Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Dames 1 - WHV dames laten belangrijk punt liggen

Het eerste damesteam van WHV uit Asperen mocht afgelopen zaterdag aantreden tegen Volley Zuid Dames 2 uit Rotterdam. De volleybaldames wonnen thuis met 3-1.

Het team van WHV, dat door onder andere blessures nog steeds niet op volle sterkte is, staat op het moment tweede in de competitie en ging voor de volle winst tegen de huidige nummer 6. De teams waren aan elkaar gewaagd, wat resulteerde in lange rally’s. De dames van WHV waren net wat feller aan de wedstrijd begonnen dan het team uit Rotterdam en konden zo een voorsprong pakken. De time-out en wissels aan de kant van Volley Zuid mochten niet baten en WHV haalde de eerste set binnen met 25-18.

In de tweede set kon WHV dankzij goede servicedruk en snel spel al gauw uitlopen tot een stand van 11-5. De dames van Volley Zuid vochten zich echter terug in de wedstrijd en zo liep het weer redelijk gelijk op. WHV kon de voorsprong wel tot het einde van de set vasthouden en won met 25-21.

In de derde set was WHV overduidelijk de betere partij. Het slimme spel van Volley Zuid werd doorzien en de dames uit Rotterdam hadden geen antwoord op de moeilijke services en hard geslagen ballen van WHV. Spelverdeelster Astrid Dhondt kon haar aanvalsters goed vinden en mede dankzij een prima debuut van de jonge Romy van Wijk werd de set gewonnen met 25-11.

De wedstrijd was dus al gewonnen, maar de laatste set moest nog binnengehaald worden. Helaas verliep dit een stuk moeizamer voor de dames van WHV. Het team begon met een voorsprong, maar al gauw kwam Volley Zuid terug en ging het weer gelijk op. WHV kreeg meerdere matchpoints, maar door persoonlijke fouten en te voorspelbaar spel ging de set uiteindelijk verloren met 26-28.

De dames van WHV staan nu nog steeds tweede in de competitie, met één wedstrijd en drie punten minder dan de nummer 1. Zaterdag 13 december spelen ze om 17.00u thuis tegen VCN Dames 5 uit Capelle aan den IJssel. Dit team staat tiende in de competitie en WHV zal er dan ook alles aan doen om nu wel met 4-0 te winnen.