Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Heren 1 - WHV incasseert verwachte nederlaag

Na de kansloze nederlaag tegen koploper Redkey Goirle van vorige week mochten de heren van WHV afgelopen weekend op bezoek in Bruinisse. Daar wachtte de confrontatie tegen de nummer 2 van de ranglijst Forza Schouwen-Duivenland. De missie van de Asperense volleyballers was dan ook om zich te concentreren op setwinst. Hoewel de ploeg in de tweede en met name in de derde set dicht bij kwam, moest WHV toch opnieuw een 4-0 nederlaag incasseren.

De eerste set kwam WHV niet helemaal lekker uit de startblokken. Het doel was om met de sprongservice druk op de sterke aanval van Forza te zetten maar deze kwam absoluut niet uit de verf. Forza had daarentegen beduidend meer succes met hun sprongservice. Na de eerste verloren set stelde WHV de strategie dan ook bij. Wildrik van de Plassche liet met zijn strakke floatservice zien dat daar druk mee kon worden gezet op de passing van Forza. Hierdoor konden ze minder gemakkelijk hun sterke middenaanvallers lanceren. Hoewel WHV aardig in de buurt bleef ging de set toch met 25-22 verloren.

De derde set was het meest spannend. De Asperense ploeg had nog wat bijgesteld in de verdediging waardoor de blokkering en verdediging beter stond afgestemd. De ballen kwamen in deze set ook beter bij de prima spelende spelverdeler Niels Reder die zijn aanvallers regelmatig wist vrij te spelen. Met name de middenaanvallers Vincent de Bie en Wildrik van de Plassche konden hiervan profiteren. Daarnaast wist diagonaalspeler Rene Roth de vijandelijke aanval enkele malen meedogenloos af te blokken. Helaas had WHV in de slotfase pech met de arbitrage. Enkele dubieuze beslissingen in het nadeel van de ploeg waren doorslaggevend en zo ging de set uiteindelijk toch met 25-23 naar Forza.

De vierde set kwam WHV niet meer in de buurt van setwinst. De set startte al met 1-0 achterstand door een rode kaart uit de slotfase van de derde set. De sprongservice van Forza draaide weer op volle toeren en ondanks een prima invalbeurt van de jonge Youri van Wijk kon WHV daar te weinig tegenover stellen.

Maandag 8 december speelt WHV de volgende wedstrijd. De ploeg mag dan op bezoek bij Vollido in Hendrik-Ido-Ambacht en dan zal WHV toch echt weer wat punten moeten pakken.