterballen, gesponsord door cafetaria de Wiel uit Asperen.

 • Beachveld heeft te kampen met vandalisme: Wie weet waar onze deur is?

  Vorige week is de gehele deur van het hek van het beachvolleybalveld op zwembad De Wiel in Asperen verdwenen. Volleybalvereniging Wij Houden Vol doet hiermee een oproep wie meer weet van deze vermissing. Zo’n hek kost de club honderden euro’s. De afgelopen 5 jaar is er geen vandalisme geweest, maar nu is ineens het gehele hek eruit gehaald. Het hek zit op slot met een hangslot dat kennelijk geforceerd is. Eerder hebben we wel eens te maken gehad met kattenkwaad en kinderen die onder of over het hek klommen. Dit gaat nu echt te ver. De club heeft extra geld opgehaald om het beachvolleybal mogelijk te maken en werkt hard via clinics aan scholen om beachvolleybal te stimuleren. Nadat het hek eruit is gehaald, zijn ook de bevestigingsmiddelen voor de belijning uitgegraven. Volleybalclub Wij Houden Vol doet bij deze een oproep om diegene die meer weten of iets gezien heeft dit door te laten geven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

   

 • WHV strijdt zaterdag om Nationaal Kampioenschap Recreanten

  Komende zaterdag 6 september speelt het nieuwe recreantenteam van WHV in Utrecht de nationaal kampioenschappen voor recreanten. Het meedoen aan een landelijk toernooi is een unicum voor de club. Nog niet eerder werd de strijd opgenomen tegen teams uit andere regio’s. 

  Vorig jaar is het topteam bij de recreanten ontstaan doordat een aantal WHV oud-spelers met elkaar weer wilden gaan volleyballen. Er werd gezocht naar een vorm waarbij niet op zaterdag gespeeld hoefde te worden, maar wel op hoog niveau. Alle spelers hebben jarenlang gevolleybald in competitieteams, maar waren inmiddels gestopt en van plan om te stoppen. Alle spelers zijn heel betrokken bij de club en hebben alleen een groot volleybalhart.

  Dit seizoen werd gespeeld in de hoogste recreantencompetitie van Zuid-West. Dit niveau bleek het juist niveau, want zeker de top-4 is aan elkaar gewaagd. WHV werd kampioen en mocht strijden om de voorronden van het nationaal kampioenschap. Daar kwam het sterke tegenstanders tegen en moesten de mannen tot het uiterste gaan om de finale plaats te bemachtigen. Afgelopen week werd zonder Rene la Haye en Kees van Wijngaarden nog een extra training ingelast om voorbereid te zijn op de finalewedstrijden.

 • Heren 1 - Reder Project sponsort extra voorbereiding WHV heren 1

  In navolging van de dames speelt het eerste herenteam van WHV volgend seizoen in de hoogste regiodivisie van de NEVOBO. De doelstelling van de heren is lijfsbehoud in deze divisie. Om het team hiervoor klaar te stomen heeft hoofdcoach Max Smidt verzocht de voorbereiding op het seizoen 2014/2015 vroeger te starten dan normaal. Hoofdsponsor van heren 1, Reder Project, vond dit een erg goed idee en heeft besloten de kosten van de zaalhuur voor zijn rekening te nemen. Dit initiatief stelt de sponsor in staat om direct kwaliteit en waarde toe te voegen aan de prestaties van het team!

  Normaal start WHV het zaalseizoen op de laatste maandag van de zomervakantie. Dit jaar zou dit 25 augustus zijn. De heren starten dit jaar twee weken eerder op 11 augustus in de gymzaal van naburige dorpskern Heukelum. Bij de trainingen zijn niet alleen de vaste spelers van heren 1 aanwezig. Maar zullen ook de talenten van WHV aansluiten.

 • Algemeen - Belangrijke informatie over de competitie

  Beste WHV’er,

  De trainingen zijn weer begonnen en ook de competitie komt er weer aan. In onderstaand bericht vinden jullie alle belangrijke informatie over de competitie. Aanstaande zondag 1 september worden de wedstrijden voor de competitie definitief. Dit kunnen jullie allemaal zelf bekijken op www.volleybal.nl. Hier kun je zien wanneer jouw team wedstrijden moet spelen, tegen welke tegenstander en hoe laat de wedstrijden zijn. Doordat de NeVoBo veel teams verschillende indelingsnummers heeft gegeven, kan het gebeuren dat je speeltijd afwijkt van wat gebruikelijk is. Dat komt omdat er dan op de hele dag maar een paar teams in de Schildkamp spelen en we deze op hetzelfde tijdstip zetten. Wel zo gezellig! Zorg ervoor dat iedereen in het team weet waar en wanneer er een wedstrijd gespeeld wordt!

 • Beach - Familiedag 2013

  (UPDATE - De foto's staan inmiddels op de fotopagina!)

