Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Dames 1 - WHV weet alweer te winnen

De volleybaldames van WHV uit Asperen waren zaterdag in Spijkenisse op bezoek bij dames 2 van Spivo en wonnen hun tweede competitiewedstrijd met 3-1.

De dames van WHV moesten erg wennen aan de belijning en begonnen wat moeizaam aan de wedstrijd. In het achterveld kregen de dames de servicepass niet onder controle en al gauw keken ze tegen een achterstand van 10 punten aan. Gelukkig kon het tij gekeerd worden met een uitstekende servicereeks van spelverdeelster Astrid Dhondt. De Spivo dames wisten niet wat ze met deze service moesten beginnen en als ze er al in slaagden om een aanval te maken, wist WHV de bal telkens goed te blokkeren of verdedigen. Zelfs de twee time-outs en drie wissels aan de kant van Spivo mochten niet baten en uiteindelijk werd de set dan ook verdiend gewonnen met 25-22.

In de tweede set lieten de dames van WHV zien dat ze duidelijk de betere partij waren. Al gauw hadden de dames een riante voorsprong en deze werd geen moment meer uit handen gegeven. Spivo kon niet op tegen alle aanvalskracht van de dames uit Asperen en werd compleet weggespeeld. Passer-loper Pia Dhondt wist veel te scoren met harde rechtdoor geslagen ballen en diagonaal Mirjam Steenis wist het gat in de verdediging ook vaak te vinden. Dit resulteerde in een eindstand van 25-9.

De derde set begon minder voortvarend voor de dames van WHV. Al gauw keken ze tegen een achterstand van een aantal punten aan, maar door goede servicebeurten en uitstekende reddingen van onder andere Jennita Bovenschen-de Graaf werden de dames van Spivo al gauw ingehaald. Door mooie aanvallen en harde blokkeringen wisten de dames uit Asperen de set te winnen met 25-18 en daarmee de tweede winst op rij veilig te stellen.

In de laatste set kon WHV geen indruk meer maken. Ondanks het goede spel van Bernadet Arendsen, die de afwezige Petra Huijssen voor deze wedstrijd verving, kon WHV de lijn van de vorige sets niet doortrekken. In het achterveld kregen de dames de pass niet goed onder controle en als de pass wel goed was, wisten de dames voorin het blok van Spivo niet te omzeilen. De set ging verloren met 25-14.

Op 18 oktober spelen de dames van WHV hun eerste thuiswedstrijd tegen dames 1 van BeneVia uit ’s-Gravendeel.