Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Interview met ere-lid Annie Oskam

 

  1. Annie, was vanaf 1 augustus 1974 bijna 35 jaar lid van WHV en je werd in 2009 ere-lid van WHV. Je bent ondanks je verhuizing naar Meerkerk nog steeds actief in de zaal. Hoe zou je WHV typeren en hoe heb je de club zich zien ontwikkelen?

Leuk om wat over WHV te vertellen waar ik al jaren kom en met plezier!

In de beginperiode (vanaf 1974) was de vereniging kleiner, maar werd er wel fanatiek gespeeld.  Een periode in de gymzaal in Asperen, in de hal in Vuren, Leerdam en later weer Asperen (de Schildkamp) 

  1. Jij was jarenlang de drijvende kracht en het gezicht voor de jeugd van WHV. Je vervulde van 1 september 1993 tot september 2002 de rol van jeugdcoördinator. Naast je dochter Orianne Kuijntjes die nog steeds lid is, waren ook Christina Oskam en Anika Vink, jarenlang lid van WHV. Waarom vond je het zo belangrijk om je in te zetten voor de jeugd?

Omdat ik sporten heel belangrijk vind kregen mijn kinderen (Orianne, Joran, Christina en Anika) dat vanzelf mee en werden ook enthousiast.

Vandaar dat ik me steeds meer voor de jeugd (vanaf 1993) ging inzetten.

Onze vereniging had een keer met de jeugdleden vergadering 125 (!!) jeugdleden. 

  1. Jij hebt de Volleyladder bedacht en opgestart. Diverse WHV-ers hebben hier een geweldige herinnering aan! Ook Nimir Abdelaziz deed vanuit Haaften mee. Ook stond jij aan de wieg om het basisscholentoernooi te organiseren. Dit soort nieuwe initiatieven maken als je zo terugkijkt de club. Wat maakte dat je dit soort initiatieven inbracht?

Ook het opzetten van het scholentoernooi en de Volleyladder vond ik prachtig, zeker omdat er zoveel kinderen aan meededen en het een goede reclame was voor je vereniging.

Zeker het scholentoernooi voor de basisschool is een succes en vindt nog steeds plaats.

We hebben ook geprobeerd dit te doen voor de middelbare scholieren maar dat is na een paar jaar weer gestopt. 

  1. Je hebt ook jarenlang de kleding van WHV opgepakt, diverse sponsors betrokken bij de club en jarenlang het gas, gasfornuis en de melk verzorgd voor de Asperse markt. Wat heeft jou gedreven om je al die jaren zo in te zetten voor de club?

De kleding vond ik belangrijk!

Iedereen moest er netjes bijlopen en daarom zorgde ik dat ik deze thuis bracht en een praatje maakte met de ouders, zodat je wist wie bij wie hoorde.

Ouders zijn heel belangrijk bij de jeugd, zij moeten ook het gevoel hebben dat het gezellig is en daardoor komen zij kijken en wilden ook vaak helpen

  1. Je hebt het vrijwilligerswerk ook met anderen opgepakt. Hoe heb je dit beleefd en wie zou je dan nog eens in het zonnetje willen zetten?

Als ik iemand in het zonnetje mag zetten is het RITA Versluis, zij was toen secretaresse.

Onze fijne samenwerking kwam de club ten goede!

Allebei waren we actief en kwamen we afspraken na zodat alles op rolletjes liep. 

  1. Je bent zelf ook nog steeds actief aan het spelen in de recreanten MIX competitie. Je komt ook regelmatig kijken bij allerlei wedstrijden. Volleybal is natuurlijk een geweldige sport, maar waarom is volleybal sport nummer 1 voor jou?

Sport nummer 1 blijft voor mij de volleybal. 

Ik ben nu 68 en volleybal bij de recreanten van Meerkerk. (Ik train 2x in de week)

Door mijn verhuizing naar Meerkerk ben ik overgestapt naar deze vereniging, wel vergelijkbaar met WHV.  Onze dochter Christina heeft hier ruim 10 jr in dames 1 gespeeld die toen promoveerde naar de 1e Divisie.   Volleybal is een sociaal gebeuren, je leert rekening houden met elkaar en samen kan je veel plezier beleven aan het volleybal.  Dit kan je jaren volhouden! 

  1. Je werd in 2009 ere-lid van WHV, wat muzikaal ondersteunt werd door Ad Astra in de oude De Schildkamp. Hoe heb je deze titel ervaren en hoe vul je het ere-lidmaatschap sindsdien in? 

Ja erelid worden van WHV was een geweldige verrassing! Totaal onverwacht waren mijn man en kids in de Schildkamp en werd ik onthaald met muziek en was het echt feest!

Dit heb ik zeker gewaardeerd!

Vandaar dat ik nog graag bij jullie kom kijken en zie veel enthousiaste mensen bezig met de volleybal sport.     Volhouden dus! 

Sportieve groet

Annie Oskam 

Naast Annie zijn de andere ere-leden van WHV: Adams Verweij, Gijs de Man, Rita Versluis, Anton den Hartog, Ton Dhondt. Mocht je geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van WHV, kijk dan ook eens op de website.