Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Heren 1 - WHV pakt eerste zege in derde divisie

De eerste wedstrijd van de Asperense volleyballers ging nog nipt met 2-3 verloren. In de tweede wedstrijd in de derde divisie sleepten de heren echter een zwaarbevochten zege uit het vuur. Met 3-1 pakte de ploeg tegen Rowi uit Etten-Leur vier waardevolle punten. Met name de eerste twee sets waren erg spannend. Beide keren was WHV in de slotfase het meest koelbloedig. De derde set moest de ploeg aan de tegenstander laten, maar in de vierde set besliste WHV, opgezweept door het enthousiaste thuispubliek, de aantrekkelijke wedstrijd in hun voordeel.

De wedstrijd golfde afgelopen zaterdag in de eerste twee sets op en neer. Beide teams waren aan elkaar gewaagd. WHV wist met hun service aardig wat druk te zetten, terwijl Rowi beschikte over een boomlange aanvaller die vanuit alle posities wist te scoren. De Asperense volleyballers werkten daarbij hard voor de punten.

De servicepassing lag verder redelijk goed terwijl ook de verdediging de ballen aardig bij de goed spelende spelverdeler Niels Reder wist te krijgen. Aanvallend waren het Stefan Arp en Rene Roth die veelvuldig tot scoren kwamen, geholpen door de goede dreiging van middenspeler Vincent de Bie. In beide gevallen wist WHV steeds op karakter een kleine achterstand goed te maken in de slotfase om vervolgens de setwinst naar zich toe te trekken.

De derde set was het niveau even wat lager. De servicedruk zakte wat weg waardoor de aanvallende capaciteiten van Rowi steeds beter uit de verf kwamen. Met name op de klappen van de boomlange buitenaanvaller had WHV verdedigend geen passend antwoord. De set ging dan ook uiteindelijk naar Rowi.

WHV rechtte echter de rug. Ondersteund door het thuispubliek haalde WHV nog een keer alles uit de kast. Ewout de Jong speelde daarin zowel passend als aanvallend sterk. Samen met de toenemende servicedruk nam WHV zo een kleine voorsprong die het tot het einde van de set wist vast te houden. Op 24-22 resulteerde dit in het eerste matchpoint. Middenspeler Wildrik van de Plassche wist dit punt op mooie wijze voor de ploeg te verzilveren door eindelijk de lange hoofdaanvaller van Rowi af te blokken. Het feestje daarna was verdiend.

Volgende week mag de Asperense ploeg op bezoek bij Fusion. Met zes punten uit twee wedstijden kent de ploeg in ieder geval een prima start.

WHV - Rowi: 27-25, 26-24, 21-25, 25-22