Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Dames 1 - Eerste nederlaag voor Dames 1 WHV

Maandag 24 november stond de dames van WHV een spannende wedstrijd te wachten. Na een reeks van wedstrijden tegen teams onderin het klassement, mocht er gestreden worden tegen een kanshebber voor het kampioenschap. Dit was het tweede team van Voltena, welke vooral opgebouwd is uit een aantal jonge meiden. Met dank aan Diana den Otter en Bernadet Arendsen uit het tweede team van WHV kon de wedstrijd met genoeg mankracht begonnen worden.

Met volle energie begonnen de dames van WHV aan de wedstrijd. De snelheid was hoog, het geluk aan de kant van WHV. Onder andere middenaanvalster Eline Katerberg wist het blok van de tegenstander goed te ontwijken om de bal daar vervolgens op de grond te werken. De eerste set werd binnengehaald met een score van 25-15.

Het goede verloop van de eerste set werd vervolgens niet vastgehouden in de tweede. Met een achterstand van 1-7 werd de eerste time-out aangevraagd, om vervolgens toch nog terug te kunnen komen tot een stand van 10-13. Een reeks van persoonlijke fouten aan de kant van WHV karakteriseerde echter het vervolg van de set. Een time-out en een wissel kon de tij niet keren en de set werd vergeven aan Voltena.

De derde set begon anders. De dames van WHV waren weer wat aangescherpt voor coach John Kemp en gedurende de set liep de stand gelijk op. Een goede verdediging van Jolijn Onvlee maakte dit onder andere mogelijk. Persoonlijke fouten aan het einde van de set en slimme balletjes van de tegenstander leidde echter tot setverlies met een eindstand van 22-25.

De vierde set was Voltena overduidelijk de sterkste van de twee. Waar WHV te vaak in de handen van de tegenstander sloeg of prikte, wist Voltena precies de onbemande plekken van WHV te bereiken. Door slimmer spel en een groot verdedigend inzet, werd ook deze set binnengesleept door Voltena.