Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Sportiviteitcoach

WHV heeft in maart/ april van 2014 mee gedaan aan het pilot programma Coach-de Coach van NOC*NSF.
Dit heeft geresulteerd in een enthousiaste groep mensen die zich inzet om sporten bij WHV nog plezieriger te maken.
Vanuit een duurzaam pedagogisch oogpunt proberen we meer plezier, zelfvertrouwen en motivatie bij trainers en coaches aan te brengen. Wat zal bijdragen aan een veilig sportklimaat.
Om dit doel te bereiken is er een beleidsstuk geschreven. Dit beleidsstuk is te vinden in de WHV Cloud door te klikken op deze link

Onze eerste echte mijlpaal was toch wel het invoeren van de line up aan het begin van elke wedstrijd. Inmiddels is de line up overgenomen door sportbonden als de NEVOBO en de KNHB en verplicht geworden voor de wedstrijden in de hoogste regionen. Natuurlijk doen we dit bij WHV bij alle wedstrijden zowel bij uitwedstrijden als de wedstrijden thuis in Asperen.

Zoals omschreven in het beleidskader, streven we om elk seizoen minimaal één observatie uit te voeren bij elke trainer/ coach van WHV.

We proberen in onze adviezen na de observatie de trainer/ coach tips mee te geven om de training of het coachen van een wedstrijd nog verder te optimaliseren.
De vraag is nooit wat je niet goed doet, maar juist; wat gaat goed en wat kan beter.
We zijn als vereniging van mening dat, wanneer de trainer/coach plezier heeft en kan putten uit een aantal goede pedagogische handvatten, het sportklimaat aanzienlijk beter wordt.
De sportiviteitcoach is onafhankelijk van elke andere commissie en wordt ter ondersteuning ingezet.

De commissie Sportiviteitcoach bestaat uit drie personen te weten Gerlanda van Wijk, Natasja van der Lek en Wicky van Loo.
Zij zullen tijdens de observaties ondersteund worden door andere WHV leden die ook de cursus voor sportiviteitscoach hebben gevolgd.
De drie commissieleden zullen (tijdens de observaties zeker) te herkennen zijn aan een vest met bovenstaand Sportiviteitcoach logo.

Als er nog vragen of opmerkingen zijn, schroom dan niet en spreek ons aan of mail naar onderstaand mailadres.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.