Aanmelden

Wil je lid worden van WHV?

Klik hier om je nu online aan te melden.

 

WIl je lid worden van WHV Beach?

Klik Hier om je nu online aan te melden

 

Social


 

 

 

Heren 1 - WHV debuteert in derde divisie met 3-2 nederlaag

De heren van WHV speelden afgelopen zaterdag hun eerste wedstrijd ooit in de derde divisie. Het podium voor deze primeur was Sporthal Den Oert in Spijkenisse. Het eerste herenteam van Spivo de tegenstander. Ondanks het feit dat de voorbereiding niet geheel vlekkeloos was verlopen, hielden de Asperense volleyballers zich aardig staande. In een sportieve en attractieve wedstrijd was het uiteindelijk Spivo die in de vijfde set met 15-13 aan het langste eind trok.

De equipe van trainer coach Max Smidt begon wat onzeker aan de wedstrijd. In de aanloop naar het seizoen had WHV niet een keer met de voltallige selectie een oefenwedstrijd kunnen spelen. En dat was zichtbaar in de beginfase. Het spel was net niet zuiver genoeg en er werd te veel met de rem erop gespeeld. De Asperense volleyballers hadden echter het geluk niet direct een kampioenskandidaat te treffen en kregen derhalve de kans om zich in de wedstrijd te knokken.

Aan het eind van de eerste set begon het al langzaam te draaien maar in de tweede set wist WHV de ban te breken. Het begin ging nog gelijk op maar na enkele succesvolle blokkeringen van routinier Wildrik van de Plassche leek het vertrouwen te groeien. Rene Roth begon de ballen weer ouderwets hoog boven op het blok te slaan terwijl ook Stefan Arp steeds beter doorkwam. Hierdoor kreeg spelverdeler Niels Reder meer variatiemogelijkheden in zijn spel. Samen met de verhoogde servicedruk en de verdediging die beter op zijn plek kwam te staan, liep WHV weg van de ervaren tegenstander. En zo wisten de Asperense volleyballers de eerste setwinst in de derde divisie te pakken.

In de derde set wist Spivo met enkele omzettingen het spel van WHV weer even wat te ontregelen waardoor de ploeg toch weer de setwinst aan de tegenstander moest laten. Opnieuw vochten de Asperense heren zich echter terug. Mede dankzij de zeer stabiel spelende en veelvuldig scorende Ewout de Jong en Vincent de Bie die steeds beter in zijn spel kwam, liep de ploeg in de vierde set gemakkelijk over Spivo heen. Met in deze set ook prima invalbeurten van Sander Arp en Virgil in den Eng.

De vijfde set moest uiteindelijk de beslissing brengen. En daarin was de Asperense ploeg net niet scherp genoeg en miste net even het geluk waardoor de ervaren equipe van Spivo uiteindelijk met de winst aan de haal ging. Desalniettemin een niet onaardig debuut voor de Asperense volleyballers. 18 oktober is de volgende wedstrijd. WHV treedt dan om 15.00 uur in eigen huis aan tegen Rowi uit Etten-Leur.