  Zaterdag organiseerde WHV haar tweede Familiedag op zwembad De Wiel in Asperen. Naast het beachvolleyballen worden allerlei activiteiten georganiseerd, zoals een springkussen van Van Noord uit Leerdam, Smashbal en 'Toets je rijk'. Smashbal is een nieuwe spelvorm in het jeugdvolleybal om het volleybal attractiever te maken. Kenmerkend voor het Smashbal is dat de bal één keer moet stuiteren als de bal over het net komt en daarna mag de bal 3 keer overgespeeld worden, zoals ook bij het gewone volleybal. De derde bal mag dan gesmasht worden of geprikt. De uitdaging is om de tegenstander veel te laten bewegen en het ontwikkelen van de balbaan-herkenning. Het spel 'Toets je rijk', waarbij kinderen met ouders en gehele families het niet tegen elkaar opnamen, maar juist met elkaar een zo hoog mogelijke aantal de bal over het net moesten slaan. De uiteindelijke winnaars bleken Genevieve van der Lek met Wicky van Loo en Judith en Ingrid van de Plassche met een score van 217 aantal keer toetsen.

  Het ouder-kindtoernooi van 6-9 jaar werd gewonnen door Nathan en Wildrik van de Plassche. Het ouder-kindtoernooi van 10-12 jaar door Genevieve van der Lek en Wicky van Loo. Bij het Familie & Vriendentoernooi werden Verboom en De Heertjes eerste. De Familiedag werd afgesloten met een grote goed georganiseerde BBQ bij cafetaria De Wiel georganiseerd door Rita Versluis en Natasja van der Lek.

 • Algemeen - Weekendafsluitingen A15

  Door weekendafsluitingen is de A15 enkele weekenden slecht bereikbaar. Dus voor alle leden die in deze weekenden wedstrijden hebben; plan je reis van tevoren en houd rekening met een omleiding.

  Weekendafsluitingen A15 tussen knooppunten Deil en Gorinchem richting Rotterdam
  • Vrijdag 13 september 22.00 uur tot maandag 16 september 05.00 uur
  • Vrijdag 20 september 22.00 uur tot maandag 23 september 05.00 uur
  Opritten 28 Arkel en 29 Leerdam zijn dicht

  Weekendafsluitingen A15 tussen knooppunten Gorinchem en Deilrichting Nijmegen
  • Vrijdag 27 september 22.00 uur tot maandag 30 september 05.00 uur
  • Vrijdag 4 oktober 22.00 uur tot maandag 7 oktober 05.00 uur
  Opritten 28 Arkel en 29 Leerdam zijn open

  Meer informatie is te vinden in de bijlage.

 • Dames 1 - TOCH 3e divisie!

  De dames van WHV speelden vorig jaar derde divisie, de hoogste klasse van de regio. Dit was het eerst seizoen voor WHV dat een team zo hoog speelt in de ruim 50 jarige clubhistorie. Helaas wisten de dames van WHV zich afgelopen seizoen niet te handhaven in het eerste seizoen, en eindige op een tweede plaats tijdens de promotie-degratiewedstrijden achter de dames van Peelpush. Vorige week bleek dat deze tweede plaats nu toch recht geeft om ook komend seizoen derde divisie te spelen. Een enorme positieve opsteker voor WHV. Dit seizoen starten de dames met twee nieuwe trainers. De dames zijn de afgelopen drie jaren zeer verdienstelijk getraind en gecoacht door Leo van Houwelingen en Stefan Arp. De dames zijn gepromoveerd onder hun leiding. Komende seizoen gaan John Kemp en Niels Reder de uitdaging aan de dames van WHV op een hoger basisniveau te brengen, zodat WHV wel zich kan handhaven in de derde divisie. Het beleid van de club is al twee jaren gericht om hogerop te spelen en gezien de talenten binnen de club is dat zeker haalbaar. De technische commissie van WHV biedt de talenten veel meer trainingsmogelijkheden en trainers worden goed opgeleid. Qua speelsters is het team ongewijzigd gebleven en heeft het aan jaar ervaring opgedaan in de derde divisie. Toch zou voorzitter Olaf van Arkel enige versterking waarderen. Olaf van Arkel: 'De jeugd komt eraan, maar komend seizoen kunnen we die nog niet gebruiken. We zoeken nog enkele speelsters met divisie ervaring'.

  De nieuwe trainers willen zeer zeker een aantal wijzigingen doorvoeren in de posities waar de speelsters spelen. John Kemp maakt dit seizoen zijn debuut als coach. John heeft jarenlange volleybal en trainingservaring, maar nog niet als hoofdcoach. John Kemp: 'Ik had me voorbereid om bovenin mee te draaien in de promotieklasse, maar zo'n kans om direct derde divisie te spelen is geweldig'.  Niels Reder zal de meer technische training voor D1, D2 en talenten voor zijn rekening nemen. Niels heeft jarenlange trainingservaring en kent de dames goed.

  Maandag 19 augustus zijn de zaaltrainingen weer gestart en medio september start de competitie.