Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Interview met ere-lid Anton den Hertog

  1. In 2001 beëindigde je na 15 jaar je werk voor het bestuur. Je was begonnen als algemeen bestuurslid maar nam na enkele jaren de taak als penningmeester op je. Bijna een heel decennium waakte je, met een eigen geprogrammeerd boekhoudprogramma over de kas van WHV. In de jaren 90 waren de financiën bij hem in vertrouwde handen. Als Anton met de enveloppen de zaal binnen kwam was direct helder wat er te doen was. Wat heeft je gedreven om de penningmeester zoveel jaren in te vullen en wat heeft het je gebracht? 

Gedreven? Iemand moet dat doen! Het heeft mij gebracht om een financieel plaatje te maken met debiteuren/crediteuren, winst en balans, voor een ict’er was dit nieuw. Het viel mij op dat je met posten heen en weer te schuiven je winst en balans rekening makkelijk kunt beïnvloeden, wat bedrijven ook zouden kunnen doen. Maar voor mij moest alles gewoon correct zijn. 

  1. Je startte met het fluiten in 1982,leidde wedstrijden in Distrikt 17 van de NeVoBo wat later is opgegaan in de Regio Zuid-West. Je sloot na 20 jaar fluiten je scheidsrechterscarrière af. Veel mensen vinden het fluiten maar een noodzakelijk kwaad. Hoe heb jij het fluiten beleefd al die jaren? 

Ook een verplicht nummer en dan nog een boete krijgen als je het per ongeluk een keer vergat te fluiten, gelukkig zat ik in het bestuur om dat tegen te houden, van de kilometer vergoeding gingen we uit eten.

  1. Je hebt het vrijwilligerswerk ook met anderen opgepakt. Hoe heb je dit beleefd en wie zou je dan nog eens in het zonnetje willen zetten? 

Nou dan wil ik Olaf noemen die is al zo lang voorzitter en zbetrokken verder wil dan Niels noemen die doet ook veel voor WHV.

  1. Je speelde in diverse teams van WHV en je werd in 2015 ook Kampioen van Nederland met het Veteranen team. Hoe kijk je terug op dit kampioenschap ten opzichte van andere sportieve prestaties? 

Wel een hoogtepunt want we waren zeker niet het sterkste team, het was zeker iets bijzonder. 

  1. Je was 32 jaar lid van WHV en bent nu veel dichter bij huis nog steeds actief aan het spelen bij GO in Geldermalsen, op loopafstand van je huis. Jij had vanaf Geldermalsen altijd een behoorlijk reistijd. Wat heeft je aangetrokken aan WHV dat je al die jaren de reistijd wilde overbruggen? 

Via Wim de Jong ben ik bij WHV gekomen, later ging ik wonen in Geldermalsen en Gelvos (nu GO97) speelde niet zo hoog, ben gewoon blijven hangen. 

  1. Je werd in 2009 ere-lid van WHV maar bent nog steeds jaarlijks onderdeel van de kascontrolecommissie. Je hebt ook diverse penningmeesters zien komen en gaan. Je hebt dus ook een goed overzicht van wat echt belangrijk is voor de club in financiële zin. Wat zijn in jouw ogen belangrijke zaken om op te blijven letten om ook financieel gezond te blijven? 

 Dat is lastig, zou zeggen doe geen gekke dingen, al hoewel de nieuwe    sporthal een gek” ding was/is, de inkomsten en uitgaven zijn al jaren         redelijk stabiel en een goede voorzitter dat scheelt heel vee 

Naast Anton zijn de andere ere-leden van WHV: Adams Verweij, Mini Roomer, Gijs de Man, Rita Versluis, Annie Oskam, Ton Dhondt. Mocht je geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van WHV, kijk dan ook eens op de website.